Często padają stwierdzenia "normalna jazda" lub "ostrzejsza", mam pytanie jazda autostradą w zakresie obrotowym 2800-3200 na odcinku 500 km jest jazdą normalną czy ostrzejszą? Pytam bo od dłuższego czasu mnie to zastanawia
Niewiele. Wymienia olej, filtr oleju i powietrza, sprawdza bledy i zresetuja wskaznik serwisowy + ogolne przejzenie samocho
Dokładnie tak. Ja też mam wątpliwości, czy oprócz wymiany oleju + flitr i zresetowania wskaźnika "service ... km" zrobili coś jeszcze np. sprawdzili okładziny hamulcowe???. Trwało to naprawdę moment.
[ Dodano: Nie 25 Paź, 09 19:36 ]
Zamieszczone przez szkodzisław
Sprawdź, bo na forum wyczytałem, że komuś "fachowcy" w ASO przestawili przeglądy ze zmiennych na stałe.
W tym temacie to ASO robią co chcą. ja też z fabryki wyjechałem z okresem wg, wskazań wskaźnika, a ASO ustawiła na 15.000/30.000 km stałe okresy. Kontaktowałem się ze SKODA POLSKA - nie powinni tego robić bez zgody właściciela. Ale co ... walczyć z nimi? Nie chce mi się. Jeżdzę wieć raz w roku lub co 15.000/30.000 km.
[ Dodano: Nie 25 Paź, 09 19:37 ]
Zamieszczone przez Rafał 82
Często padają stwierdzenia "normalna jazda" lub "ostrzejsza", mam pytanie jazda autostradą w zakresie obrotowym 2800-3200 na odcinku 500 km jest jazdą normalną czy ostrzejszą? Pytam bo od dłuższego czasu mnie to zastanawia
Nie jestem specem, ale chyba jednorazowe przekatowanie samochodu np. szybko po autostradzie, to chyba normalna eksploatacja. Ostra jazda to chyba non stop.
3200 podchodzi już pod prędkość 150-160 km/h. Ale z Twojej wypowiedzi wynika, że nie katuję silnika a to mnie najbardziej zastanawiało. Oczywiście wyskoki pod 4000 mi się zdarzają, ale na krótkich odcinkach, więc uważam to za normalne :szeroki_usmiech
1900-2100 też mnie raczej nie dotyczy,bo za nudno by było
Komentarz