[O1] Cos zachrobotało w hamulcach i awaria abs

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzozwik
    Classic
    • 2008
    • 21

p__f, zapraszam do lektury http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=7434
  • senectus
    Drive
    • 2007
    • 87

Witam, cos ostatnio same problemy z moja octavka. Dzisiaj rano wyjezdzajac do pracy,, zjechalem z kraweznika niezbyt wysokiego i cos zaczelo chrobotac z przodu z lewej strony. Chrobotalo jak skrecalem w lewo i jak naciskalem pedal hamulca. Zatrzymalem sie i zgasilem silnik, zapalilem znow i kawalek sie przejechalem, chrobotanie ustalo ale pali sie kontrolka od ABS. Ktos wie co to moze byc takiego?

Komentarz

• lunio666
      Drive
      • 2007
      • 78

Pewnie czujnik od absu. Może sie odłączył kabel od czujnika i zmieliło wtyczkę

Sprawdź czujnik. a najlepiej podłącz pod VAGa i będziesz wiedział co jest nie tak i gdzie szukać.
      Pozdrawiam

Komentarz

• jlupino
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 362

Mnie ostatnio tak zachrobotało na przeglądzie rejestracyjnym jak wóz byl na rolkach.Diagnosta byl zaskoczony i nie wiedzial co sie dzieje.Ja oczywiscie tez.Pokręcił będąc oczywiscie cały czas na rolkach kierownicą pare razy lewo-prawo,przyhamował pare razy i ustało na szczescie,bo oczywiscie do tej pory nic sie nie działo.Powiedzial mi,ze chyba klocek przy wjeżdzaniu na rolki sie jakos krzywo postawił czy cos w tym stylu.Szczerze mowiac to nawet sie wcale nie zdziwiłem,bo wjechał na te rolki z takim impetem,ze o mało co a by przywalił podwoziem,braklo dosłownie milimetrów tak,ze juz na dzien dobry bylem wkur...ny.U ciebie moze jest podobnie tylko,ze przy okazji kabel sie uszkodzil.
        Jaro

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

lunio666, masz rację pewnie czujnik wyskoczył lub wtyczka i zmieliło
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Zamieszczone przez senectus
            Witam, mam pewien problem z octavka i chcialbym prosic o ewentualna pomoc. Zaczelo sie od tego ze po zjechaniu z niewielkiego chodnika cos zaczelo nagle chroboczec. Zatrzymalem sie i zgasilem silnik, po ponownym odpaleniu zapalila sie kontrolka abs ale chrobotanie ustapilo. Dzisiaj zaczelo chroboczec przy dellikatnym ruszaniu i przy hamowaniu a do tego pedal hamulca odbijal. W pewnym momencie przy skrecie w lewo znow cos chrobocze albo trze,ciezko okreslic ten dzwiek, wcisnalem sprzeglo i czuje ze cos blokuje kolo a auto zwalnia. Co to moze byc? Sprawdzilem klocki, sa ok. Obydwa kola troche ciezko sie obracaja i jak poruszam nimi to w jedna to w druga to slysze dzwiek jakby jakas zebatka albo przekladnia. No i od dluzszego czas slyszalem tarcie z lewej strony, myslalem ze to lozysko ale po jego wymianie slysze to nadal, szczegolnie jest to slyszalne gdy krece kierownica w lewo. Kontrolka abs raz gasnie raz sie zapala. W sobote jade do mechanika, ale moze tutaj znajde rozwiazanie problemu. Pozdrawiam
            Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...