Miska olejowa.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • thomus
    Classic
    • 2007
    • 27

Miska olejowa.

31/10 maly spontonik w stolicy Dolnego Śląska, jak ktos ma ochote to niech sobie rezerwuje czas na wieczorek w srode. 2 autka z Poznania + Wasza ekipa...
  • w.z.
    Drive
    • 2006
    • 41

Miska olejowa.

No i niestety stało się ... octavia 1.6 AKL (1998 r.) - żona musiała w coś walnąć bo w garażu kałuża oleju i z miski resztki jeszcze ciekną. Jak byście poradzili - wymienić miskę na nową, a przy okazjii co jeszce wymienić? Czy próbować toto jakoś zakleić czy uszczelnić. Kiedy zatkałem dziurę palcami to olej faktycznie nie leciał - może są jakieś kleje?[/fade]

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

w.z., ludzie albo kupują nowe albo spawają więc decyzja należy do Ciebie , możesz kupić nową i jutro ją rozwalić . Jak ze stanem oleju ? Cały wyciekł ?
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Janusz
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 598

Nie radzilbym Ci zebys samemu probowal to jakos zakleic, faktycznie mozna to zespawac ale trzeba to oddac do specjalengo zakladu ktory spawa aluminium.. Ale wydaje mi sie ze za cene spawania kupisz juz uzywana miske ( zawsze to lepsze niz klejona, kwestia wyboru ) .. Hmm a jezeli chcesz uniknac ponownego uszkodzenia to przydaloby sie zamontowac oslone pod silnik...

Komentarz

• w.z.
          Drive
          • 2006
          • 41

Trudno mi ocenic ile wyciekło - kontrolka nie zapaliła się, a po śladach zobaczyłem, że ciekło podczas jazdy przez ok. 10 km. Mam nadzieję, że silnik to przeżyje.

[ Dodano: Pon 11 Cze, 07 08:26 ]
          Chyba jednak kupię nową - cenu nie są oszałamiające. Oferowane są jednak 2 rodzaje - z otworem na czujnik i bez. Orientujecię się może jaki rodzaj miski powinienem kupić do silnika - 1.6 (102 KM) AKL 1998 rok.

Komentarz

• adik_s
            Rider
            • 2005
            • 259

u mnie byla dwa razy spawana, spawanie chyba nie cale 100zl i bylo ok, tzn do trzeciego razu uzywaną oryginalna miske sprzedał mi SEBO za 200zl, za nowy zamiennic chyba trzeba jeszcze wiecej dac...

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

U mnie też spawana teraz założona blacha ryflowaną pod auto i jest owiele lepiej bo to ona cierpi a nie miska :P
              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• deespe
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1468

:diabelski_usmiech A tak wygląda moja. Jak ojciec przyp******** w kamień to szlag trafił korek Robota profi a koszt... hmm "Pan tadek"

:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• w.z.
                  Drive
                  • 2006
                  • 41

Już założona nowa .

Koszt całkowity z robocizną - 240 zł, czyli nie tak źle.

Stara idzie do spawania - tak na zapas.

Komentarz

• adik_s
                    Rider
                    • 2005
                    • 259

Zamieszczone przez w.z.
                    Już założona nowa .

Koszt całkowity z robocizną - 240 zł, czyli nie tak źle.

Stara idzie do spawania - tak na zapas.
                    nowa czy uzywana? zamiennik ? skad dorwałeś miske po takiej cenie

Komentarz

• pawielgus
                      Classic
                      • 2006
                      • 19

Cześć!!!!
                      Jak chcecie to mogę dać wam namiary na sklep w Ełku. Sam kupowałem u gościa miske do Octy. Dałem za nią 150 zl z przesyłka tylko bez otworu na czujnik- nówka. Właściciel tego sklepu mówi,że serwisy ASO kupują za taką cene a sprzedają za ok 500 zł. Złodzieje!!!!
                      Tel. kontaktowy 0-507089625 - Paweł Wielgus lub E-mail [email protected]
                      Pozdrawiam
                      Pawielgus

Komentarz

Pracuję...