jlupino, jakie masz radio, ktore tym steruje??
Przedłużona gwarancja - Skoda Life Time - czy warto ?
Zwiń
X
-
Przedłużona gwarancja - Skoda Life Time - czy warto ?
Witam,
Już za m-c stanę sie posiadaczem nowiutkiej Octavii 1.9TDI.
Dealer namawia mnie na przedłużoną pięcio-letnią gwarancję tzn +3lata do 2 standardowych
Jest to gwarancja obejmująca wszystkie zespoły mechaniczne i elektryczne z pominięciem elementów ulegających naturalnemu zużyciu (klocki, tarcze, amortyzatory, żarówki, filtry) oraz car audio, wydechu, pasków napędowych, lakieru i reflektorów..
Jak myślicie ? Czy warto za to dać 3k zł. ? Czy jest duża szansa że to mi sie zwróci ? Z tego wynika że wchodzi w to remont zawieszenia, ale czy przy typowych przebiegach 15k-20k będzie zużyte ?
Z góry dzięki za wszelkie uwagi i spostrzeżenia
-
-
elektor, zawieszenia przeciez nie masz na gwarancji.
Ja patrzac na swoja octavke to bym nie polecal, zwlaszcza za 3kola. Co prawda moja ma dopiero niecale 4 lata ale do tej pory (po gwarancja, ale wczesniej tez nic nie bylo) zepsul mi sie tylko wylacznik swiatel stopu za ktory zaplacilem 145pln raze z wymiana w ASO. Nic wiecej sie nie sypie (odpukac) :szeroki_usmiechBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
elektor, z tego, co wiem docyzję o wykupie przedłużonej gwarancji mozna podjąć do 18 miesiąca od zakupu a niekoniecznie przed zakupem. Ja odbierałem autko pod koniec lutego i też mnie namawiali, a jak podrążyłem temat to stwierdziłem, że poczekam z tą decyzją 1,5 roku. Ponadto trzeba być świadomym, że taka "przedłużona" gwarancja jest wydana nie przez SAP a po prostu przez firmę ubezpieczeniową (chyba ALLIANZ) i dziś nikt z nas nie wie czy firma ubezpieczeniowa jak to firma ubezpieczeniowa nie będzie potem szukała dziur w całym i czepiać się byle czego, żeby tylko nie zapłacić za naprawę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez uweelektor, z tego, co wiem docyzję o wykupie przedłużonej gwarancji mozna podjąć do 18 miesiąca od zakupu a niekoniecznie przed zakupem
ale nie wiem czy bym sie decydował, raz, że program a dwa, że im częściej mam z nimi do czynienia chociażby podczas przeglądów, tym mniejsze zaufanie niestety :? :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodami powiedziano, że w ogóle nie ma czegos takiego jak przedłużona gwarancja
elektor, Jeżeli zamierzasz robić takiego rzeczy jak chiptuning czy dobre nagłośnienie to nie polecam branie takiej gwarancji , bo zawsze znajdą się tacy co udowodnią , że akurat to jest z Twojej winy , a tak wydasz 3 tys mniej :wink:Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
szkoda, może to po prostu tak jak w innych sprawach zależy od kompetencji, rozeznania i dobrych chęci kolesiów z salonów. Mi zaproponowano przedłużenie gwarancji na 3 rok za 1380zł; na 3i4 rok za 2390zł ; oraz na maxa czyli aż do 5 roku za 3480zł. W sumie to jest faktycznie trochę kasy, więc na starcie zrezygnowałem. Teraz mam jeszcze 16 mies. na decyzje, ale raczej se opuszcze, tym bardziej, jak w międzyczasie zrobię jakiegoś chipa
Komentarz
-
-
elektor, myślę że wykupienie takiej gwarancji to strata kasy, i tak będziesz miał te dwa latka na wyszukanie wszystkiego co jest nie tak i powinno zostać poprawione. Swoją drogą moja ma już 6 lat i 140tyś przebiegu i nic złego się z nią nie dzieje. Wymiana tylko właśnie elementów eksploatacyjnych których przedłużona gwarancja nie dotyczy. Lepiej zostawić sobie te 3tyś zł i wydać je na przeglądy niż na coś z czego i tak pewnie nie będziesz korzystał.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Adrian, A widzisz, a mi sie przydalo. Po gwarancji poszedl wyszprzeglik, a potem turbina miala zapieczone kierownice, wymienili bez gadania i generalnie zwrocilo sie z nawiazka. Cos tam jeszcze tez bylo robione. No ale to bylo OI.
