[O2] czy takie niedoroby to standard?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Zamieszczone przez mateo
    znaczy co - mam przyjac ze skoda czy VW to pancerne auta i sie pogodzic ?
    Prawda jest taka, ze niemieckie (niemiecko pochodne) samochody takie wlasnie są.
    Jeden to lubi, inny nie.

Ja np. stwierdzam, ze jesli bede tylko w stanie i nie polegne gdzies za młodo, to prawdopodobnie pozostane przy autach niemieckich forever.

Samochody fracuskie są zupelnie inne. Sa mega wygodne, przyjazne, maja duzo gadzetow i zaskakujacych rozwiazan. Dlatego są uwielbiane czesto przez kobiety.

Jesli komus to pasuje, albo sie do tego przyzwyczail, to przesiadka na samochod niemiecki staje sie często szokiem.

Zamieszczone przez mateo
    zaplacic prawei 100 000 i udawac ze mi tendeta i niedoroby nie przeszkadzaja ?
    To nie jest tandeta i nie są to zadne niedoroby, chyba, ze rzeczywiscie masz cos skopane.
    Ta "tandeta" jest prawie wieczna i nie starzeje sie tak szybko, jak starzeja sie samochody fracuskie, ktore po kilku latach wygladają czesto odrazająco.

Natomiast co do ceny, to wybacz, ale prawie 100.000 PLN za nowy samochod w klasie kompakt/sredniej, to w dzisiejszych czasach nie jest juz zadna liga wyzsza.
    Dzis klasa miejska ze slabym silnikiem i z kilkoma dodatkami przekracza kwote 50.000 PLN.
    Wiec generalnie IMHO wydanie 100.000 PLN nie jest dla mnie argumentem, ze samochod ma byc na wskros idealny.

Tak szczerze, to Ci wspolczuje, bo przesiasc sie na auto, ktore wnerwia, to jest duzy klopot. Mam nadzieje, ze z czasem sie przyzwyczaisz, usuniesz ewentualne usterki i ze auto stanie sie moze zrodlem radosci. Tego zyczę.
    TDI 205PS

Komentarz

• mateo
      Ambiente
      • 2007
      • 172

Zamieszczone przez MiKruS
      Tak szczerze, to Ci wspolczuje, bo przesiasc sie na auto, ktore wnerwia, to jest duzy klopot. Mam nadzieje, ze z czasem sie przyzwyczaisz, usuniesz ewentualne usterki i ze auto stanie sie moze zrodlem radosci. Tego zyczę.
      no tez wlasnie dlatego go kupilem - kolega 6 rok jezdzi i nadal jest zachwycony
      Mateo
      chip'ed

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

nie chce tu w ogole podnosic dyskusji w stylu "co sie komu podoba a co nie" bo nie ma to najmniejszego sensu, ale mnie zazwyczaj w takich sytuacjach dziwi jedno: skoro nie wydales kasy na auto lekka reka i byla to powazna pozycja w twoim budzecie to dlaczego nie przetestowales go wczesniej?! co jak co ale narzekanie na pozycje za kierownica w wybranym przez siebie aucie to IMHO przesada...
        (BTW ja mam 191cm)
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• mateo
          Ambiente
          • 2007
          • 172

Zamieszczone przez szkoda
          nie chce tu w ogole podnosic dyskusji w stylu "co sie komu podoba a co nie" bo nie ma to najmniejszego sensu, ale mnie zazwyczaj w takich sytuacjach dziwi jedno: skoro nie wydales kasy na auto lekka reka i byla to powazna pozycja w twoim budzecie to dlaczego nie przetestowales go wczesniej?! co jak co ale narzekanie na pozycje za kierownica w wybranym przez siebie aucie to IMHO przesada...
          (BTW ja mam 191cm)
          bo testowym jezdzilem godzine, a w moim odczulem jakies ale po 10 godzinach jazdy

pozatym w testowym nie odpadala tapicerka i nie brzeczaly nawiewy bo to jest glownie to co sluchowo - optycznie wkurza w srodku
          Mateo
          chip'ed

