mir@ss, rozpylanie jest bardziej skomplikowane w PD niz z VP czy odwrotnie wg Ciebie , bo zdanie jakos nieskladnie Ci wyszlo
Zbiornik paliwa
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Zbiornik paliwa
Mam pytanie dotyczące pojemności zbiornika paliwa.Ile oleju napędowego wchodzi do zbiornika Octavii TDI kombi??Octavia Kombi 2000r. Laurin&Klement.Moje czarne cudeńko...
-
Re: Zbiornik paliwa
To pewnie zalezy mocno od tego na jakiej stacji sie lejeZamieszczone przez adas1981Ile oleju napędowego wchodzi do zbiornika Octavii TDI kombi??
Wydaje mi sie, ze powinno 55 l.
Komentarz
-
-
...po pierwsze zalezne to jest od temp. lanego oleju oraz temp. reszty oleju w baku.
po drugie czy tankujesz z odpowietrzeniem czy bez. W instrukcji pisze 55l bez odpowietrzenia, z odpowietrzeniem wlalem juz ok. 62l a sucho w zbiorniku jeszcze
nie bylo.
Czyli mozna wyciognac wniosek ze ok. 60-65l
Darek
Komentarz
-
-
Re: Zbiornik paliwa
IMO do OI Kombi - zbiornik 60lZamieszczone przez adas1981Mam pytanie dotyczące pojemności zbiornika paliwa.Ile oleju napędowego wchodzi do zbiornika Octavii TDI kombi??
OI htb - zbiornik 55l
Komentarz
-
Przy zabawie zeby czekac az sie paliwo ustoi i odpowietrzaniu z doswiadczenia wiem ze jakies 5 litrow dodatkowo mozna wcisnac wiec przy zbiorniku 55 - wejdzie 60.Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
Troche odgrzebuje temacik ale moje pytanie troche inne ,a nie chcem zakładać tematu..... Ile macie w baku paliwa w chwili zapalenia sie kontrolki od rezerwy? W ksążce pisze ok 7 litrów, kiedyś vagiem sprawdzał mi kolega było 9 litrów....Kiedys przejechałem ok 90 km ale juz miałem niezłego stracha......A jak tankuje do pełna to przy ok 45 mi juz odbija..
Komentarz
-
Komentarz
-
A to to wiem...... nawet wczoraj ponad 10 litrów upychałem......Zamieszczone przez Maicroftpiotrek_os, To przycisnij i trzymaj w czasie tankowania ten cycek po lewej to jeszcze 10l wlejesz :diabelski_usmiech
Komentarz
-
piotrek_os, u mnie przeciętnie jest jeszcze 8 litrów czasami komp pokazuje 0km do zatankowania a i tak przejadę jesze ze 30 po prostej drodze ,więcej miałem stracha a i tak te 30 od zera wypadło mi na A4 przed Wrockiem i po prostu nie było gdzie zatankować :wink:Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Ja po zapaleniu rezerwy bez upychania i przyciskania cycków, co najwyżej kilka odbić pistoletu, mieszczę przeciętnie ok 45-46 litrów.W instrukcji obsługi mam napisane że rezerwa wynosi około 9 litrów.Suma summarum daje to 55litrów
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Po tym moim dolewaniu........to mam przejechane 150 km i jeszcze sie wskazówka nie ruszyła.....
Komentarz
-
-
w mondeo mam tak że po zatankowaniu nawet bez dolewek wskazówka nie rusza się do ok. 150-180 km ale potem opada sprintem :shock:
Komentarz
-
na wydostawaniu się powietrza ze zbiornika głównie w trakcie tankowania ON do pełna, przewodami prowadzącymi ze zbiornika po zewnętrznej powierzchni rury wlewowej do wlewu pod workiem. Powietrze to poprzez zawór umieszczony z lewej strony wewnątrz rury wlewowej (wystający króciec) wydostaje się na zewnątrz w trakcie tankowania do pełna. Po odbiciu pistoletu należy jego końcem nacisnąć ten krócieć prostopadle względem rury wlewonej i powoli dolewać paliwo. Będzie słychać syk wydobywającego się powietrza ze zbiornika. I w ten sposób można wlać paliwo pod korek.Zamieszczone przez siudykA ja spytam na czym polega to odpowietrzenie i gdzie tego szukac ? ?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Komentarz
-
To od ilu km Ci sie rezerwa paliła?Zamieszczone przez MaicroftDzisiaj przy stanie 0km na liczniku wlalem do baku 58l i jeszcze troche pewnie by weszlo
Komentarz
-
ops: ?
Komentarz