łosiek, sprawdz auto na VAGu. Czujniki bardzo czesto lubia sypac bledami.
Zdarzenie wypadku
Zwiń
X
-
Zdarzenie wypadku
Witam,
Poszukuję informacji o możliwości przechwycenia zdarzenia wypadku - np. otwarcie poduszki powietrznej. Czy jest to w ogóle możliwe, czy Skoda przygotowała takie wyjście?
Nie bardzo chce się podłączać pod przewodu idące bezpośrednio do poduszki - by przypadkiem jej nie otworzyć, ale coś w rodzaju wyjścia typu 'doszło do wypadku' by się przydało. Nie ma znaczenia forma tego sygnału - dostosuję się
Pozdrawiam,
Grzegorz
-
-
WIesz po wypadku sterownik poduszki jest wymieniany także nie sądze żebyś mógł taki bład z czytac z auta które miało np: wypadek i potem było zrobione. Najlepiej Odpiąc poduszke kierowcy jeśli ma tą samą date produkcji co samochód to jest to jakis znak że auto nie miało wysadzonych poduch.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Chodzi mi trochę o coś innego. Robie urządzenie, które w chwili wypadku wyśle wiadomość głosową na numer alarmowy, ale nie wiem jak sprawdzić czy doszło do wypadku
Więc sobie pomyślałem, że mogę sprawdzić czy otwiera się poduszka powietrzna i wtedy włączyć urządzenie, które wyśle wiadomość.
Komentarz
-
-
Gdzieś niedawno o tym czytałem właśnie ... że auta mają mieć cuś takiego co będzie dokładniej pozycjonowało miejsce wypadku . ... qrcze .. pamięć zawodzi
choć jak np wjedziesz komuś do kufra i odpali Ci poduszka.... co wtedy?
dzwonisz żeby odwołać alarm bo tylko to lekka stluczka była?nawigację mam - ram pa pa pa pam
Komentarz
-
-
Taka sytuacja mogła być nie właściwa Stąd wymyśliłem sobie coś w rodzaju dezaktywacji zgłoszenia, którą trzeba wykonać w przeciągu 30 sek. od zdarzenia.
Dezaktywacja będzie polegać na umieszczeniu karty z kodem w schowku - która de facto będzie tam przyczepiona na rzepie
Wydaje mi się, że taka informacja o zdarzeniu wypadku musi być jakoś wysyłana, ponieważ wydaje mi się, że drzwi się otwierają jeśli są zablokowane - nie wiem, nigdy wypadku nie miałem.
Komentarz
-
-
wez sygnal z kontrolki airbagu - jak strzela poduszka to sie zapala wskazniknasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975wez sygnal z kontrolki airbagu - jak strzela poduszka to sie zapala wskaznik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dariuspolozostaje rowniez wystrzelona +klema akumulatora w nowszych autachnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez dariuspolozostaje rowniez wystrzelona +klema akumulatora w nowszych autach
Zamieszczone przez Jabar1975Druga rzecz to ja rozumiem ze kolega potrzebuje impuls ktory trwa tak naprawde ulamek sekundy- a co sie potem stanie z zasilaniam itd nie ma znaczenia...
Komentarz
-
-
Jeden, nawet najmniejszy sygnał powinien wystarczyć Chyba, ze kontrolka się nie zapali bo akumulator wcześniej wyleci.
Co do mojego układu, to ma zasilanie awaryjne które pozwoli mu pracować przez 7 dni
W grę jeszcze wchodzi instalacja czujnika zderzeniowego, albo podłączenie się pod już istniejące. Niebawem wybieram się do serwisu i obgadam temat co tu można z tym zrobić
Jak skończę układ, wystawie go dla świata - koszty budowy nie duże, a poziom bezpieczeństwa dużo większy.
Pozdrawiam,
Grzegorz
Komentarz
-
-
najlepszym rozwiązaniem bedzie chyba załozenie osobnego sterownika to da 100% skutecznosci poza tym przy uderzeniu z tyłu albo dachowaniu nie zawsze muszą się otworzyć poduszki pozdr
ps to jest super pomysł sam w maju miałem wypadek :cry: i cos takiego by sie przydało.A teraz przymierzam się do kupna octavi :lol:
Komentarz
-
Komentarz