ABS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • polo 7
    Classic
    • 2008
    • 24

ABS

bartoszkowalski, a dzisiaj nie wpadniesz wieczorkiem?
  • kristophe
    Ambiente
    • 2007
    • 149

ABS

teraz juz swieci prawie non stop , kontrolki gasna sporadycznie
    Elegance 1,9 TDI 90 KM

Komentarz

• lunio666
      Drive
      • 2007
      • 78

Witam
      Proponuje podłączyć pod Vaga wtedy będziesz wiedział co sie stało. A wstępna diagnoza to że zapewne masz któryś czujnik przy kole uszkodzony.
      Pozdrawiam

Komentarz

• kristophe
        Ambiente
        • 2007
        • 149

czesto to sie zdarza ?
        Elegance 1,9 TDI 90 KM

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Ja miałem takie objawy,gdy jakiś matoł zmieniał mi McPersy.Wyrwał przewody z czujnika ABS-u w lewym kole i potem włożył je luźno.Nie był zamknięty obwód i najpierw kontrolka mrugała,a potem świeciła na okrągło.Trzeba było przylutować i od tamtej pory jest oki.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• kristophe
            Ambiente
            • 2007
            • 149

kurcze ale nie bylo nic robione , chyba ze samo z siebie sie pourywało
            Elegance 1,9 TDI 90 KM

Komentarz

• phrix
              L&K
              • 2007
              • 1000
              • Audi
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kristophe nic nie musiało być robione , tak jak pisałem w poprzednim watku sprawa jest banalna . Daje sobie glowe uciac ze to czujnik ABS . W moich Ociach też tak to wygladało dokładnie te same objawy . Czujnik możesz sprawdzić na VAGu albo miernikiem ( ale miernik nie zawsze jest dobrą metoda) . Czas wymiany 15 minut koszt czujnika 45 zl . Niekiedy może się zaswiecić po wymianie opon ale nie sądze żeby to miało miejsce w twoim przypadku. Spokojnie możesz jechać w trase , tylko uważaj na deszczu bo ABS może się nie załanczać. Jak padnie jeden czujnik ABS-u to cały układ jest wyłączony dla twojego bezpieczeństwa , ale hamulce działają prawidłowo . Po wymianie czujnika rozpędz auto do 70 km/h , potem wyłącz silnik aby skasować błąd czujnika w kompie. 8)
              Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• kristophe
                Ambiente
                • 2007
                • 149

Vaga nie mam , nawet nie wiem kto mam , chyba serwis skody
                Elegance 1,9 TDI 90 KM

Komentarz

• phrix
                  L&K
                  • 2007
                  • 1000
                  • Audi
                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Bez waga też się idzie obejść tylko troche więcej roboty jest :roll: Można mierzyć miernikiem ale to nie zawsze daje dobry efekt. Jeżeli masz jakiegoś znajomego mechanika to on Ci sprawdzi czy padł czujnik z prawej czy lewej strony . Wymiana czujnika sprowadza sie do wyciągnięcia wtyczki i odkręcenia 2 srub imbusowych. Może jakiś forumowicz w Wałbrzychu ma VAGA ?? Przy zakupie czujnika zwróc uwage na zakup właściwego ( prawy lub lewy ). Uważaj podczas jazdy bo ABS nie działa , możesz to sprawdzić mocno hamując na trawie ...
                  Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• ewa.saganowska
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 165

moze to czujnik. ja juz 2 razy zmienialam

Komentarz

Pracuję...