Filtr czastek stalych, Octavia 2, 1,9 tdi 105 KM, pomocy!
Witam, jestem nowym uzytkownikiem i na wstepie witam wszystkich. Mam problem z moja prawie nowa octavia. Jest z tego roku, silnik 1,9tdi 105 KM, przebieg 24000 km, wczoraj zapalila mi sie kontrolka od filtra czasteczek stalych, zadzwonilem do ASO i poradzili mi jechac przez dluzszy czas predkoscia okolo 70 km/h, przy 3000obr/min <80km/h>, uczynilem to i po 10 minutach jazdy lampka zgasla. Jestem tylko ciekawy kiedy mi sie zapali znowu? macie jakies rady na to?
...zapali sie znowu jak filtr nie zdazy sie zregenerowac( przewaznie przy PSJ lub autach uzywanych na krotkich trasach), wtedy zrobisz powtorke z rozrywki.
To normalne nie przejmuj sie tym.
dzieki za informacje, ale dziwi mnie to bo generalnie auto jest uzywane do jezdzenia w trasie, auta ma 3 miesiace a juz 24000km przejechane, moze czas sie przesiasc z vpower na zwykly ON?? w kazdym razie dzieki za info, wlasnie wychodzac z domu zauwazylem ze chcieli mi chyba skubnac moja octavke, wylamany wklad zamka w drzwiach kierowcy, jade na psiarnie a pozniej do aso zamowic nowy wklad. Pozdrawiam.
auto jest sluzbowe, i na niemieckich blachach, wiec filterek byl gratis chlopaki w serwisie w polsce tez oczka wybaluszyli jak mi olej wymieniali
mam pytanie czy mozna go jakos odblokowac??? max 195km/h na liczniki co w realu daje jakies 185,
Komentarz