Na www.autorevue.cz jest bardzo dokładny test Octavii RS TDI.
Co mnie zaskoczyło to dużo gorsza elastyczność tego diesla niż RS- a benzynowego
( krórego dokładny test również jest na tej stronie ).
Na www.autorevue.cz jest bardzo dokładny test Octavii RS TDI.
Co mnie zaskoczyło to dużo gorsza elastyczność tego diesla niż RS- a benzynowego
( krórego dokładny test również jest na tej stronie ).
8,6s 0-100km/h to jakoś tak nie za specjalnie jak na 170km/350Nm...
Nie to żebym się czepiał, ale według Samaru ma 9,3
Widocznie zle zapamietalem. 9,6 ma chyba Octa 130PD i pewnie stad blad.
W kazdym razie to i tak ok. sekunda wiecej niz realnie i wcale nie mysle o jakis strzalach ze sprzegla, itp.
Tonny S, Sprobuje cos nabazgrac jak bede mial juz wiecej do powiedzenia w temacie.
Jesli chodzi o fotki to nic nie mam.
Napewno da się wykręcić więcej.
Ale porównując wyniki z testów RS TFSI przeprowadzonych przez tych samych dziennikarzy, więc pewnie w zbliżonych warunkach, najbardziej zdziwiły mine słabe wyniki TDI w kategorii 80-120 km/h. To już całkiem spore różnice:
TDI:
3 st. 6,4 s; 4 st. 7,7 s; 5 st. 9,6 s; 6 st. 12,4 s
Wczoraj w TVN Turbo testowali RS 2.0 TDI kombi na torze w Słączynie potwierdzili gorsza elastyczność tego auta w porownaniu do benzyny ale i tak autko prezentowało sie znakomicie. Myśle że i cena jest tu bardzo konkurencyjna 115tyś to całkiem niedużo jak na autko o sportowym zacięciu. Co do wad niewiem czemu przyczepili się do mało sportowego wnętrza kwestia gustu jak dla mnie.
Szacun
dysortografia nie horoba:-)
Kosztami produkcji i badań laboratoryjnych - np. wyciszenie auta, osprzęt, nieszczęsny FAP i spełnianie emisji spalin. (troche kasy musieli zainwestować w badania i sam FAP też nie jest tani)
Nie to żebym się czepiał, ale według Samaru ma 9,3
Widocznie zle zapamietalem. 9,6 ma chyba Octa 130PD i pewnie stad blad.
W kazdym razie to i tak ok. sekunda wiecej niz realnie i wcale nie mysle o jakis strzalach ze sprzegla, itp.
Tonny S, Sprobuje cos nabazgrac jak bede mial juz wiecej do powiedzenia w temacie.
Jesli chodzi o fotki to nic nie mam.
...pamietajcie ze od 2004 ibiza 130ps byla z krotka 6biegowa skrzynia a
wczesniej z dluga 6, z tad moze rozne wartosci przyspieszen.
Według moich danych od stycznia do marca 2007r sprzedano w Polsce 19 sztuk O II RS 2.0 TDI 170KM, w tym 6 hatchback i 13 kombi.
Jeżeli chodzi o 2.0 TFSI to w sumie poszło 9 sztuk (5 hatchback i 4 kombi).
Komentarz