Ja miałem w poprzednim samochodzie antene na magnesie podstawa miala 16cm a antena 145cm.Przy 160 km/h nie bylo żadnego problemu, jedynie powietrze szumialo przez uszczelki drzwi bo szedł kabel do środka.Teraz w skodzie mam na klapie i jest elegancko.
CB radio i skoda
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PCetKoledzy, a udało się ustalić, czy rzeczywiście ta nośna może robić takie psikusy z centralnym i alarmem?
Pozdr.
PCet
Ja mam od wczoraj antene hustlera 106 cm przy 170 km/h trzyma sie bez problemowo. Tylko smiesznie sie wygina :diabelski_usmiechNiestety tylko 160.4 KM i 380 Nm
Komentarz
-
-
niestety muszę cofnąć to co napisałem wcześniej, dzisiaj przy ok 200 kmh moja cudowna :lol: :lol: antenka odpadła od dachu i dokonała na nim prawdziwego spustoszenia :cry: :cry: telepiąc się przez kilkanaście sekund.
W tej sytuacji naklejka pod magnes niewiele pomagaops:
- No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk
Komentarz
-
-
Witam, ja mam tez na relingu i kabelek przez klape.Wczesniej miałem przez na magnesie i stwierdzam ,ze magnesowa sie chowa.
[ Dodano: Sro 18 Sty, 06 21:16 ]
A czy ty byłeś już na Spocie południowym --->> JansNiech się toczy do końca, dalej i donikąd....amen
Komentarz
-
-
Staszku, tylko ja szukam combo :wink: Ma byc CB oraz zwykle radiowe FM. Podobno takie anteny sa w sprzedazy. Powod prosty, auto nie stoi tylko pod domem, a ja nie mam czasu szukac parkingow i kombinowac. Chowanie anteny co jakis czas tez jest wkurzajace.
Zasieg jak sadze, jesli bylby w widelkach 5-10km jest wystarczajacy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasPCet, jakbys sie troche orientował to bys wiedział ze oba systemy pracują na innych czestotliwościach a ponad to sygnał z pilota w zamku jest kodowany systemem kroczącym kodu (zmienny kod) pozdrawiam
Dlatego nie obalałbym tak tezy, że CB nie może przechodzić do innych czenstotliwośći, ale żeby otwierało Octavię to też moim zdaniem przesada
Komentarz
-
Komentarz