Ochrona chłodnicy przed kamieniami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bryko
    Drive
    • 2007
    • 45

koja86, to bardzo dobrze...nic sie nie martw...my sobie z Ewa bedziemy jezdzic po kieliszkach
  • Rudi
    Ambiente
    • 2006
    • 195
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Wczoraj podczas mycia samochodu zauważyłem 2 wgnioty po kamieniach w chłodnicy klimy. Niby nic wielkiego , pogięte żeberka ale tak mnie naszło żeby może jakoś temu zaradzić w przyszłości. Wgniotki co ciekawe są na wysokości dolnego wlotu i naszło mnie w związku z tym pytania. Czy jest możliwość i sens zamontowania od spodu na kratce dolnego wlotu np alu siatki ? I czy kamień może skasować chłodnicę ? ( Jak duży dobrze trafi to wiem że może , ale taki standardowy grysik z dróg ).
    Co sądzicie w ogóle o takiej inwestycji ?

Pozdrawiam

Ps: Mam zayebistego doła , bo jakiś penis zrobił mi rysę przez cały bok samochodu. Niby niezbyt głęboka i może da się spolerować, ale kiedy w tym posranym kraju ludzie nauczą się uszanować cudzą własność ?

Pozdrawiam
    Rudi
    W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• -Piotr-
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1018
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zrobić osłonkę nie zaszkodzi, ale wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby. W najgorszym przypadku jak nawet przez kratkę wpadnie większy kamyk to i tak jedynie pognie ożebrowania, które zamortyzują uderzenie niepozwalając dotrzeć do kanału chłodnicy.
      O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
      KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
      O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• salsobartek
        Drive
        • 2005
        • 58

Jeśli dobrze rozumiem rozmawiamy o chłodnicy która znajduje się za kratką w lewej częsci zderzaka, tak ops: BO jeśli tak to co by było gdyby ktoś nie miał tej plastikowej wkładki która jest zamocowana w zderzaku?? Ona pewnie chroni tą chłodnicę klimy przed kamieniami trochę. A ja takiej od pewnego czasu nie mam... zakosili mi w Białymstoku :evil: A samochód stał tylko 3 godziny!! ehh

Komentarz

• Adrian
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 662
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Rudi
          Ps: Mam zayebistego doła , bo jakiś penis zrobił mi rysę przez cały bok samochodu. Niby niezbyt głęboka i może da się spolerować, ale kiedy w tym posranym kraju ludzie nauczą się uszanować cudzą własność ?
          Za ....... bym powiesił takiego i mu na twarzy zrobił rysę. Mi dwa dni po kupnie pod salonem Skody zrobili ryskę przez cały samochód. Kolesia z ochrony co to widział lecz nie zareagował już wieszałem na szlabanie po tekście "a widziałem ich na rowerach dwóch jechało i porysowali"
          PerfectService by DGW
          Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
          Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
          Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• yyahyoo
            Ambiente
            • 2005
            • 200

Zamieszczone przez Adrian
            Kolesia z ochrony co to widział lecz nie zareagował już wieszałem na szlabanie po tekście "a widziałem ich na rowerach dwóch jechało i porysowali"
            to sie nazywa kompetencja i władza :evil:

Znam z życia - mnie ktoś zdrowo wgiął zderzak na parkingu strzeżonym i monitorowanym pod firmą :evil: i też usłyszałam: "a wie Pani, to różne ludzie jeżdżą, pewnie mu miejsca brakło, abo co..."

współczuję !
            yyahyoo

Komentarz

• Rudi
              Ambiente
              • 2006
              • 195
              • Octavia II combi (1Z5)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez salsobartek
              Jeśli dobrze rozumiem rozmawiamy o chłodnicy która znajduje się za kratką w lewej częsci zderzaka, tak ops: BO jeśli tak to co by było gdyby ktoś nie miał tej plastikowej wkładki która jest zamocowana w zderzaku?? Ona pewnie chroni tą chłodnicę klimy przed kamieniami trochę. A ja takiej od pewnego czasu nie mam... zakosili mi w Białymstoku :evil: A samochód stał tylko 3 godziny!! ehh
              Chodziło mi o chłodnicę klimy i o kratkę znajdującą się pod tablicą rejestracyjną. Żeberka są grube ale i dość szeroko rozstawione więc ochrona z ich strony jest praktycznie żadna.
              W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• salsobartek
                Drive
                • 2005
                • 58

Rozumiem. Czyli ta októrj mówię ja jest od czego - interkulera?
                Swoją drogą ciekawe czy mozna dokupić gdzieś taką kratkę..

Komentarz

Pracuję...