A OII duzo przejechane nie ma, ale jak narazie psuc sie nie chce i chyba szybko sie nie zepsuje. Ale wlasnie tak sie zastanawiam, czy wysyp awarii nie nastapi wlasnie po gwarancji w 3 i 4 roku uzytkownia.
Komentarz
-
-
Maicroft, mi Turbo dopiero teraz mówi papa więc już nawet po ewentualnie wykupionej gwarancji. I wcale nie ukrywam że to całkowicie moja wina :cry:PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Boulielektor, zawieszenia przeciez nie masz na gwarancji.
Ja patrzac na swoja octavke to bym nie polecal, zwlaszcza za 3kola. Co prawda moja ma dopiero niecale 4 lata ale do tej pory (po gwarancja, ale wczesniej tez nic nie bylo) zepsul mi sie tylko wylacznik swiatel stopu za ktory zaplacilem 145pln raze z wymiana w ASO. Nic wiecej sie nie sypie (odpukac) :szeroki_usmiech
poniżej opis z OWU tej gwarancji :
Wariant Pełny
l) Ochroną ubezpieczeniową są objęte wszystkie
mechaniczne i elektryczne elementy i zespoły pojazdu, wchodzące w skład Oryginalnego wyposażenia fabrycznego, lub części zamienne za¬twierdzone przez producenta, z wyjątkiem:
a) części, które wymagają okresowej wymiany, takich jak: koła i opony, świece zapłonowe, pióra i ramiona wycieraczek, szczęki i klocki
hamulcowe, bębny i tarcze hamulcowe, amortyzatory, akumulatory, żarówki, bezpieczniki i filtry: paliwa, powietrza, oleju i przeciwpyłowy;
b) następujących akcesoriów i elementów wyposażenia pojazdu: sprzętu audio-wideo, systemów nawigacji satelitarnej, lokalizacji i zabezpieczenia pojazdu przed kradzieżą (chyba że jest to urządzenie montowane fabrycznie), anten radiowych i zasilających je silniczków, nadwozia, powłoki lakierniczej, systemu odprowadzającego wodę z nadwozia, uszczelek drzwiowych i okiennych, klamek, zawiasów, ograniczników otwarcia drzwi, wszystkich szyb, tapicerki, reflektorów, lamp, układu wydechowego wraz z katalizatorem (z wyłączeniem sondy lambda), mocowania kolumny McPhersona, elementów ozdobnych, uszczelek i uszczelniaczy, pasków napędowych osprzętu silnika, elementów sprzęgła zniszczonych w wyniku normalnej eksploatacji i wypalonych łub odkształconych, instalacji gazowych.
2) Paski napędowe rozrządu są objęte ubezpieczeniem, jeśli ich ostatnia wymagana wymiana nastąpiła zgodnie z zaleceniami producenta pojazdu, została dokonana przez partnera serwisowego SKODA (wymagane udokumentowanie wymiany dokonanej przez partnera serwisowego SKODA).
IMO... Po przeczytaniu tego forum i problemów z lakierem ..szkoda że nie obejmuje lakieru i uszczelek :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elektorz wyjątkiem:
a) części, które wymagają okresowej wymiany, takich jak: koła i opony, świece zapłonowe, pióra i ramiona wycieraczek, szczęki i klocki
hamulcowe, bębny i tarcze hamulcowe, amortyzatory, akumulatory, żarówki, bezpieczniki i filtry: paliwa, powietrza, oleju i przeciwpyłowy;Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
Komentarz