nr silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marian72
    Classic
    • 2008
    • 13

nr silnika

Mam skodzinę od maja, nakulałem już 22 kkm, a to moje dodatki:
    1. Ksenony - naprawde rewelacyjne. Powinien to być obowiązkowy zakup
    2. Zestaw głośnomówiący z Bluetooth ze sterowaniem w kierownicy - nie wyobrażam sobie jazdy bez głośnomówiacego
    3. Samościemniające się lusterko z automatycznymi wycieraczkami - gadżet ale bardzo przydatny.
    4. Podgrzewane fotele przednie - mam to w Passacie więc wiem, że na zimę rewelka.
    5. Ogrzewanie postojowe - testowałem raz. Na weselu dzieci spały w aucie i miały przyjemne ciepło. Na zimę będzie jak znalazł
    6. Light asistant - bzdura. Wyłączyłem automatyczne włączenie świateł po zamknięciu bądź otworzeniu auta. Jednak ciekawe jest to, że światła mam włączone automatycznie, a podświetlenie wskaźników załącza się samo po zapadnięciu zmroku.
    7. Schowek w bagażniku. Teraz podłogę mam równo z progiem bagażnika co jest istotne bo jeżdżę z ciężkim bagażem (50 kg kufer) i naprawdę ułatwia mi to załadunek i wyładunek.
    8. Elastyczna, zwijana siatka grodziowa części bagażnika od części pasażerskiej. Daje mi poczucie bezpieczeństwa, że w razie czegoś... nie zabije mnie nic z bagażnika (50 kg kufer). Także to że można załadować do auta dużo aż po dach i nic nie leci na łeb.
    9. Felgi Syrius 16. Nie podobały mi się standardowe.

Teraz napewno bym jeszcze dobrał:
    1. Elektrycznie regulowane fotele wraz z pamięcią ustawień.
    2. DSG - 6 biegów w manualu to o jeden bieg za dużo

W sumie jestem zadowolony.
  • philips
    Drive
    • 2007
    • 40

nr silnika

Musze odczytac nr silnika z O1. Nie chcem zdejmowac wszystkich pokryw silnika. Czy nr silnika jest w Skodach taki sam jak nr budy lub moge odczytac nr silnika z nr budy.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Nie, zdejmiesz oslone silnika i na bloku z przodu bedzie widac nr. Do tego w dieslach na obudowie rozrzadu jest tez numer i nie wiem czy gdzies jeszcze.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• endryu
        RS
        • 2006
        • 3773
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

nr nadwozia i nr silnika to dwa inne numery.
        nr silnika można odczytać bez ściągania pokrywy, wybity jest na bloku na krawędzi przylegającej do obudowy skrzyni biegów.
        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
        =================================================

Komentarz

• neck99
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1326

philips, moze masz karte wozu ? tam jest oznaczenie silnika. Moze fvat zakupu autka albo jakiś dokument homologacji tam też jest ! I w książce serwisowej też jest.
          OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
          SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• philips
            Drive
            • 2007
            • 40

Dzieki za pomoc. Ne spisalem z dowodu, a pozniej je dla pewnosci sprawdzilem na silniku czy nie ma zadnych bledow. Dzieki za pomoc

Komentarz

Pracuję...