Odpryski na lakierze

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

Zamieszczone przez salsobartek
    dobrze że nie mam jeszcze naklejki OCP (jakoś nie mogę się doprosić) POZDRAWIAM

salsobartek
    , jaki masz kolor ? może się za mało udzielasz na forum ? na dwa lata 18 postów ? hmmmm.... :? mam coś tam z naklejek ale tylko jeden kolor, jak moderatorzy wyrażą zgodę to mogę Ci przesłać...... :wink:

[ Dodano: Wto 12 Cze, 07 22:56 ]
    tak sie patrze i wychodzi mi że mam dwa kolory naklejek :wink: :diabelski_usmiech
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Darek79
      Classic
      • 2007
      • 33

też mam chropowaty lakier na prawym błotniku od nowości, auto odebrałem z salonu, cały błotnik jest pokryty maleńkimi kropeczkami, nie widać ich ale czuć jak się przejedzie ręką.
      Nie przejmuję się tym bo nie widać tego. Jest jednak coraz bardziej gładki, wydaje mi się że schodzi powoli po myciu.

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

Ja juz dawno przestalem sie przejmowac lakierem, jak sie jezdzi w trasy to niestety, takie sa uroki i tyle

Przeciez nie bede trzymal auta w garazu i wyjezdzal nim tylko do kosciola :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

144 tysiaki machniete w niecale 5 lat uzytkowania auta od nowosci robi swoje ... auto wyglada jakby je ktos pojechal z Kalacha. Ale pasta TEMPO dzisiaj firmy K2 troszke, ze tak powiem zregenerowala lakier Blyszczy sie jak psu jajca.
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• pwgajda
          Drive
          • 2005
          • 90

120 tys - 3 lata i brak odprysków . Może dlatego, że 80% przejechanych km to autostrady. W tym roku byłem na targach AMI w Lipsku i tam był pokaz firmy 3M, na którym pokazywali specjalne przezroczyste naklejki na maskę oraz błotniki. Naklejki się docinało do potrzeb i kształtów nadwozia, następnie nakładało się to na mokro w kilka minut, a po wyschnięciu wyglądało praktycznie jak lakier, dodatkowo gość próbował to porysować śrubokrętem i 0 śladów. Nazywa się to 3M Scotchgard™ Paint Protection Film.
          Dla zainteresowanych pdf informacyjny:

Ciekawe czy można coś takiego dostać w polsce i ile to kosztuje

Pozdrawiam

Komentarz

• salsobartek
            Drive
            • 2005
            • 58

Zamieszczone przez leszekmw
            Zamieszczone przez salsobartek
            dobrze że nie mam jeszcze naklejki OCP (jakoś nie mogę się doprosić) POZDRAWIAM

salsobartek
            , jaki masz kolor ? może się za mało udzielasz na forum ? na dwa lata 18 postów ? hmmmm.... :? mam coś tam z naklejek ale tylko jeden kolor, jak moderatorzy wyrażą zgodę to mogę Ci przesłać...... :wink:

[ Dodano: Wto 12 Cze, 07 22:56 ]
            tak sie patrze i wychodzi mi że mam dwa kolory naklejek :wink: :diabelski_usmiech
            Granatowa. Niedługo zmieniam reklamę szkoły tańca na niej i pomyślałem, że naklejka OCP
            ładnie by się komponowała. Co do "udzielania się na forum" - nie dysponuję wiedzą w temacie motoryzacji, więc nie piszę dużo... ops: Aleeee jak wejdziecie na tematy "taneczne" to na pewno się odezwę hehe
            Na forum zalogowałem się bo potrzebowałem od Was pomocy (podziękować)
            Reasumując, miło by było mieć tą naklejkę, ale bez niej też dam radę. Więc jeśli moja aktywność na tym forum jest zbyt mała aby ją mieć to sopko, nic się nie dzieje.
            Dzięki leszekmw. Pozdr dla wszystkich.

Komentarz

• damian
              Ambiente
              • 2007
              • 178

mly, kupiny od pierwszego właściciela ta skoda (znajomego),wiec na 100% parkowana w garażu, teraz też.
              Janusz, co do wypadków to na 100% nie uczestniczył w niczym takim. Jkaieś parkingowe zadrapania ma to fakt, ale to nazderzkach i błotnikach, .
              Ale te chropowate opwierzchnie to racej w górnych częściach auta, i nie są też takie równomierne. Tzn. jak był miał wypadek, to byłby jakiś element źle pomalowany. A tu wychodzi że tutaj troszkę chropowatego, w innym miejscu trochę więcej. tak jakoś dziwnie. wydaj emi ise żet o poprostu wina lakieru.
              A te odpryski, to oczywiście pytaliśmy się właściciela, skąd to, czy tu jakiś wypadeczek był, czy co?? Mówił, że swego czasu jakiś dłuższy odcinek drogi remontowali, a do jeżdżał tą trasą na uczelnię i tak mu się stało. Niby możliwe. I taką teorię przyjąłem.
              Chcesz zarobić przez internet ??

Komentarz

• marte
                Rider
                • 2007
                • 259

Re: Odpryski na lakierze

Zamieszczone przez Piotr_T
                Witam,
                Czy ten samochod taka aerodynamike ma czy ja mam pecha ? Przez 9 m-cy jazdy (14kkm) mam wiecej odpryskow na masce niz przez 6 lat jazdy Lanosem... Cierpi na tym moje poczucie estetyki. Biegam z lakierem zaprawkowym, ale to niestety zbyt ladnie nie wyglada, zwlaszcza ostatnie dzielo - centralnie na masce "nabylem" odprysk wielkosci glowki od zapalki. Macie jakies sposoby na ladne i proste zabezpieczanie takich odpryskow ?
                Ekologiczne lakiery robią swoje. Lakier produkowany jest na bazie wody. Do wanny wody dodaje sie odpowiedno sproszkowany lakier i na zasadzie mieszania powstaje lakier samochodowy, który "przytwaradzny" jest do karoserii podczas KATAFOREZY. Taką technike stosuje np. MAN.

Pzdr

Komentarz

• ziutsane
                  RS
                  • 2007
                  • 2376

lakier lakierem ja mam juz 2 odpryski na szybie :/
                  Radio: C90r+XDP210EQ
                  Kable:Opt,Skyline,50 mm
                  Wzm:XES M1+FP 1.800
                  Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• pskosz
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 703

Re: Odpryski na lakierze

Zamieszczone przez marte

Ekologiczne lakiery robią swoje. Lakier produkowany jest na bazie wody. Do wanny wody dodaje sie odpowiedno sproszkowany lakier i na zasadzie mieszania powstaje lakier samochodowy, który "przytwaradzny" jest do karoserii podczas KATAFOREZY. Taką technike stosuje np. MAN.

Pzdr
                    Samochody fabryka lakieruje na taśmie w kabinach lakierniczych, niektóre niedostępne części dolakierowują lakiernicy przed wejściem do kabiny. Do tego wszystkiego fabryka stosuje lakiery wodne jak i bazowe (kolor) jak i bezbarwne (zasrana ekologia bo dla człowieka te lakiery są o wiele bardziej trujące).
                    My w warsztacie stosujemy bazy wodorościeńczalne, natomiast bezbarwne rozpuszczalnikowe i one są twarde.
                    pozdrowienia

Komentarz

Pracuję...