ja osobiście bardziej przejmował bym się o lakier niż o złamanie anteny
Temperatura silnika
Zwiń
X
-
Temperatura silnika
siema wszystkim
słuchajcie czy to ma związek? mam od 3 tyg niunie, no i jakis tydzien temu bylem w aso na przegladzie i na wymianie oleju. serwis wlal mi olej mobil 1 0W40, i z tego co zauwazylem po tej wymianie, moj silnik łapie troche dłuzej temp 90 st (wolniej sie nagrzewa). czy jest to mozliwe ze na temp silnika wpływa olej? wczesniej z tego co znalazlem w dokumentacji byl olej motul x cess 8100 5W40 i moja niunia bardzo szybko sie rozgrzewała do temp 90 st.
ponadto dodam ze silnik po osiagnieciu temp 90 st ciagle jest tak samo nagrzany, temp nie idzie dalej i wszystko chodzi normalnie;p za wyjatkiem tego ze podczas odpalania na zimnym silniku po długim postoju slychac popychacze, ale z tego co wiem to normalne, i z tego co wiem jak wleje gęsciejszy olej to to sie wyciszy;pppVW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD
-
-
Sigma_74
janusz_007, sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, a co do rozgrzania to wydaje mi się że rzadszy olej sie szybciej rozgrzeje, a moze po prostu szukasz dziury w całym ?
Komentarz
-
Re: Temperatura silnika
Zamieszczone przez janusz_007i z tego co zauwazylem po tej wymianie, moj silnik łapie troche dłuzej temp 90 st (wolniej sie nagrzewa). czy jest to mozliwe ze na temp silnika wpływa olej?
nie wiem jakie sa mozliwe wahania, zeby jeszcze bylo "w normie" - ale jesli w granicach normy jest z 0,5 l roznicy, a tuz przed wymiana miales w okolicach stanow dolnych - to moze dlatego?
Komentarz
-
Komentarz