Komentarz

• diberiuso
            Classic
            • 2007
            • 5

NO TO JA CI BRACHU ODPOWIEM TAK MIAłEM GADZINE PEUGEOTA HDI I WIESZ W CZYM BYł LEPSZY OD TDI KULTURA PRACY SILNIKA I NICZYM WIęCEJ!!!!!!! NON STOP JAKIES GOWIENKA SIE PSUłY PUKAłO PIERDZIAłO I TA TURBO-DZIóRA A TERAZ MAM OCTAVIE I PO PROSTU CZUJE TEGO DIESLA I CO ZE NA POMPIE ALE ZA TO SPRAWDZONEJ ! I POWIEM CI JEDNO NIGDY WIęCEJ AUT MADE IN FRANCE! :x (CO JA ZDROWIA NATRACIłEM A I SZANOWNA ZONA BO SłYSZAłA MOJE LAMENTY) RADA MOJA WSIADAJ W FURE I DO DILERA NIECHAJ NAPRAWIA!!!!!!

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

diberiuso, hehe , mocno i dosadnie :diabelski_usmiech , proponuje zamknąć temat zanim ktoś nas wpuści w jakieś niekontrolowane pisanie postów o dupie marynie

[ Dodano: Wto 12 Cze, 07 23:39 ]
              są na forum odpowiednie tematy
              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• pwgajda
                Drive
                • 2005
                • 90

Wracając do tematu:
                Kolego Mateo, może te świerszcze w kokpicie oraz odpadająca tapicerka, są wynikiem złego/niedokładnego montażu dodatkowego wyposażenia(climatronic, tapicerka) przez "fachowców" z ASO. Udaj się do nich i każ usunąć niedoróbki.

Pozdrawiam

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

pwgajda, sorki , ale chłop swoje a baba swoje........ :roll: . mateo pojedzie do serwisu a potem zda nam treściwą relację.......miejmy nadzieję , a także w jakim serwisie usuwał te niedoróby
                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

a wysilic to znaczy ze wchodza z oporem - IMO za duzym
                    trzeba zjeść śniadane przed wejsciem do auta.

[ Dodano: Sro 13 Cze, 07 09:26 ]
                    Zamieszczone przez mateo
                    190 cm ten podejrzewam rozumie problem
                    ja mam więcej 191 i niejest tak źle kolega marcinander25 jest jeszcze większy odemnie i też nic niemówi

[ Dodano: Sro 13 Cze, 07 09:30 ]
                    Zamieszczone przez leszekmw
                    diberiuso, hehe , mocno i dosadnie , proponuje zamknąć temat zanim ktoś nas wpuści w jakieś niekontrolowane pisanie postów o dupie marynie
                    popieram w pełni.
                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• b707
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1272

Zamieszczone przez mateo
                      ostatnio Peugeotem 406 i zamiast kupic 407 dalem sie namowic na skode ...

powaznie mowie - po peugeocie to przesiadka jak na woz drabiniasty
                      Śmieszna sprawa... Mój ojciec odwrotnie... Z Octy I na Puga 407SW... i momentami narzeka ze nia ma tej jakosci co w skodzie :shock: Wiec IMHO moze to wynikac z przywyczajenia...

Zreszta przykładowo ja w 407 za choler nie potrafie dobrac sobie wygodnej pozycji... A sama jazde tez jest jakas "dziwna"... Ale to kwestia przyzwyczajenia... Bo jak jade Pugiem do odnosze że 1.8 125km ma gorsze osiagi od mojego 1.6 75km..
                      pzdr
                      Adam

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

Zamieszczone przez b707
                        Śmieszna sprawa... Mój ojciec odwrotnie... Z Octy I na Puga 407SW... i
                        też śmigałem kombi 406 HDI plastiki to mnie do kurwicy doprowadiły.

[ Dodano: Sro 13 Cze, 07 09:42 ]
                        Kolego Meteo zapierdalaj do ASO tylko dobrego i niech sprawdza a jesli kolejni mechanicy nic ne zobaczą i koledzy na spocie też powiedzą że jest ok to pozostaje zmienić Lekarza bo moze ten strajkuje. Sory za ot.

