misiek^wro, nie działa mi ten temat na nokie. To nie jest nawet plik instalacyjny..
Biały szlam na korku od wlewu oleju
Zwiń
X
-
Biały szlam na korku od wlewu oleju
Witam wszystkich
Właśnie co kupiłem octavię 1998 1,6 SR, kiedy wymieniałem olej zauważyłem biały szlam na korku wlewu i pod (tak jakby w silniku była woda )
pytanie czy ktoś z was miał podobny problem?
Bo pierwsze co mi przychodzi do głowy to uszkodzona uszczelka pod głowicą (przerwanie uszczelki miedzy kanałem smarującym a kanałem chłodzenia) ale nie odczuwam braku mocy itp
Jeżeli ktoś ma pomysł co z tym zrobić to byłbym wdzięczny za odpowiedź
-
-
Odgrzewam kotleta
Niestety wysrała mi się chyba uszczelka
Mazi (majonezu) coraz więcej pojawił się nawet na bagnecie, płynu wciąga coraz więcej i co najdziwniejsze dzisiaj przy próbie odpalenia rozrusznik nie miał siły zakręcić silnikiem :shock: . ale spróbowałem później i odpaliła niestety tylko na 3 garach, ale po chwili zaczęła chodzić równo. Dodam jeszcze że co jakiś czas potrafi mocno zadymić na szaro. Objawy wskazują na uszczelkę (chociaż płyn w zbiorniku nie bombluje )
Chyba że macie jakieś inne sugestie
Komentarz
-
-
hubert78
nie pal tego wiecej na sile.
mialem kiedys w sceniku padnieta uszczelke pod glowica i jak glupi pojechalem w takim stanie do warsztatu.
pozniej stukal rozrzad, szlag mnie trafial.
co prawda, silnik renault, to nie solidna niemiecka robota, ale po co masz pozniej zalowac.pozdrawiam,
Frank Bullitt " You sell whatever you want, but don't sell it here tonight."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert78rozrusznik nie miał siły zakręcić silnikiem
Finał oczywisty do przewidzenia, pogięli korbowód.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert78Mazi (majonezu) coraz więcej pojawił się nawet na bagnecie, płynu wciąga coraz więcej i co najdziwniejsze dzisiaj przy próbie odpalenia rozrusznik nie miał siły zakręcić silnikiem :shock: .
Potem płyn chłodniczy spłyną do oleju i dlatego udało Ci się odpalić.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBA potrafisz zcisnąć wodę? :szeroki_usmiech
Potem płyn chłodniczy spłyną do oleju i dlatego udało Ci się odpalić.ops:
Dzieki za rady ( okazało się że jakbym z lawety nie skorzystał to bym sobie niezłe kuku zrobił) Uszczelka już zmieniona ( dodatkowo: uszczelniacze zaworów , zimering wałka rozrządu, termostat i króciec i jeszcze parę innych pierdułek ) Trochę mi się przeciąg w kieszeni zrobił :evil: ale bywa .
Komentarz
-
Komentarz