W moim przypadku lampka zapalila sie po ok 9500. Dolalem 0,5 litra i jest oki.
problem z 1.8T
Zwiń
X
-
problem z 1.8T
moze ktos z Was bedzie mial jakis pomysl co moze byc powodem objawow w mojej skodzinie. Kiedy odpalam silnik po nocy albo po bardzo dlugim postoju slychac dziwne "brzeczenie" jakby siadalo jakies lozysko ale dzwiek ten ustaje w momencie kiedy spadaja pierwsze, najwyzsze obroty i silnik zaczyna chodzic na nizszych a wiec po kilku sekundach. Ponadto przy wlaczonej klimie przez sekunde albo dwie zdarza sie, ze silnik przerywa. Ma ktos jakis pomysl? Czy w pierwszym momemncie po odpaleniu zimnego silnika cos sie dodatkowo zalacza?
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
-
-
A później co się dzieje z tym brzęczeniem? Pierwsze co mi przychodzi na myśl to napinacz paska klinowego. Co do klimy - ona pobiera dodatkowo parę kilowatów i silnik może nie wyrabiać z dostarczaniem mocy na zimno, aczkolwiek w moim 1,8T nie ma takich objawów. Kontrolne pytanie w tym przypadku: czy miałeś uzupełniany ostatnio czynnik chłodzący w klimatyzacji? Czasem taki objaw daje przepełniona klima.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hanz2kA później co się dzieje z tym brzęczeniem? Pierwsze co mi przychodzi na myśl to napinacz paska klinowego. Co do klimy - ona pobiera dodatkowo parę kilowatów i silnik może nie wyrabiać z dostarczaniem mocy na zimno, aczkolwiek w moim 1,8T nie ma takich objawów. Kontrolne pytanie w tym przypadku: czy miałeś uzupełniany ostatnio czynnik chłodzący w klimatyzacji? Czasem taki objaw daje przepełniona klima.
klima nie byla ostatnio ruszana a co do napinacza to wlasnie tez juz ktos mi to podsunal. Pytanie czy jest to droga impreza i ile z tym roboty i wreszcie : ktory to napinacz :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Leff skontaktuj się z kimś dobrym np.: (http://www.autobodex.waw.pl/index.htm) i niech to ktoś obejrzy na wszelki wypadek. Diagnozowanie przez www to jednak nie najlepszy sposób diagnostyki.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
leff, to moze byc zwiazane z ukladem wstepnego podgrzewania katalizatora, jest w silniku taka mala pompka elektryczna i dmucha jak silnik zimny, potem przestaje dmuchac, mogla sie zepsuc. Jak kiedys pytalem na tym forum co tak buczy z rana to sie o tej pompce dowiedzialem, a potem ktos dodal, ze mu sie zepsula i teraz brzeczy.
Komentarz
-
-
Potwierdzam że rano bzyczu/buczy a czasem wydaje inne dzwięki pompka działająca tylko na zimnym silniku wdmuchująca powietrze do filtra powietrza. To jest takie coś ala suszarka do włosów na dość dużych obrotach i zamocowana jest w miejscu podatnym na wode, stąd się czasem psuje. U mnie też wydaje dziwne dzwięki, ale potem się wyłącza i spokój.
Komentarz
-
-
udanie sie do serwisu nie ma zadnego sensu bo zanim zdaze zamknac garaz to objawy znikaja. A zeby je wywolac to trzeba go zostawic na cala noc. Widze, ze objawy kolegi yoshua sa takie same wiec prawdopodobnie to ta pompa, zobacze, jesli da sie ja odlaczyc to ja odlacze bo cena nowej zdaje sie, ze powala.Zamieszczone przez Hanz2kLeff skontaktuj się z kimś dobrym np.: (http://www.autobodex.waw.pl/index.htm) i niech to ktoś obejrzy na wszelki wypadek. Diagnozowanie przez www to jednak nie najlepszy sposób diagnostyki.
Komentarz
-
-
mabo, kto ci takie pierdoły na sadził
to znaczy ze co ze kazdy tłok ma wentylatorZamieszczone przez maboJest to związane z dopowietrzeniem i wstępnym rozpędzeniem turbiny
podjedź jutro na spota i pokaż mi to w samochodzie gdzie to jest spot jest o 20 pod kfc w krakowie przy makro na obok bp
Komentarz
-

Komentarz