a zestawy zimowe? :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
[O1] Czyżby padła pompa wody????
Zwiń
X
-
[O1] Czyżby padła pompa wody????
Witam. Mój problem zaczął się wczoraj, gdy rano chciałem odpalić auto i był z tym bardzo duży problem choć wcześniej się to nigdy nie zdarzyło. Jak już udało mi się odpalić zapailiła się kontrolka cieczy chłodzącej, więc odrazu zgasiłem auto. Sprawdziłem poziom płynu i było go mało, więc dolałem i komtrolka się już nie odezwała. Myślałem, że to koniec problemu, ale dzisiaj powtórzyła się sytuacja tj. problem z odpaleniem. Troche pojeżdziłem i nie było żadnego problemu aż w końcu ponownie zapaliła się kontrolka cieczy chłodzącej tylko tym razem płyn wyciekała, a wcześniej nie było widać oznak wycieku. Jakoś dotoczyłem się do mechanika, który po oględzinach auta od dołu stwierdził, że to pompa wody najprawdopodobniej!!! ;o( Moje pytanie brzmi czy wymieniać samą pompę czy raczej z rozrządem (10
[ Dodano: Czw 14 Cze, 07 17:52 ]
Soory problemy techniczne. Przebieg mam (160 kkm) czy moze pompe regenerować?
-
-
Zamieszczone przez Maicroftjak rozrząd jest do roboty, to zrobić, a jak był robiony przy 120kkm to można zmienić tylko pasek i pompę a rolki tylko skontrolować.
Zamieszczone przez rad10czy moze pompe regenerować?
Nowe pompy wody nie są aż takie drogie. W dziale Giełda-Kupię-Sprzedam można sprawdzić ile kosztuje nowa pompa wodna (100-170 PLN nowa).O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Rozrząd był zrobiony przy 105kkm. Zdecyduję się raczej na wymianę pompy razem z rozrządem, bo i tak za chwilę musiałbym go zrobić!!! Możecie polecić jakąś dobrą firmę jeśli chodzi o pompę, bo trochę szukałem i jest pare na rynku, ale nie wiem co dobre...
[ Dodano: Pią 15 Cze, 07 15:03 ]
Mam mozliwość kupić dość tanio pompę Dolz, ale nie wiem czy to jest dobra firma czy mam olać to, bo kiepska?????!!!!!
Komentarz
-
-
No i jutro jadę zrobić tą nieszczęsną pompę razem z rozrządem. Rozrząd kupiłem oryginał, a pompę wziałem Hepu, bo miałem spory problem, żeby dostać jakąś inną na Śląsku tzn. były, ale te najtańsze chyba chińskie. Jak mi się juz trafiła jakas inna to sprzedawca nie wiele umiał o niej powiedzieć tzn. jakiej jest jakości. Kupiłem jeszcze G12 i mam jeszcze pytanie czy coś potrzebuję oprócz wymienionych rzeczy???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzWskazane byłyby śruby mocujące łapę silnika.SA zaleca przy każdym wykręceniu wymieniać.Jeśli będziesz robił wymianę w ASO to nie ma problemu,mają na składzie.
[ Dodano: Wto 19 Cze, 07 22:13 ]
No i rozrząd wymieniony!!! Jak sie okazało pompa wody była całkowicie zajechana!!! ( Mechanik stwierdził, że miałem dużo szcześcia że nie byłem gdzieś w trasie, bo by się to żle skończyło dla mojej Czeszki. Strach pomyśleć o kosztach skoro już sama zabawa z rozrządem nie należy do najtańszych...
Komentarz
-
Komentarz