---------------------------------------------------------------------------------------------------
Uwielbiam stawać obok Skodzinek Octavek , które posiadają fabryczny centralny
zamek na pilocika + alarm . Wtedy nośna* , autko otwarte , znowu nośna , autko
wyje )
*nośna znaczy rozpoczecie nadawania ( to tak dla nie wtajemniczonych) :-)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Byłem w serwisie Skody , potwierdziliśmy to na przykładach )))))
Okazało się ,ze na nie wszystkie "modele alarmowe" działa CB .
Przy okazji dowiedziałem się , ze centralne z pilocikia i alarmy były ( bo
nie wiem ,czy nadal są ) montowane przez Autoryzowanych Dealerów Skody.
Po to aby obnizyć koszty :P
Mase Octavek juz widzialem na trasie z CB. Oby nas wiecej!
Ja sie nie dziwie :szeroki_usmiech trzy razy z rzedu , dzien po dniu na tej samej trasie widzilem octe zatrzymana przez miskow kolor szary ,badz srebrny ,cikawe czy to ta sama byla :wink:
Ale bym się zdziwił gdyby to była prawda :shock: Czekam na potwierdzenie lub też zdementowanie tej pogłoski, ponieważ z przyczyn wiadomych zabraknie mnie we wtorek...! :idea:
Moge rozwinac watek, zwlaszcza pod katem Octavii. Za cholere nie wiedzialem jak sie za nia zabrac. Nawet po zamontowaniu radyjka nie wiedzialem jak bardzo potrafi byc uzyteczne. A splacilo mi sie chyba w pierwsze 3 dni :diabelski_usmiech
Gdzie antene zamontowales? ja bym sobie z checial zalozyl CB ,nawet nie chodzi o kase ,ale o ta aatene(sztyce), poprostu mnie jej widok przeraza :?
Nic mi nie mow. Najpierw myslalem, ze to z radiem bede mial jaja, bo okazalo sie, ze z miejscami w budzie to tak nie bardzo. Wiara montuje z boku galki biegow, trzyma luzem.
Jednak sie udalo. Ale kiedy doszlo do anteny...
Do wyboru masz dziure w dachu (po prostu rewelacja), magnes (kolejna rewela, bo rysy na lakierze gwarantowane, nie mowiac o jakosci sygnalu). Niezlym kompromisem okazal sie uchwyt na klape. Jest bezpieczny i sygnal jak marzenie :-))
Looknij na http://www.foto.cb.nio.pl jest tam Octa Combi z magnesem i moja, chyba dokladnie taka jak Twoja. Moze za tydzien uda sie zamiescic Octe TOUR, rowniez ciekawie rozwiazana instalacja.
Cos mi sie wydaje ze temat CB powraca po okolo 5latach gdzie bylo tego na co drugim aucie i na kazdym bloku jakas Spectrum,
Tez kiedys miale bazke Alanka 87, teraz to mozna go kupic na allegro za nawet 300zl a ja dalem kiedys 1000
eM
mam pytanie czy masz jakis namiar na sklepy wysylkowe z radiami i akcesoriami?
prosze nie pisac o etke etosa bo nie mam juz , prosze
Tez mi sie tak wydaje, ze wraca i to masowo. A co do sklepow, to zajrzyj sobie na http://www.cb.nio.pl/ - masz tam wszystkie pozyteczne informacje. Wiara z pl.rec.radio.cb kupuje rowniez na Allegro, tylko musisz wiedziec czego szukasz.
A czy nie narusza to w żaden sposób lakieru?
Prosiłbym jeszcze o rade bo mam akurat w domu ręczniaka President William i chce zamontowac do niego dluga antene i wozic w samochodzie czy bedzie to taka sama jakosc odbioru jak na duzym CB ??
PPK, niestety jakosc bedzie o wiele gorsza
przetest5owalem i NIE polecam takiego rozwiazania
ja mam to zalorzone w ten sposob i nie narzekam a lakier mam w calosci :diabelski_usmiech
choc nie ukrywam ze juz niedługo antena powedruje na dach poniewaz powinna byc jak najwyzej i niestety klapa w sedanie nie jest dobrym rozwiazaniem
Komentarz