Komentarz

• mateo
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 172

Zamieszczone przez daneczek76
                          Zamieszczone przez b707
                          Śmieszna sprawa... Mój ojciec odwrotnie... Z Octy I na Puga 407SW... i
                          też śmigałem kombi 406 HDI plastiki to mnie do kurwicy doprowadiły.

[ Dodano: Sro 13 Cze, 07 09:42 ]
                          Kolego Meteo zapierdaklaj do ASO tylko dobrego i niech sprawdza a jesli kolejni mechanicy nic ne zobaczą i koledzy na spocie też powiedzą że jest ok to pozostaje zmienić Lekarza bo moze ten strajkuje. Sory za ot.
                          no to jest dobra opcja wyrac sie na spota i poddac "moje" problemy ocenie gremium
                          Mateo
                          chip'ed

Komentarz

• yanooshiiik
                            Ambiente
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 172

moze ja podziele sie moja (mam nadzieje) obiektywna opinia.

Obecnie mija dokladnie miesiac od zakupu o2 2.0 tdi elegance - 2100km przebiegu.

Przesiadlem sie z Forda Mondeo (rocznik 2003) - nie nie mialem go dosc, ale zona mi go rozkwasila w tzw. iment .

Odrazu powiem ze zakochalem sie w Czesce ale, nie bezkrytycznie. Pare drobnych rzeczy musze wytknac, tak juz mam .

Po pierwsze, uchwyty (zatrzaski) tylnego siedzenia dzwonia na dziurach - nie wiedzialem co to jest ale powozilem jedrzejam na tylnej kanapie i wyczilismy co jest nie tak - wystarczy izolacja objechac i bedzie git, ale mysle ze pojade z tym do aso, niech robia!

Dwa, czasem (zalezy chyba od pogody) zdaza sie ze cos trzeszcy w prawych przednich drzwiach - jak przytrzymam lekko wysciolke ta miekka to przestaje - aso bedzie musialo naprawic.

Trzy, radio - chyba antena jest nie najlepszej jakosci bo naprawde slabo odbiera. Pozatym audio z cd jest super - 8 glosnikow to nie to co 4 w mondeo. Tak czy siak, stacje czesto zanikaja lub szumia. Z tego co wiem jedrzejm ma to samo w RSie.

Po stronie kierowcy podsufitka czasem na dziurach dziwne wydaje odglosy, ale w sumie mozna z tym zyc. No i czsem brzeczy glosnik po prawej stronie prawych drzwi (pewnie zwiazane z punktem 2).

No dobra, koniec degrengolady ..... jednym slowem. Jestem maksymalnie zadowolony z bryki! Te drobne niedociagniecia pewnie aso usunie. Samochody jednak w duzej mierze skladaja ludzie i nie zawsze wyjdzie. I nie wierze ze inni producenci tego samego problemu nie maja - human factor i tyla.

Zanim poszedlem do salonu, poszedlem zaraz po rozbiciu benzyny mondeo 145km na jazde probna mondeo 130 tdci i wiem jedno. Takiej frajdy jakiej daja dizle vaga nigdzie nie uswiadczysz za ta kase .

Sorki ale PSA jeszcze oprocz wyciszania silnikow musi sie wiele nauczyc od niemcow.

Pozatym komfort jazdy (okupiony niestety gorszym prowadzeniem w zakretach ), wyciszenie i te wszystkie bajery to cos co sprawia ze banan mi z miski nie znikl od miesiaca i takie drobne pierdoly to czyste "czepianie" sie

pozdro,
                            I mam nadzieje ze kolega mateo, wezmie magnezik, usmiechnie sie i szybko przekona do czeszek

Komentarz

• ===Tomy===
                              Rider
                              • 2006
                              • 552

Panowie spokojnie.
                              Rozni są ludzie - niektorzy szukają na siłę dziury w dupie.

Dlatego zycie jest takie barwne.

