szkoda, nie w skodzie w liftbacku wedlug oficjalnych danych skody
1,8 TFSI.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez djczasjesli to sa faktyczne dane to stary 1.8 t był lepszy jego osiągi były 7.9 do setki przy 150 koniachA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975no to dolicz jeszcze xenony i inne dodatki ktorych nie ma w wersji podstawowej za ktora trzeba by zaplacic powiedzmy 90 kpln. Na dodatek masz inny silnik o troche wiekszej mocy i bedacy potencjalnie lepsza baza do podkrecania (tym bardziej ze pracuje on w inych autach na setupie na 240/260 KM)
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
-
leff, Ale nie bardzo wiem o co walczysz.
Jesli cena za niedoposazanego Elegance 1.8TFSI ma rzeczywiscie wyjsc w okolicy 90.000 PLN, to sukcesu mu nie wroze.
Bo jest to wcale nie 20.000 tylko ok 15.000 PLN roznicy.
Roznicy za samochod mocniejszy, lepiej sie prowadzacy, lepiej hamujacy i wyposazony tak, ze roznica w dodatkach pomiedzy Elegance a RS pewnie zlozy sie akurat na te 15.000 PLN roznicy.
Zauwazam tu podobną roznice pomiedzy RS TDI, a 2.0 TDI Elegance. Najpierw mialem kupic tego drugiego, ale po zastanowinieu stwierdzilem, ze jednak bedzie to lekki bezsens, bo roznica w cenie wynosi raptem jakies 10-15% wartosci samochodu, a otrzymuje jednak zupelnie inne auto.
Jedynym mankamnetem dla mnie bylo, to ze nie chcialem miec niby-usportowieonego samochodu, ale dlatego wybralem kolor, w ktorym jest on w miare zwyczajny.
O tym, ze chyba glupio nie zrobilem niech swiadczy nasze forum. W ciagu ostatnich 2-3 miesiecy i najblizszego ok. miesiaca przybedzie w sumie z 6-7 O2RS, a z wersji 2.0 TDI 140KM kojarze tylko jedną osobę.
Jak myslisz dlaczego?TDI 205PS
Komentarz
-
-
bo jak kupowałem to nie było jeszcze w ogóle RS'a nie mówiąc o RS TDI i nie mówiąc o RS TDI DSG (ktorego nie ma nadal) :cry: :cry: :cry: :wink:
I tu sie, nawiasem mowiac, z nim zgadzam - gdybym mial 40+ lat, to tez bym RS nie wybrał.
W kazdym razie 1.8TFSI bedzie z pewnoscia ciekawa alternatywą dla wielu osob, ktore nie chca miec TDI, (bo w zasazie tylko TDI byly do tej pory jedynymi sensownymi silnikami jesli ktos chcial cos bardziej dynamicznego) i nie chca lub nie mogą sobie pozwolic na RS.
Jednak jekiejs rewolucji, czy nawet zamieszania w strukturze sprzedazy, ktora mialby spowodowac ten silnik, nie jestem sobie w stanie wyobrazic.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSJednak jekiejs rewolucji, czy nawet zamieszania w strukturze sprzedazy, ktora mialby spowodowac ten silnik, nie jestem sobie w stanie wyobrazic.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b707No właśnie ale jak to w końcu jest?
TSI czy TFSI? Bo to dwa całkiem rózne silniki...
A na stronie skody wszędzie napisali TSI...Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariobrosZamieszczone przez b707No właśnie ale jak to w końcu jest?
TSI czy TFSI? Bo to dwa całkiem rózne silniki...
A na stronie skody wszędzie napisali TSI...
Problem na stronie skody wystepuje wszedzie oprócz cennika OII w wersji liftback bo tam ładnie napisali 1.8Turbo FSI...
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Panie /jeśli są/ i Panowie - już jest w cenniku!/rok modelowy 2008/
A Wy nic! Dobrze, że ja czuwam 8)
Wersja Ambiente /w Classic niedostępna/ 80,6 tys.
Dla porównania w tej wersji:
1.6 FSI 73,8 tys.
2.0 FSI 87.1 tys. Tiptronic /tylko automat dostępny z tym silnikiem/
2.0 TDI 89.3 tys.
Ciekawe czy teraz będą jeszcze chętni na nową 1.8T Tour.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metrotestPanie /jeśli są/
Zamieszczone przez metrotestCiekawe czy teraz będą jeszcze chętni na nową 1.8T Tour.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Komentarz