Nabyłem sobie płaskie wycieraczki , wyglądają nieżle - polecam.
Zobaczymy jak będą pracować
Z jakiej firmy pochodzą? (czy tylko jedna je produkuje...)
I jak cena na dzień dobry tego wynalazku?
Widziałem już takie wycieraczki ale nie wiem z czym się to je... Jestem ciekaw ich działania , szczegolnie przy większych prędkościach (ok. 160 - wzwyż), u mnie z tym mam największy problem, bo tak działają OK. 8)
U nas w domu sa dwa samochody z tymi wycieraczkami - ich zywotnosc jest tragiczna. W Golfie w ciagu roku byly wymienione juz trzy komplety i obecny tez sie do niej kwalifikuje.
W Superbie, ktory ma ok 3-4 miesiace tez juz rozmazuja. Wiem, ze wiele osob sie na to skarzy. Osobiscie nie polecam...
valeo
110 zł za kpl.
Kupiłem po raz pierwszy - zobaczę jak będzie z żywotnością, ale jak mam zapłacić w ASO 120 zł na kpl. orginalnych to mam ich w d... :szeroki_usmiech wolę kupić płaskie
Koleś jeżdzi super-be i nie narzeka, ale wiadomo każdy ma swoje zdanie. Już bardziej mówi, że super jest be - bo często się psuje
A mi wygladaja jakos golo :wink: ale moze dlatego ze sie przyzwyczilem do zwyklych.
[ Dodano: Sro 30 Mar, 05 22:20 ]
Zamieszczone przez arci9
Jestem ciekaw ich działania , szczegolnie przy większych prędkościach (ok. 160 - wzwyż), u mnie z tym mam największy problem, bo tak działają OK. 8)
U mnie jest to samo przy 180-190 km/h wycieraczki zamiast zbirac to tak jakby przeskakuja ,ale to chyba wina silniczka niz wycieraczek :roll:
[ Dodano: Sro 30 Mar, 05 22:24 ]
Zamieszczone przez tomi98
valeo
110 zł za kpl.
Kupiłem po raz pierwszy - zobaczę jak będzie z żywotnością, ale jak mam zapłacić w ASO 120 zł na kpl. orginalnych to mam ich w d... :szeroki_usmiech
Pierwsze orginalne padly mi po 15kkm.Nastepne kupilem w ASO Valeo(~70zl w sklepie /na stacji 16zl) zwykle to padly po 20kkm ale przetrzymalem z nimi jeszzce do 30kkm. Traz kupilem bosha quick-shift(shit :wink: ) 86zl czy 96 zl wytrzymaly ok 30kkm i dzialaja jak dotad bez zarzutu k
nie polecam :twisted:
jedyny plus to moze taki ze wygladaja fajnie... ogolnie slabo dociskaja przy koncach i nierownomiernie zbieraja... juz teraz czuje ze beda sie nadawaly wczesnie do wyrzucenia, a mam dopiero 11000km :twisted:
A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Ja na Valeo przejechałem moze 7-8 kkm ale uważam, że są do d... U mnie powyżej 120 zostawiają (nie zbierają) wielką plamę na wysokości moich oczu i muszę przekręcać głowę żeby dobrze drogę widzieć. Od strony pasażera jest trochę lepiej ale też nie doskonale ..
Właśnie zacząłem się rozglądać za innymi wycieraczkami.
Ja tez probowalem roznych super-duper-xtrmow i ostatnio kupilem Motguma za 17zl i jest lepiej niz na tych cholernych wynalazkach za ciezkie pieniadze :twisted:
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Ja tez probowalem roznych super-duper-xtrmow i ostatnio kupilem Motguma za 17zl i jest lepiej niz na tych cholernych wynalazkach za ciezkie pieniadze :twisted:
motgumy są najlepsze !!! w felicii ich uzywalem i bylo super teraz w octavii tez mam motgumy i są o wiele lepsze niz np. valeo (mialem jedną taka jedna taka i motgum wygral :szeroki_usmiech )
[
U mnie jest to samo przy 180-190 km/h wycieraczki zamiast zbirac to tak jakby przeskakuja ,ale to chyba wina silniczka niz wycieraczek :roll:
Kolego to wina fizyki a ściślej oporu powietrza. To masz farta że dopiero od 180 u mnie już przy 150 jest efekt odrywania od szyby. Zamontowałem dodatkową owiewkę granica ta przesunęla się do jakiś 160. Ale nie pękam przy tej prędkości nie ma sensu włączać wycierachek. Pęd powietrza zdmuchuje wodę. :lol:
[ Dodano: Sro 20 Kwi, 05 22:42 ]
Zamieszczone przez Jackal
ja uzywam champion'ow i jestem bardzo zadowolony, tym bardziej ze mam dostep do opakowan serwisowych i ceny sa super k
Qrcze! Nie mogę namierzyć gdzie można kupić Championy. Kiedyś miałem w Golfie i były THE BEST a teraz próbowałem różnych i pełna porażka....
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
[ Dodano: Sro 20 Kwi, 05 22:42 ]
Qrcze! Nie mogę namierzyć gdzie można kupić Championy. Kiedyś miałem w Golfie i były THE BEST a teraz próbowałem różnych i pełna porażka....
Kiedyś Championki też uważałem za dobre, ale 2 lata temu kupiłem ostatni raz bo się spaściły.
Teraz kupuje orginalne do Skodowki za 75zł - potaniały z 95zł, a Championki tez kosztują prawie stówę.
Skodowskich nie można zapodawać na zaszronionej szybie - są na to wyjątkowo wrażliwe.
Pozdrawiam
"Teoria jest wtedy gdy wiesz wszystko, a nic nie działa.
Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.
Tu łączymy teorię z praktyką.
To znaczy nic nie działa i nikt nie wie dlaczego."
Komplet Championów w box'ie kosztuje poniżej 70 zeta,
'serwisówki' można znaleźć jeszcze taniej
moje czyszczą idealnie, za to czasem popiskują
:diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
A nie wiem ktoś z was próbował piór firmy ALCA... to są niemieckie pióra grafitowane i wcale nie drogie... kosztują około 10zł za pióro .. Mam je w sprzedaży i jeszcze żaden klient nei narzekał.. i jestem ciekaw waszych opinii..
Panowie kupcie takie wycieraczki na allegro u "pana" xxx firmy heynar to zobaczycie co bedzie wam kazał zrobic aby wycieraczki działaly (poł samochodu rozebrac) jedna wielka padaka,NIGDY WIĘCEJ TAKICH WYCIERACZEK I TAKICH SPRZEDAWCÓW!!!
Ja 1,5 roku temu założyłem Bosch Twin ze spojlepem i jestem zadowolony do tej pory dobrze zbieraja, ale w zime nie tarłem ich po oblodzonej szybie ( ponoć po takiej zabawie każda bedzie do wymiany)
Komentarz