Temperatura silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Temperatura silnika

ja osobiście bardziej przejmował bym się o lakier niż o złamanie anteny
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

Temperatura silnika

siema wszystkim
    słuchajcie czy to ma związek? mam od 3 tyg niunie, no i jakis tydzien temu bylem w aso na przegladzie i na wymianie oleju. serwis wlal mi olej mobil 1 0W40, i z tego co zauwazylem po tej wymianie, moj silnik łapie troche dłuzej temp 90 st (wolniej sie nagrzewa). czy jest to mozliwe ze na temp silnika wpływa olej? wczesniej z tego co znalazlem w dokumentacji byl olej motul x cess 8100 5W40 i moja niunia bardzo szybko sie rozgrzewała do temp 90 st.
    ponadto dodam ze silnik po osiagnieciu temp 90 st ciagle jest tak samo nagrzany, temp nie idzie dalej i wszystko chodzi normalnie;p za wyjatkiem tego ze podczas odpalania na zimnym silniku po długim postoju slychac popychacze, ale z tego co wiem to normalne, i z tego co wiem jak wleje gęsciejszy olej to to sie wyciszy;ppp
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

janusz_007, wydaje mi się ,że silnik tak samo Ci się nagrzewa jak przedtem tylko po tej wymianie oleju zacząłeś patrzeć na swoje auto pod innym kątem to sugestia . Nie zwracaj na to uwagi a przekonasz się ,że silnik tak samo się nagrzewa jak przedtem :szeroki_usmiech
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

janusz_007, sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, a co do rozgrzania to wydaje mi się że rzadszy olej sie szybciej rozgrzeje, a moze po prostu szukasz dziury w całym ?

Komentarz

• mdo1
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 441

Re: Temperatura silnika

Zamieszczone przez janusz_007
          i z tego co zauwazylem po tej wymianie, moj silnik łapie troche dłuzej temp 90 st (wolniej sie nagrzewa). czy jest to mozliwe ze na temp silnika wpływa olej?
          a moze po prostu jest go troche wiecej niz poprzednio?

nie wiem jakie sa mozliwe wahania, zeby jeszcze bylo "w normie" - ale jesli w granicach normy jest z 0,5 l roznicy, a tuz przed wymiana miales w okolicach stanow dolnych - to moze dlatego?

Komentarz

• janusz_007
            Rider
            • 2007
            • 473

był pełny stan, ale zobacze co sie stanie jak bedzie zalany olej taki jak byl wczeesniej
            VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

Pracuję...