greszczyn Ważne że ci się nic nie stało...a swoją drogą to jakaś fama panuje teraz....albo wjeżdżają w dupę albo zajeżdżają :evil:
[O2] Gniazdo elektryczne w bagazniku liftbacka
Zwiń
X
-
Dokładnie wczoraj rozmawiałem na ten temat z elektrykiem z ASO.
Wg niego podłączenie bezproblemowe ale najlepiej (ze względów estetycznych) mieć oryginalne gniazdo z Combi.
Wiązki nie ma ale jest gdzieś miejsce na wpięcie sie do instalacji.
Czyli ideałem byłoby gniazdo + wązka zakończona wtyczką...
Tyle informacji od niego
PS. Sam jestem zainteresowany kupnem takiego gniazda
Komentarz
-
-
Mieć gniazdo i podpiąć najlepiej równolegle do istniejącego i wydaje mi się ze nie będzie problemu. AJ robiłem w OI u kolegi z takim czymś podobnym w bagażniku: http://www.allegro.pl/item197761081_...czne_12v_.html
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJest jedynie przy konsoli srodkowej.
Co do świateł i zakończenia 13 pinowego pod przyczepke może być troszke bardziej skomplikowane. bo podłączając sie równolegle do nprawego tylnego światła jak to robili w OI mogło by coś zgłupieć Ale popytam.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Mieć gniazdo i podpiąć najlepiej równolegle do istniejącego i wydaje mi się ze nie będzie problemu. AJ robiłem w OI u kolegi z takim czymś podobnym w bagażniku: http://www.allegro.pl/ite...yczne_12v_.html
http://www.allegro.pl/ite...udowy_312_.html
Komentarz
-
-
Tak sie zastanawiam nad tym aby jednak gniazdko podłączyć bezpośrednio do 12V a nie równolegle do zapalniczki.
Tzn, żeby było możliwe zasilanie lodówki gdy auto jest wyłączone.
(Mam układ zapobiegający rozładowaniu akumulatora)
Czy może komuś z kolegów przychodzi do głowy jakiś pomysł czemy tak nie należy robić ? Lepiej to wiedzieć zanim sie zdecyduje
PS. Może sie ktoś orientuje jak to jest rozwiązane w combi i fabrycznym gniazdku ?
Komentarz
-
-
ostatnio kazałem sobie cos takiego dołozyć przy okazji serwisu czeszki, wraz z dodatkowymi kablami ukrytymi pod tapicerką. jak będe montował elektryczną roletę to będą jak znalazł.
komplet gniazdka w ASO to jakies 60 zł, robocizane trudno mi określić bo robili kilka rzeczy, ale sprawili się idealnie, bo zamontowali w zajebistym miejscu a w dodatku na sztywno, że gniazdko ani drgnie, a oryginalnie wymyślone jest tak, że mocuje je się do tapicerki, jak to nie kombi
Komentarz
-
-
foty wrzuce jutro
wiesz co, zadałes mi trudne pytanie bo nie sprawdzałem, ale jutro rano sprawdzę
tak naprawde gniazdo u mnie jest efektem ubocznym
koniecznie chciałem osobna wiązke zasilania do rolety, która mam nadzieje zamontuje w przyszły weekend (oczywiscie kompletna dokumentacja foto będzie na forum), a szkoda mi było robić to tylko dla samej rolety, więc postanowiłem, że tak jak w kombi zrobię sobie gniazdko i będe miał na wakacje jak znalazł wejście pod lodóweczkę
[ Dodano: Nie 03 Cze, 07 23:08 ]
oczywiście liftback
[ Dodano: Pon 04 Cze, 07 17:29 ]
oto fotki zamontowanego gniazda zapalniczki. Chciałem pokazać jak jest zamontowana wewnątrz ale na razie się nie dostałem
jak widać zamontowane tuż nad wnęką nadkola pod haczykiem na zakupy
zasilanie jest w gniazdku po wyjęciu kluczyka.
[ Dodano: Nie 10 Cze, 07 19:31 ]
do kompletu
Komentarz
-
-
ta dziura pod gniazdo to czy została przez ASO wywiercona? bo coś mi sie wydaje że nie zabezpieczyli jej rantów i będzie rdzewieć?Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
Komentarz
-
Komentarz