1.8T - nie wlacza sie turbina wogole, lub kreci bardzo slabo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • boro
    Drive
    • 2008
    • 60

Juz odpowiadam.

Jechalem ze swoja ukochana ul. Kuznicza przy PLUS GSM w strone Odry, skrecaja w lewo. Mialem zielone, wiec gaz. Jak juz bylem prawie na skrzyzowaniu, spod ziemi wyrosla Astra jadaca Kazimierza ... na czerwonym. Nie bylo problemu, chlopak sie przyznal i tyle.

Nic nikomu sie nie stalo, ale teraz generalnie zupelnie nie mam pojecia, jak rozwiazac sprawe naprawy samochodu, czy robic bezgotowkowo, czy jak :evil:
    Boro
  • Cube
    Drive
    • 2007
    • 61

Panowie potrzebuje pomocy w wyjasnieniu zagadki,
    otoz co pewien czas, nie codziennie, zdarza sie tak, ze turbo nie pompuje, badz dzieje sie to na tyle slabo, ze nic nie czuc i nie slychac. Wystarczy wtedy wylaczyc i wlaczyc silnik, by samochod doszedl do siebie i pompowal poprawnie. Niemniej jest to problematyczne i pozwala sadzic, ze cos jest nie tak. Silnik jak w profilu, zawirusowany...
    Czy spotkal sie ktos z Was z podobnymi dziwnosciami?

Bede wdzieczny za pomoc... :roll:

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

hasło notlauft w wyszukiwarce cos znajdziesz. PZDR ale zaczoł bym od przepływki może t ona najlepiaj podłączyć do VAG zapraszam na spot do Olsztyna jeden kolega z Torunia przyjeżdza donas.

tu masz czoś na ten temat: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=poranny
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Cube
        Drive
        • 2007
        • 61

Poczytalem i juz wiem co robic. Bedzie ASO, byc moze przeplywka zdycha rzeczywiscie. Zobaczymy co VAG pokaze. Dzieki.

Co do spotu, niestety 2 czerwca nie dam rady, ale z niecierpliwoscia czekam na kolejne, postaram sie gdzies pojawic.

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

Zamieszczone przez Cube
          byc moze przeplywka zdycha rzeczywiscie. Zobaczymy co VAG pokaze. Dzieki.
          wiesz odłącz kabel od przepływki i pośmigaj bez powinno byc lepiej niż z uszkodzoną.
          Zamieszczone przez Cube
          2 czerwca nie dam rady, ale z niecierpliwoscia czekam na kolejne, postaram sie gdzies pojawic.
          Czekamy i zapraszamy naklejki też czekają. PZDR
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• yoschua
            Rider
            • 2006
            • 339

A ja mam to samo i ten sam samochód - dziś już mnie na tyle zdenerwował, że w przyszłym tygodniu planuje doprowadzić go do porządku, czyli diagnostyka i naprawa, może wirus.
            Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
            HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

• Cube
              Drive
              • 2007
              • 61

Polecam zawirusowac - jest roznica. Trzeba jednak uwazac na piatym biegu, bo jak sie rozpedzisz to mozesz na odcieciu jechac
              Co do problemow z turbina - znajomy ma podobna skode, tyle ze FWD i ma komplet program, kabel, komputer... zobaczymy co zacz, a jak nie damy rady, to serwis w przyszlym tygodniu.

Komentarz

• yoschua
                Rider
                • 2006
                • 339

Odgrzewane, ale cotam

Wymieniłem przepływomierz na nowy - oryginał BOSHa i samochód od razu przestał krzyczeć że go coś boli - (helikopterek zgasł sam po kilku sekundach pracy silnika) - jak narazie jestem happy i polecam zakup przepływomierzy jedynie oryginalnych bo to jest mój już drugi przepływomierz kupiony - na poprzednim chciałem zaoszczędzić i przejechałem 500km i silnik tak czkał że wróciłem do oryginała z dużym przebiegiem.

Tak czy owak jestem już umówiony na wirusowanie - zobaczymy co będzie
                Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
                HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

Pracuję...