przednia szyba

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marian
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 225

Re: przednia szyba

600 zł wraz z montażem to cena rynkowa poza ASO (wielkopolska, zachodniopomorskie - szyba NordGlass).[/quote]

a ja w Pozku założyłem taka szybe za 400 - rondo obornickie :szeroki_usmiech
    20v

Komentarz

• rafalus
      L&K
      • 2005
      • 1140
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Z tym ,ze szyba w skodzie jest cieńsza to powaga? Moze to jest powod ,ze w aucie jest tak glosno (odglosy z zewnatrz nie tylko silnik). A szybe z napisem skoda mozna kupic tylko w ASO? Tak sie pytam juz na przyszlosc . Bo juz dostalem tyloma kaminiami ,ze hej mam odpryski na szybie ale sie trzyma już przez 123tys więc chyba w przyszłości splintexa poszukam.
      nowy cSIMC od Aliego
      seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
      Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• FZR
        Classic
        • 2005
        • 29

Jestem pracownikiem JAANA, i dla członków OCP jest zniżka, trzeba się tylko powołać na OCP.

Komentarz

• Iras75
          Classic
          • 2007
          • 34

Zamieszczone przez rafalus
          Z tym ,ze szyba w skodzie jest cieńsza to powaga?
          Tak twierdzi pracownik JAAN-a z Połczyńskiej, sam osobiście nie sprawdzałem :roll:

No to klejenie wytrzymało Chorwację, chociaż miałem obawy czy nie wymienić całej szyby...
          1,9TDI ALH Ambiente

Polska to chyba jedyny kraj, który posiada kopie zapasową prezydenta oraz rząd sterowany radiem.

Komentarz

• oktawian_gt
            Classic
            • 2007
            • 16

ostatnio wymienialem przednia szybe, koszt 380zl bez paska, bo zielony pasek mi sie nie podoba, 400zl z paskiem, robocizna wliczona w cene. Naklejke z nr.rejestracji mozna tez odkleic. Wymienialem w znanym zakladzie w gdyni cisowej. Polecam

Komentarz

• Misiekoctavia
              Elegance
              • 2005
              • 891

Witam

Niechcialem zakladac nowego tematu wiec napisze pod tym.
              Otoz w mojej Octavce mam porysowana przednia szybe w polu dzialanie wycieraczek. Te rysy powstaly od wycieraczek bo od czego, zreszta tak to wyglada, ze sa przez nie zrobione. No i perfidnie je widac pod swiatlo pod pewnym katem i pod slonce, pozatym gdy pada deszcz wycieraczki pomimo, ze sa nowe niewycieraja dokladnie, a jazda w nocy w deszczu to tragedia :cry: bo jak mi zaswieca swiatlami to nic niewidze. Jak tak dalej pojdze to tej jesieni sie rozbije a tego niechce.

Na allegro znalazlem taki wynalazek: http://moto.allegro.pl/item230722604...kla_warto.html

Postanowilem sie poradzic co o tym sadzicie, czy oplaca sie wogole bawic w to polerowanie bo jak nie to szkoda czasu. Moze ktos z was ma jakis inny pomysl na te rysy oprocz wymiany szyby. To poczynie w ostatecznosci :|
              Pozdrawiam i czekam na rady.

Komentarz

• mizerd
                Ambiente
                • 2007
                • 151

Zamieszczone przez Misiekoctavia
                Witam

Postanowilem sie poradzic co o tym sadzicie, czy oplaca sie wogole bawic w to polerowanie bo jak nie to szkoda czasu. Moze ktos z was ma jakis inny pomysl na te rysy oprocz wymiany szyby. To poczynie w ostatecznosci :|
                Pozdrawiam i czekam na rady.
                Witam!
                Przy takiej polerce należy bardzo uważać ponieważ przy nieumiejętnym polerowaniu mogą powstac miejsca które będą ci zniekształcać widok. Z tego co ostatnio czytałem to polerkę polecają raczej do bardzo nie wielkich obszarów szyby. Będąc na twoim miejscu bym wymienił szybę. Natomiast jeśli masz za dużo kaski zawsze możesz kupić ten specyfik i spróbować a jak się coś zesra to i tak ją wymienisz.
                Pozdrawiam
                Perfect Service by DobryGrześWawa
                Octavia 1,9 BXE 105 KM
                Uniden PC68XL+SIRIO AS-100

Komentarz

• Misiekoctavia
                  Elegance
                  • 2005
                  • 891

No wlasnie ja tez doszedlem do takicj wnioskow ze moze sie zesrac i bedzie smrod :P Glownie chodzi o to ze szyba ori to ori no nie, ale chyba jednak wymienie szybke. Przy okazji strzele se ta z paskiem przyciemniajacym :lol:
                  Pozdrawim

Komentarz

• b-bar01
                    Elegance
                    • 2007
                    • 985
                    • Octavia I (1U2)
                    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Misiekoctavia,
                    ten specyfik to raczej do bocznych i tylnej szyby.
                    jak zaczniesz polerować przednią to zrobią się soczewki.
                    profi firma od polerowania szyb daje gwarancję tylko na spolerowanie płaskich powierzchni a przednia płaska nie jest.
                    ja też miałem porysowaną przednią i to po angielsku.
                    na szczęście mój agent namówił mnie na ubezp. warta auto szyby za całe 50 pln rocznie. pierwszy raz byłem szczęśliwy jak mi pier....... spod ciężarówki kamieniem i szyba poszła na szczaw.
                    *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• Witek1952
                      Ambiente
                      • 2007
                      • 196

Witam.Proszę zwróć uwage by nie uszkodzili Ci tej gumowej uszczelki przy podszybiu.Miałem kiedyś z tego powodu duzo problemów.Woda zalewała sterownik silnika i zdarzały się przez to różne cuda.
                      Witek

Komentarz

• Misiekoctavia
                        Elegance
                        • 2005
                        • 891

Daruje sobie ten ta polerke i wymienie. Jak powiadasz ubezpieczenie od kamienia :P to niejest zly pomysl. 50zl i rzeby sie tylko napatoczyla jakas wywrotka 8) Ostatnio tez jechalem i z ciezarowki spadla jakas bryla gliny duza jak piesc i wpieprzyla mi sie we wlot powietrza w zderzak i polamaly sie te pionowe poprzeczki w nim.

Dzieki za rady i pozdro.

Komentarz

• Michał G
                          Drive
                          • 2008
                          • 95

Witam.
                          a ja mam pytanie z innej beczki czy przy wymianie szyby ( która ma 6 lat i 230 Kkm i jest dość mocno zrysowana ) jest możliwość update na szybę podgrzewaną? wiem ze wiąże się to z przeróbką instalacji i kombinacje z tym związane, ale czy jest to mozliwe? czy są do O1 szyby podgrzewane? miałem takie coś w lagunie i przydatne to było zwłaszcza jesienią i zimą.

Komentarz

• domino_EL
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 204

Michał G, szukamy szukamy

pzdr
                            ..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....

Komentarz

Pracuję...