Sprobujmy pomoc koledze.
                              Tak poważne wady są niemalże nie do przyjęcia i nie dowierzam w ich występowanie.
                              Jeśli to prawda to autor ma cholernego pecha i należałoby rozpocząć walkę.
                              Jeśli to wszystko jest tylko blefem to chyba komuś się mocno nudzi.
                              Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                              Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                              Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

mateo, który serwis który dealer sprzedawał auto jak co to służę pomocą w usuwaniu nie doróbek zapraszam na spota

zapraszam pogadamy poradzimy pomożemy za dwa tygodnie w krakowie

Komentarz

• yanooshiiik
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 172

jakbym mial takie usterki jak mateo to bym 2 tygodnie nie czekal tylko bym zrobil taka awanture w aso ze by mnie na pare lat popamietali i przyjezdzali fele na parking mi czyscic

swoja droga nie wierze w te usterki mateo ... sorki jak nie zobacze to nie uwierze.
                                  Wybiore sie na spot za dwa tygodnie zeby zobaczyc to rozkraczone cudo

Komentarz

• Nastar
                                    Rider
                                    • 2005
                                    • 460

przesiadka na samochod niemiecki staje sie często szokiem.
                                    Eeee tam - tylko krowa nie zmienia zdania - sam przesiadłem się z Meganki do Octy i jest gicior !
                                    Ale macie rację - różne są przyzwyczajenia, nawyki i oczekiwania...
                                    BTW - jeśli to wszystko ,co kolega-autor postu napisał, to prawda to IMO powinien po prostu pójść do ASO i położyć kawę na ławę... Owszem , może się tutaj u Nas "trochę" pożalić ale i tak w końcu rada będzie jedna" Do ASO marsz i kłócić się o swoje !"
                                    Powodzenia i daj znać jak poszło...
                                    Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• mateo
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 172

Zamieszczone przez djczas
                                      mateo, który serwis który dealer sprzedawał auto jak co to służę pomocą w usuwaniu nie doróbek zapraszam na spota

zapraszam pogadamy poradzimy pomożemy za dwa tygodnie w krakowie
                                      wiec po kolei - zaczelo sie wyjasniac
                                      serwis obejrzal klime potestowal niby nic nie zrobil, ale powietrze leci zimniejsze

pierdzaca kratka nawiewu sie uspokoila zaraz po zlozeniu radia
                                      (widocznie srobka srodkowa byla potrzebna)

hamulec jest OK - podobno EBA tak dziala i mi pedal wciaga

mam nadzieje ze wiecej nic sie mi nie zdazy bo mnie kurwica wziela jak zobaczylem czarne lapy odbite na tapicerce i siedzeniach (jasna tapicerka)
                                      Mateo
                                      chip'ed

Komentarz

• daneczek76
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 3642
                                        • Toyota

czarne lapy odbite na tapicerce i siedzeniach
                                        niech servis pierze i tyle na swój koszt oczywiście trzeba to pokazać przed wyjazdem z servisu.

Komentarz

• mateo
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 172

Zamieszczone przez daneczek76
                                          czarne lapy odbite na tapicerce i siedzeniach
                                          niech servis pierze i tyle na swój koszt oczywiście trzeba to pokazać przed wyjazdem z servisu.
                                          teraz juz wiem, ale jak sie czlowiek spieszy to tak sie konczy - chcialem przed 16 wyjechac z miasta
                                          Mateo
                                          chip'ed

Komentarz

• tomekjmopl
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 1187
                                            • Opel
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mateo, który serwis w Kraku Ci tapicerkę załatwił??

Komentarz

• mateo
                                              Ambiente
                                              • 2007
                                              • 172

Zamieszczone przez tomekjmopl
                                              Mateo, który serwis w Kraku Ci tapicerkę załatwił??
                                              inter auto zakopianska
                                              Mateo
                                              chip'ed

Komentarz

• tomekjmopl
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 1187
                                                • Opel
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Z własnego doświadczenia radziłbym Ci, troszkę drogi nadłożyć i kolejne serwisy robić na Kocmyrzowskiej jednak... :wink:

Komentarz

Pracuję...