koja86, to bardzo dobrze...nic sie nie martw...my sobie z Ewa bedziemy jezdzic po kieliszkach
Ochrona chłodnicy przed kamieniami
Zwiń
X
-
Ochrona chłodnicy przed kamieniami
Wczoraj podczas mycia samochodu zauważyłem 2 wgnioty po kamieniach w chłodnicy klimy. Niby nic wielkiego , pogięte żeberka ale tak mnie naszło żeby może jakoś temu zaradzić w przyszłości. Wgniotki co ciekawe są na wysokości dolnego wlotu i naszło mnie w związku z tym pytania. Czy jest możliwość i sens zamontowania od spodu na kratce dolnego wlotu np alu siatki ? I czy kamień może skasować chłodnicę ? ( Jak duży dobrze trafi to wiem że może , ale taki standardowy grysik z dróg ).
Co sądzicie w ogóle o takiej inwestycji ?
Pozdrawiam
Ps: Mam zayebistego doła , bo jakiś penis zrobił mi rysę przez cały bok samochodu. Niby niezbyt głęboka i może da się spolerować, ale kiedy w tym posranym kraju ludzie nauczą się uszanować cudzą własność ?
Pozdrawiam
RudiW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
-
-
Zrobić osłonkę nie zaszkodzi, ale wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby. W najgorszym przypadku jak nawet przez kratkę wpadnie większy kamyk to i tak jedynie pognie ożebrowania, które zamortyzują uderzenie niepozwalając dotrzeć do kanału chłodnicy.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Jeśli dobrze rozumiem rozmawiamy o chłodnicy która znajduje się za kratką w lewej częsci zderzaka, tak ops: BO jeśli tak to co by było gdyby ktoś nie miał tej plastikowej wkładki która jest zamocowana w zderzaku?? Ona pewnie chroni tą chłodnicę klimy przed kamieniami trochę. A ja takiej od pewnego czasu nie mam... zakosili mi w Białymstoku :evil: A samochód stał tylko 3 godziny!! ehh
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RudiPs: Mam zayebistego doła , bo jakiś penis zrobił mi rysę przez cały bok samochodu. Niby niezbyt głęboka i może da się spolerować, ale kiedy w tym posranym kraju ludzie nauczą się uszanować cudzą własność ?PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdrianKolesia z ochrony co to widział lecz nie zareagował już wieszałem na szlabanie po tekście "a widziałem ich na rowerach dwóch jechało i porysowali"
Znam z życia - mnie ktoś zdrowo wgiął zderzak na parkingu strzeżonym i monitorowanym pod firmą :evil: i też usłyszałam: "a wie Pani, to różne ludzie jeżdżą, pewnie mu miejsca brakło, abo co..."
współczuję !yyahyoo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez salsobartekJeśli dobrze rozumiem rozmawiamy o chłodnicy która znajduje się za kratką w lewej częsci zderzaka, tak ops: BO jeśli tak to co by było gdyby ktoś nie miał tej plastikowej wkładki która jest zamocowana w zderzaku?? Ona pewnie chroni tą chłodnicę klimy przed kamieniami trochę. A ja takiej od pewnego czasu nie mam... zakosili mi w Białymstoku :evil: A samochód stał tylko 3 godziny!! ehhW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
Komentarz