No ja właśnie mam do wymiany i gość w moim Piastowie powiedział mi 1600pln (uwzględniają części i robociznę wraz z pompą wody). Nie wiem jeszcze czy to dużo, bo jeszcze będę chciał sprawdzić konkurencję żeby się na jednym gościu nie wzorować.
Przeglad 15kkm "nie zglasza sie"
Zwiń
X
-
Przeglad 15kkm "nie zglasza sie"
Witam,
Jak odbieralem auto to mily pan sprzedawca powiedzial mi, ze Octavia zglosi przy 13500km przebiegu, ze czas na przeglad. Dzis po drodze do roboty stuknelo 13500 i... nic. W papierach mam QG1 wiec niby jest ok, ale rzekomo w ASO (czy gdzies tam indziej) przestawili na staly interwal co 15kkm. Mial sie zaswiecic jakis kluczyk przy liczniku przebiegu, ale poza zaswieceniem sie kontrolki, ze malo mam paliwa nic innego mi sie dzis nie swieciloCzy da sie jakos sprawdzic kodem climatronica lub w jakis inny sposob (ale bez podpinania czegokolwiek - nie mam zadnych testerow) ile zostalo mi do przegladu ? Dodam, ze przy 2000km wymienialem olej, ale mowili, ze nie kasowali kontrolki olejowej czy jak to sie tam nazywa.
-
-
Piotr_T, kluczyk od inspekcji (albo komenda inspection, nie pamietam dokladnie) zaswieci Ci sie po przekreceniu kluczyka w stacyjce. Pomryga troche i zgasnie. Przynajmniej tak powinno byc jesli Ci nic wczesniej nie poprzestawialiBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Piotr_T, nie boj nie bojPrzypomni Ci jeszcze nie raz i pozniej bedziesz sie wkurzal ze caly czas Cie meczy a Ty nie masz czasu podjechac do ASO
Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
desmo
powinien się wyświetlic napis po przekręceniu kluczyka "Service" 1500 km tak przynajmniej pokazuje u mnie O1, ilość kilometrów bedzie odejmowana od tej wartości a pózniej pozostanie tylko komunikat "serwis" który pewnie po jakimś czasie również zniknie ....... chyba
Komentarz
-
dokładnie tak jak piszecie - tylko ,że u mnie napis service pokazał sie 1000km przed przeglądem - pokazuje się zaraz po przekręceniu stacyjki na jakieś 5s a potem znika.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nosferatusdokładnie tak jak piszecie - tylko ,że u mnie napis service pokazał sie 1000km przed przeglądem - pokazuje się zaraz po przekręceniu stacyjki na jakieś 5s a potem znika.
Pytałem kiedyś w ASO i powiedzieli, że jest różnie 1000 lub 1500km w zależności od zaprogramowanej szafy.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaHm, to dziwne bo u mnie nic się nie pokazuje a do przeglądu został niecały tysiąc. Czy można w jakiś sposób zdiagnozować ile komp pokazuje jeszcze do przeglądu?
Dzięki za ewentualne info.
W zależności od rodzaju informuje kierowcę od 1500 lub 1000km w dół.
Z tego co pamiętam to sterownik chyba nie ma na stałe wprogramowane 15,30,45,60,85,90,kkm itd. Zlicza service od kasowania do kasowania.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Dzida, tu w któryms poscie to opisałem:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaDzida, tu w któryms poscie to opisałem:
Testowałem przed chwilą wciśnięty trip + zapłon: pojawił się faktycznie napis service i tyle. Bez kluczyka, bez przebiegu, bez ilości dni, jednym słowem qpa. :|
Komentarz
-
-
Re: Przeglad 15kkm "nie zglasza sie"
Zamieszczone przez Piotr_TWitam,
Jak odbieralem auto to mily pan sprzedawca powiedzial mi, ze Octavia zglosi przy 13500km przebiegu, .
pozdrawiamJarecki
Octavia II, 2.0 TDI, Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Czy to nie jest przypadkiem tak, że szafa pokazuje service 1500km od ostatniego wykasowanego przebiegu? Coś mi świta, że raz tak miałem.
Komentarz
-
-
Odswiezam topic bo sprawa sie wyjasnila. Wczoraj bylem wymienic olej i poprosilem o sprawdzenie jak jest ustawiona moja Octavia. Okazalo sie, ze jest QG1 i do zaswiecenia sie kontrolki pozostalo jeszcze duuuuzo kkm (zrobilem 15kkm). Zaproponowano mi przestawienie na QG2, ale poki co poprosilem tylko o wymiane oleju i zastanowie sie czy zmienic ustawienie przy nastepnym przegladzie.
Komentarz
-
-
Ja mam auto kupione w Czechach. O1 Benzyna 1,6/100 PH zaprogramowany 1 przegląd po 30.000 km. Serwis zaczął się zgłaszać 1000 km przed, przez kilka sekund po przekręceniu kluczyka. Po przegladzie w AutoWimar na Jerozolimskich, serwisant (smutny jakiś taki był) wpisał mi nastepny przeglad po 45.000. Po chwili zastanowienia przekreslił i wpisał, ze ma przyjechać po zgłoszeniu się komunikatu 'service'.
Tak się zastanawiam, czyzby była znaczaca różnica, między potrzebą przeglądów aut wyprodukowanych w Polsce, i w Czechach?Takie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
Maicroft, no tak, ale biorac pod uwagę, ze to nowy samochód i nikt poza autoryzowanym serwisem go nie tyka, a tankuje się tylko na firmowych stacjach (to moze nie dobry przykład,bo kiedyś po zatankowaniu na BP w Częstochowie, tak woda szarpała, ze myslalem, ze nie dojade do Opola
) równiez zakładają, ze auto potrzebuje częstszych przeglądów? Dealer czeski obiecywał przeglądy obowiazkowe po 30.000, a nastepny po 60.000.
Takie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
karmel, z tym olejem to bez przesady, na QG1 mozna lac 504 00 / 503 00 - a zapewne i 503 01, te ostatnia norme spelnia Mobil1 0W40, ktory zalalem, gdybym sie uparl na 504 00 to juz drozej bo Mobil1 ESP 5W30 kosztuje jakies 300zl/5l wiec o 50% wiecej od 0W40. Na QG2 tez lalbym 0W40 wiec wyszloby 2x200zl=400zl czyli jednak drozej niz 1x300zl na QG1 z olejem 504 00.
Komentarz
-
Komentarz