Jesli masz funkcje taka ze po przekreceniu kluczyka, aby otworzyc drzwi i przytrzymaniu go otwieraja Ci sie wszystkie szyby, lub przy zamykaniu i przytrzymaniu zamykaja to wystarczy odpowiednio podlaczyc alarm, albo wlasnie takie ustrojstwo i wtedy to zadziala.
Trzeba wejść VaGiem w moduł komfortu / blok 46/ i zmienić ustawienia / 10 /.
Nie we wszystkich modelach to sie da, jeśli szyby jeżdżą przez długie przytrzymanie w skrajnej pozycji kluczyka w zamku - jest szansa.
Pozdr.
Nie będę całości tutasj cytował, masz niżej próbkę:
Co trzeba zrobić, można było zapomocą kluczyka/pilota domykać szyby
Najpierw musimy tylko ustalić jaki mamy numer Modułu Komfortu 1C0 959 799 B
Jak się dowiedzieć numeru sterownika komfortu:
Możemy to sprawdzić zaglądając pod dywanik (numer jest na obudowie sterownika
przykład: 1C0 959 799 C, 1C0 959 799 B,
Moduły B i C różnią się częstościami obsługiwania (433, 434 i 315 MHz)
Lub podłączając VAG adres [46] i numer sterownika wyświetla się nam automatycznie
-------------------------------------------------
Address 46: Central Conv.
Part No: 1C0 959 799 B
Component: 10 Komfortgerát HLO 0002
Coding: 00259
Shop #: WSC 05311
------------------------------------------------
Jeśli już wiemy jaki mamy sterownik zapoznajemy się z możliwościami jakie on posiada oraz możliwością opcji dodatkowych (moduły różnia się elektroniką i opcjami dodatkowymi)
Programik do przeprogramowania naszego Modułu komfortu nazywa się:
pobierz - VDC_PRO
Resztę masz na forum passata, a skodzina to stajnia VW, moder. Marek dość ładnie to opisał:
Ja mam założone ustrojstwo które kosztowało 20zł. podłączenie trwało 30min. I toto podtrzymuje mi impuls zamykania tak jak bym przytrzymał kluczyk w zamku. I czy zamykam pilotem czy po prostu wsadzę kluczyk i cyknę zawsze szybki idą w górę
:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
czy jest jakiś prostrzy sposób??
może ktoś wie jak to zrobić w Vag-u.
mam O1 z 2003r. opcja zamykania i otwierania szyb kluczem w zamku działa.
guzikiem w kluczu już nie.
b-bar01, nie wiem czy w O1 da sie vagiem... w OII na bank.
Da się VAGiem, trzeba poczytać forum passata, co dałem wyzej link, a najlepiej jeszcze szukajką na tym wskazanym forum, pozyskać wiadomości od ludzi robili tą adaptację i maja to za sobą, aby uniknąć porażek czy stresu.
Pozdrawiam Tarnobrzeg, co zaczyna sie chyba w Sandomierzu i potem długo, bardzo długo nic...
jestem wlasnie po udanej przerobce sterownika komfortu ze SKODY na AUDI :-) .
Nie bylo problemow trzeba przeczytac dokladnie instrukcje, miec interface na kablu szeregowym ( ja uzywalem VIAKEN K-Line ) i troche odwagi :szeroki_usmiech
Wiadomo ze zawsze jest pewne ryzyko uwalenia sterownika ...
Wg mnie warto to zrobic np. idziesz do fury a jest upal juz z pewnej odleglosci otwierasz szyby jak dojedziesz to jest przewietrzone :lol: Druga sytuacja samochod stoi w pracy pod oknem zostawiasz uchylone szyby zeby nie bylo skwaru w srodku - zaczyna padac deszcz - nie lecisz na leb na szyje tylko z pilota domykasz szyby 8)
Witam
Ja też wczoraj sobie zrobiłem coś takiego ale miałem jeden problem po wpisaniu podanych wartości kiedy nacisnełem przycisk otwierania to przednie mi sie zamykały a tylne otwierały i na odwrót ale doszedłem do tego.
orginalne wartości
1J0 959 799 AH (odnośnik) 1J0 959 799 S 03B
Memory Address / old value / new value
Adres Pamięci / stara wartość / nowa wartość
04283 / 8 / 2
04289 / 8 / 2
08628 / 242 / 246 strony kierowcy przednie okno
12724 / 250 / 254 strony pasażera przednie okno
16820 / 250 / 254 strony kierowcy tylne okno
20916 / 242 / 246 strony pasażera tylny okno
a to poprawione:
1J0 959 799 AH (odnośnik) 1J0 959 799 S 03B
Memory Address / old value / new value
Adres Pamięci / stara wartość / nowa wartość
04283 / 8 / 2
04289 / 8 / 2
08628 / 242 / 254 strony kierowcy przednie okno
12724 / 250 / 246 strony pasażera przednie okno
16820 / 250 / 254 strony kierowcy tylne okno
20916 / 242 / 246 strony pasażera tylny okno
I wszystko chodzi jak powinno. czas pracy to 10 min z poprawianiem a normalnie 5min.
Ja też się za to biorę, bo czasem zostawiam syna w aucie śpiącego i nie domykam tylnich szyb, żeby się nie zagotował... A jak zaczyna padać, to podniesienie szyb tak żeby go nie obudzić jest problematyczne - wsiadanie, włączanie stacyjki itd.
Po pierwszym podejściu poddałem się - mam kabel USB Viaken i nie działa bezpośrednio w DOSie... W najbliższych dniach spróbuję jakoś emulować COM w DOSie...
Może ma ktoś jakieś gotowe pomysły?
123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech
Na oryginalnej stronie od tej przerobki passad world pisza ze sa takie przejscowki z USB na COM i ze niby to dziala ... Takie symulowanie COM w DOSie czarno widze jesli nawet zadziala moga byc jakies zaklocenia transmisji i mozesz uwalic sterownik komfortu - pozycz po prostu od kogos kabel na COMa - ja tak zrobilem ....
nie no takie coś jest wypas mam to seryjnie z pilota i powiem tak w nastepnym aucie musze to miec
Najlepsza jest reakcja jak ludzie mowia "Zapomnial Pan zamknać szyb " A ja wtedy py kluczykiem i wszystkie ida w górę niektorych to jeszcze dziwi Polecam cos takiego w 100 %
Skoda Octavia I 2001 1.9 TDI Laurin&Klement(SOLD)
Skoda Octavia II 2007 2.0 TDI 140 KM Elegance
nie no takie coś jest wypas mam to seryjnie z pilota i powiem tak w nastepnym aucie musze to miec
Najlepsza jest reakcja jak ludzie mowia "Zapomnial Pan zamknać szyb " A ja wtedy py kluczykiem i wszystkie ida w górę niektorych to jeszcze dziwi Polecam cos takiego w 100 %
Komentarz