Ja bym nie brał 1.4 przecież to porażka wiem bo jeździłem Życze wszystkim uśmiechu na twarzy podczas jakiejś podróży na wakacje + załadowane auto Tak samo te silniki 1.4 TDI w Fabi gnioty jakich mało wszystkimi autkami skody jeździłem we wszysktich wersjach silnikowych jedynie co najbadziej mi sie spodobało to 2.0 TDI 140KM 320NM fajnie tym się jeździ
[O1] Szyby atermiczne w Octavii I...?
Zwiń
X
-
[O1] Szyby atermiczne w Octavii I...?
Panowie i Panie! Mam pytanie które może wydać się śmieszne ale dla mnie dość istotne. Czy w Octavii I z 2000 roku są szyby atermiczne? Pytam bo mam zamiar zainwestować w pewne pomocne urządzenie - anty radar :diabelski_usmiech a dowiedziałem się że jeśli szyby są atermiczne to trzeba kupić specjalny sprzęt, bo ponoć takie szyby zakłócają pracę "zwykłego". Jak macie jakas wiedzę na ten temat to podzielcie się [/b]
-
-
koja86 dla Ciebie wszystko :wink: http://www.antyradary.strefa.pl/html...antyradar.html to właśnie tam wyczytałem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86Kajtiii, powiem ci szczerze ,że pierwszy raz słyszę aby szyby atermiczne miały wpływ na fale radarowe gdzieś to wyczytałeś ? zapodaj stronę chętnie poczytam :szeroki_usmiech
Zresztą podobny wpływ na fale maja szyby ogrzewane elektrycznie... Mogą one zakłócać sygnał GSM a nawet GPS... Ale dużo zależy od szyby i od urządzenia bo przykładowo niektóre odbiorniki GPS oparte na Sirf III radzą sobie w samochodach Renault.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Wożę antyradar od trzech lat i nie zauważyłem, żadnego wpływu szyby na jego działanie. Może faktycznie szyby atermiczne zakłócaj¹ fale elektromagnetyczne. W każdym razie w OI z 2003 ich w takim razie nie ma.
Zamieszczone przez JanuszSzKajtiii, a nie lepiej CB Też Cię poinformuje o niespodziankach na drodze ,a także pomoże na drodze.
Reguła jest taka: antyradar wskazuje działaj¹ce stacjonarne fotoradary, przeno?ne fotoradary i ręczne suszarki. Natomiast CB ostrzeże przed przeno?nymi fotoradarami i kontrolami suszarkowymi.
Jedno i drugie daje maksymalny komfort. :twisted:->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSza nie lepiej CB :?:
[ Dodano: Sob 07 Lip, 07 19:29 ]
Zamieszczone przez krzynolNatomiast CB ostrzeże przed przeno�nymi fotoradarami i kontrolami suszarkowymi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Janusza za posiadanie antyradaru ( chyba :?: ) tak..
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ForestNa 99% w Octavii nie było szyb atermicznych.
Zamieszczone przez b707Szyby atermiczne wykonuje sie poprzez wzbogacenie szkła w jony metali
żeby sprawdzić wystarczy uchylić szybę w dźwiach i podłożyć białą kartkę, kolor części kartki za szybą powinien różnić się od tego co wystaje poza szybę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rapistja też mam atermiczne, z czego jestem bardzo rad OI 99/00 SLX z Niemiec
Generalnie zdaje się, że zależy to od wersji wyposażeniowej. Przed liftem np w SLX był to zdaje się standard, a sąsiad ma kilka lat młodszą po liftową Drive i ma niestety szyby zwykłe, czyli białe.
Jak ktoś nie wie jakie ma, to może zobaczyć na szybie, barwione mają napis TINTED i pokryte rosą lub parą mają wyraźnie zielonkawy kolor.
A antyradar działa :wink: (wyjaśniam, że sprawdziłem to w czasach gdy nie było to karalne. Teraz nie, bynajmniej oczywiście.... :!: )Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
Komentarz