W moim przypadku lampka zapalila sie po ok 9500. Dolalem 0,5 litra i jest oki.
problem z 1.8T
Zwiń
X
-
problem z 1.8T
moze ktos z Was bedzie mial jakis pomysl co moze byc powodem objawow w mojej skodzinie. Kiedy odpalam silnik po nocy albo po bardzo dlugim postoju slychac dziwne "brzeczenie" jakby siadalo jakies lozysko ale dzwiek ten ustaje w momencie kiedy spadaja pierwsze, najwyzsze obroty i silnik zaczyna chodzic na nizszych a wiec po kilku sekundach. Ponadto przy wlaczonej klimie przez sekunde albo dwie zdarza sie, ze silnik przerywa. Ma ktos jakis pomysl? Czy w pierwszym momemncie po odpaleniu zimnego silnika cos sie dodatkowo zalacza?
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
-
-
A później co się dzieje z tym brzęczeniem? Pierwsze co mi przychodzi na myśl to napinacz paska klinowego. Co do klimy - ona pobiera dodatkowo parę kilowatów i silnik może nie wyrabiać z dostarczaniem mocy na zimno, aczkolwiek w moim 1,8T nie ma takich objawów. Kontrolne pytanie w tym przypadku: czy miałeś uzupełniany ostatnio czynnik chłodzący w klimatyzacji? Czasem taki objaw daje przepełniona klima.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hanz2kA później co się dzieje z tym brzęczeniem? Pierwsze co mi przychodzi na myśl to napinacz paska klinowego. Co do klimy - ona pobiera dodatkowo parę kilowatów i silnik może nie wyrabiać z dostarczaniem mocy na zimno, aczkolwiek w moim 1,8T nie ma takich objawów. Kontrolne pytanie w tym przypadku: czy miałeś uzupełniany ostatnio czynnik chłodzący w klimatyzacji? Czasem taki objaw daje przepełniona klima.
klima nie byla ostatnio ruszana a co do napinacza to wlasnie tez juz ktos mi to podsunal. Pytanie czy jest to droga impreza i ile z tym roboty i wreszcie : ktory to napinacz :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Leff skontaktuj się z kimś dobrym np.: (http://www.autobodex.waw.pl/index.htm) i niech to ktoś obejrzy na wszelki wypadek. Diagnozowanie przez www to jednak nie najlepszy sposób diagnostyki.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
leff, to moze byc zwiazane z ukladem wstepnego podgrzewania katalizatora, jest w silniku taka mala pompka elektryczna i dmucha jak silnik zimny, potem przestaje dmuchac, mogla sie zepsuc. Jak kiedys pytalem na tym forum co tak buczy z rana to sie o tej pompce dowiedzialem, a potem ktos dodal, ze mu sie zepsula i teraz brzeczy.
Komentarz
-
-
Potwierdzam że rano bzyczu/buczy a czasem wydaje inne dzwięki pompka działająca tylko na zimnym silniku wdmuchująca powietrze do filtra powietrza. To jest takie coś ala suszarka do włosów na dość dużych obrotach i zamocowana jest w miejscu podatnym na wode, stąd się czasem psuje. U mnie też wydaje dziwne dzwięki, ale potem się wyłącza i spokój.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hanz2kLeff skontaktuj się z kimś dobrym np.: (http://www.autobodex.waw.pl/index.htm) i niech to ktoś obejrzy na wszelki wypadek. Diagnozowanie przez www to jednak nie najlepszy sposób diagnostyki.
Komentarz
-
-
mabo, kto ci takie pierdoły na sadził
Zamieszczone przez maboJest to związane z dopowietrzeniem i wstępnym rozpędzeniem turbiny
podjedź jutro na spota i pokaż mi to w samochodzie gdzie to jest spot jest o 20 pod kfc w krakowie przy makro na obok bp
Komentarz
-
Komentarz