MOCOWANIE BAGAŻNIKA BAZOWEGO W OII LIFTBACK

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• MOCOWANIE BAGAŻNIKA BAZOWEGO W OII LIFTBACK

polecam garmina nuvi 250 ja posiadam i jestem bardzo zadowolony prosty w obsłudze

MOCOWANIE BAGAŻNIKA BAZOWEGO W OII LIFTBACK

CHCIAŁEM ZAPYTAĆ, CZY NIE ZNA KTOŚ JAKIEGOŚ ZŁOTEGO ŚRODKA, ŻEBY ZAMOCOWAĆ BAGAŻNIK BAZOWY w octavii II W SPOSÓB NIE POWODUJĄCY USZKODZENIA LAKIERU W MIEJSCACH MOCOWANIA (MOŻE JAKIEŚ PODKŁADKI)??? PORUSZAM TEN TEMAT PONIEWAŻ JESTEM PECHOWYM WŁAŚCICIELEM ALUMINIOWEGO BAGAŻNIKA FABRYCZNEGO, KTÓRY ZOSTAŁ ZAMONTOWANY W ASO DWUKROTNIE I DWUKROTNIE SPONIEWIERAŁ DACH TZN. MIEJSCA MOCOWANIA. PO PIERWSZYM RAZIE BAGAŻNIK ZOSTAŁ W RAMACH REKLAMACJI WYMIENIONY, ALE TO NIE ROZWIĄZAŁO PROBLEMU ....
    I TAK W PONIEDZIAŁEK ODBIERAM AUTO Z LAKIERNI I SAM JUŻ NIE WIEM JAK ZAŁOŻYĆ BAGAŻNIK ŻEBY PROBLEM SIĘ WIĘCEJ NIE POJAWIŁ. NIESTETY, ALE BEZ BAGAŻNIKA SIĘ NIE OBEJDĘ (ZIMA NARTY, LATO ROWERY), CO SUGEROWALI MI W ASO....
    Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNKÓW

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Podlozyc baloniki (albo jakies cos innego gumowego) pod te ramiona i po krzyku. Rozumie ze rysuje tam gdzie jest mocowanie pod drzwi. Czy gdzies indziej cos sie z nim dzieje.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Masmo
        L&K
        • 2005
        • 1145

To O2 nie ma miejsc do mocowania bagażnika? W O1 są w ciągu listw mocowania. Jednak zostaje kupno kombi z religami....
        Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

Niestety, ale w O II patent mocowania bagażnika jest zgoła odmienny niż w O I - nie ma tam specjalnych miejsc na dachu. tylko obejmy, które łapią za odrzwia (blacha na blachę), na skutek czego - szczególnie z tyłu, bardzo brzydko uszkodziło lakier , rellingi faktycznie załatwiały by sprawę, ale póki co na zmianę się nie zanosi (zresztą O II w wersji kombi mi się nie podobała...). Może faktycznie użyję baloników jako podkładek :?:

Komentarz

• radik79
            Ambiente
            • 2008
            • 222
            • Octavia III (5E3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Mam pytanie czy bagżniki rowerowe, boxy i pojemniki na narty firmy Thule pasują na oryginalny bagaznik bazowy skody?
            Samochód to OII FL.

Pozdrawiam,
            ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez radik79
              Mam pytanie czy bagżniki rowerowe, boxy i pojemniki na narty firmy Thule pasują na oryginalny bagaznik bazowy skody?
              Pasują. Kazd ajedna przystawka (nawet ta najtansza) będzie pasowala do belek bazowych. Tylko belki bazowe dobiera się do marki i modelu samochodu. W doborze przystawek istnieje dowolność.
              Czarny Elegance

Komentarz

• robert70
                Rider
                • 2008
                • 499

Zamieszczone przez radik79
                Samochód to OII FL.

Pozdrawiam,
                popatrz na baze bo z tego co pamiętam to właśnie Thule jest producentem dla skody
                O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• golibroda
                  Rider
                  • 2009
                  • 530

A może folia przezroczysta na te elementy do których przylegają łapy bagażnika ?
                  Pozdrawiam
                  Piotr

Komentarz

Pracuję...