Zamieszczone przez misiek^wro
ekonomiczna jazda w warunkach miejskich
Zwiń
X
-
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroMoj ostatnio sie wsciekl ... i pali po miescie te 8l. zas na trasie potrafi pochlaniac 6-7 jak cisne powyzej 130km/h ... po prostu tragedia. Najlepsze jest 7.5 litra przy predkosci wiekszej niz 150km/hbylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Jackal, hym hym, cos ostatnio mi Zbycho mowil, ze jak mi VAGowal auto, to wlasnie jakis blad wyskoczyl wlasnie z jakas temperatura. Dokladnie nie pamietam co :evil:
Ok. To podsumowujac, kazano mi juz sprawdzic wszystkie 4 filtry( z tego co widze po ksiazce serwisowej wymienione 25kkm temu( pewnie znajac mojego tate to tylko powietrza i kabinowy --> tak to jest robic interesy z rodzina .. ) no i sprawdzic czuniki temperatury. Jakies sugestie sa jeszcze, dlaczego moja niunia tyle pali ?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
ja mam standart 195 /65 /15 dzsiaj gdy bylem na przejazdzc to spalil mi 4.4 ale ja m,owie to tez duzo zalezy od stylu jazdy.. bo przykladowo chwilowe spalanie dy cisnelem pod gore (O ILE 90 KM MOZNA CISNAC ) to tez bylo 30 l. ale pozniej duzo na looz i kulalem sie i delikatnie az z 6.7 spadlo na 4.4podjezdzajac pod dom bylem zadowolony ze moej 100 km kosztuje ok 17 zl czyli nie duzo wiecej niz przyklladowo cienko cienko na gaz ok. 15 zl a komfort nie porownywalny
no i bym zapomnial dodac ze jak wlaczam klime to pali tak o 0.7 l wiecej :/ no ale cos za cos
a co do upałow to im cieplej to mam wrazenie ze lepiej bo wydaje mi sie ze mniej pali.. byc moze to subiektywne odczucie, gdyz leje od pustego do maxa
a i co jeszcze mi przyszlo do glowy to taklie male pytanie!!!!
CO ILE SPRAWDZACIE CISNIENIE W OPONACH??
ja co tydzien i trzymam tak 2.0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chrisunm1Witam Panow!!! To ile pali 1.8T w miescie i w trasie???Bo ktos tam pytal a nie bylo odpowiedzi,a przeciez 1.8T jest mniej awaryjnym silnikiem niz 1.9tdi moim zdaniem :-)
masz coś na poparcie swojej odważnej tezy :?: :lol:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
nie chce nic pisac ale ostatnio wracajac z dzialki zrobilem nowy rekord..
3,6 litra na 100km srednia predkosc nie byla oszalamiajaca - wynosila 50km/h
ogolnie jechalem ok. 90km/h z tym ze gaz glaskalem jak delikatne posladki, przyznam szczerze ze mimo wszystko jest to na codzien uciazliwe, wiec tak nie robie bo bym mogl uszkodzic turbo, ale czasami lubie sie podroczyc z Ojcem kto oszczedniej pojedzie
p.s trasa byla Barcin - Bydgoszcz czyli ok 40 km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bartoszkowalskinie chce nic pisac ale ostatnio wracajac z dzialki zrobilem nowy rekord..3,6 litra:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
warunki trakie mieszane, trroszke wiosek, i troszke trasy, najgorzej jechalo sie na wlocie do bydgoszczy gdzie jest 12 km drogi ekspresowej aTY tylko 100km/h na liczniku bo chcesz zrobic jak najmniej ale innym razem sobie odbilem
wiem ze faktycznie pisali tutaj o takich rekordach, ale ja juz nie wiem jak oni by musieli glaskac auto... moze mieli odcinek rownej prostej drogi wiatr w plecy cisnienie w oponach 2,5 i lekko z gorki
albo silnik ten SDI
jak dla mnie moj wynik mnie sadysfakcjonuje, ale powiem tak, niech on mi pali przynormalnej jezdzie 100-110 ok. 4,5 i bede skakal z radosci dalej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez awizodo ilu Wam wskakuje chwilowe spalanie przy ruszaniu na jedynce?
Średnie spalanie z normalnej (bez wyglupow) jazdy miejskiej AKLem (1.6 74kW) to 10l/100. I nie było żadnych korków ad:
Ale mając wczoraj bezpośrednie porównanie Octavii AEE (55kW) i tej AKL stwierdzam, że dzieli je przepaść :shock: AEE w ogóle nie powinno występować w takiej ciężkiej budzie :?
Za to AKL już daje rade ruszyć z miejsca i jako podstawowy silnik do turlania się dla kogoś kto nie wymaga od auta dynamiki IMHO jest wystarczający kTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Dzisiejszą historyjkę obrazkową dedykuję wszystkim tym którym się wydaje że stoją w korkach :lol: :szeroki_usmiech
Wyjazd z garażu 7:44, pierwsze 6km pokonane w zawrotnym czasie 49 minut :lol: (a dodam że bywają gorsze dni :shock: ) co zaowocowało następującym zużyciem :szeroki_usmiech
dalsza część trasy pokonana w nieco większym tempie, ale odcinek
pokonany w zawrotnym tempie
w błyskawicznym czasie
iście "o kropelce"
po drodze nie było ŻADNEJ stłuczki, cały ten sajgon to wynik powrotu z wakacji i tego że ludzie dostali pierdolca na widok deszczu :evil: :evil: :evil:
ostatnie 5 km z pokonanych 25 to droga "pod prąd" wiec luźna i pokonana w tempie tak szybkim jak sie dało :diabelski_usmiech
spóźnienie do pracy bezcenne :evil: za paliwo i mandaty zapłacisz kartą Master Card :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz