Zamieszczone przez Purchawa
3 bieg i max 4000tys obr czy to normalne
Zwiń
X
-
3 bieg i max 4000tys obr czy to normalne
Czesc
Mam pytanie:
czy to normalne ze na 3biegu ciagne do 4tys obr i max 105km/h i koniec dalej nie ciagnie? czy to wina przeplywki? moze ten zaworek o ktorym bardzo czesto sie pisze N75
moze ktos sie z tym spotkal
dodam iz przeplywke wymienialem jakies 4miesiace temu-moze juz padla?prosze nie pisac o etke etosa bo nie mam juz , prosze
-
-
mysle, ze nikt tu nie chcial/zamierzal obrazic... mam wrazenie ze to mialbyc to zartobliwy komentarz
a pisac Ci nikt nie broni, przeciez BANem tu nikt nie grozi
NO OFFENCE, PEACE 8)bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
AKa
Generalnie przy 4krpm w dieslu kończy się power i dalej nie idzie we względy na opory(toczenie, powietrze i takie bzdety) zmieniasz na następny bieg i idzie dalej po jest inaczje wykorzystywany moment obrotowy. Tak moja teoria.
Pozdrawiam
Artur
Komentarz
-
Zamieszczone przez MiKruSPanowie chyba sobie jaja robice, albo ja zle odczytuje to co Hoolek napisal.
Nie chodzi zdaje sie o puchniecie powyzej 4000rpm tylko o to, ze samochod w ogole sie nie kreci wyzej.
Nie powinno tak byc, wnioskuje rowniez, ze wczesniej Hoolek nie mial tego problemu.
Czy nie ciągnie?
Czy sie nie wkręca?
Czy tylko na 3 biegu?
Przy ilu odcina na postoju?
Michał: Nikt sobie jaj przed wilkanocą nie robi :szeroki_usmiech Sam doskonale wiesz ze dopoki nie masz pełnej informacji o objawach to można snuć rózne domysły :wink:
Komentarz
-
-
nikt sie nie obraza w koncu jestesmy dorosli
tak jak napisalem nie kreci sie powyzej 4tys obr na 3biegu
na 1 i 2 bez problemu idzie powyzej 4tys
nie chodzi zebym go krecil na maksa ale jak sie wyprzedza czasem na 3biegu to przy 100 slabnie i trza 4bieg i wtedy juz tak nie ciagnieprosze nie pisac o etke etosa bo nie mam juz , prosze
Komentarz
-
-
coco
Komentarz
-
Zamieszczone przez cocoPrzy podobnych objawach geniusze z ASO powiedzieli, że może to być moduł sterujący turbo.
Ciekawe co to jest wedlug nich - modul sterujacy turbo"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Juz wiem ze to przeplywka jutro maja wymienic na gwarancji-byli bardzo zdziwieni ze tak szybko padla nie cale pol roku masa powietrza- tak chyba sie to nazywa- jaka mierzy to maks 500, sprawdzali jeszcze ten N75 ale mowia ze jest ok bo daje ponad 1,8bara ? nie wiem czy tak mam byc ale tak mowia
pozatym teraz nie moge nic wupyprzedzac nawet octy SDI mnie mijaja przy wyprzedzaniu na 3 100km/h i blokuje na 4 biegu idzie do 3800obrotow,
jak wymienia dam znac jak chodzi,
dzieki za wypowiedzi
PS a co myslicie o tym pomiarze N75 ?prosze nie pisac o etke etosa bo nie mam juz , prosze
Komentarz
-
-
Witam!
U mnie z kolei od 3 tys dostaje kopa i ciągnie do końca.... no prawie :lol: ,na każdym biegu, dziś sprawdzałem.Pozd.
[ Dodano: Sro 30 Mar, 05 11:42 ]
Witam Ponownie!
Ja zmieniałem ten zaworek( ZAWÓR ELEKTROMAGNETYCZNY)z 4 miechy temu, był zatarty. Łatwo go sprawdzić: podłączasz zasilacz do styków przekażnika i już wiesz czy jest dobry. Jak będzie słychać pstrykanie to raczej jest dobry , u mnie była cisza - zapieczony.Trudno mi powiedzieć jaki był objaw, dlatego że miałem też podniętą przepływke.Wiem że najpierw wymieniłem zawór(pisburg ,jakoś tak haha), i nic się nie działo, dopiero zmiana przepływki dała efekt. Ale jak by auto się zachowywało z uszkodzonym zaworem - też chciałbym wiedzieć 8)
Komentarz
-
-
AWARIA!
Dzisiaj wymieniam ten zaworek (028 906 283 N) i mam nadzieję ze sie poprawi, bo obecnie to po kilku minutach jazdy tez przechodzi w tryb awaryjny (max 4000 obr.)
Pewności nie mam, że to to ustrojstwo.
KTS podaje błąd regulacji ciśnienia doładowania (4626 - statyczny), siłownik przy turbinie, jest szczelny i porusza się już przy 0,1-0,2 bara.
Wężyki powymieniane na nowe (jeden był nieszczelny), ciśnienie doładowania zmierzone KTSem niemal identyczne do wymaganego, podobnie wskazania przepływomierza, a i tak przechodzi w tryb awaryjny i ogranicza dawkę.
Może ktoś ma jakieś sugestie co zrobić jak wymiana tego dziadostwa nie pomoże???
Komentarz
Komentarz