te informacje,ze mu sie cos odrywa, ma najprawdopodobniej ze swojego samochodu, ktorym jest O2, ale z wczesniejszych postów wynika, ze tam w ogóle wszystko sie odrywa, albo nie działa :lol:
[ Dodano: Pią 10 Sie, 07 10:08 ]
albo nie tak dziala
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
szkoda, no jak sie nie dba o autko, to autko przewaznie wysyla wlascicielowi wlasciwe informacje o tym pewnie on je inaczej interpretuje :rofl
Kolega ma chyba nowe auto.
Co nie zmienia faktu, ze sprawia wrazenie malkontenta, ktory na siłę szuka dziury w d...
Dla mnie opinie takich ososb są zupelnie niewiarygodne. Tym bardziej, ze sam w swoim zyciu przejezdzilem pewnie z z setką samochodow i zawieszenie w GolfieV/O2 uwazam za jedno z lepszych w cywilno/domowych autach tej wielkosci i o nie-sportowym przeznaczeniu.
W przypadku RS, to raczej juz zupelnie nie jest łatwo znaleźć lepiej prowadzące się auto (pomijajac samochody sportowe oczywiscie).
Wiec teksty o tym, ze nie uszloby sie z zyciem w Skodzie przy zmianie pasa o 4 przy 160km/h i wypoiwedzi, ze RS w Octavii jest bezsensu (od osoby, ktora pewnie nawet kolo niego nie stała) uważam za folklor nie wart komentowania... Wiec nie wiem po co to robie.... :szeroki_usmiech
hmm... jeszcze się nie chwalę do końca ale już mam prawie RS z DSG :wink: .troche mi schodzi o muszę drzwi wyciszyć i może zmienić głośniki przy okazji rozbierania ale fotele już zamontowane....czyli mam i jedno i drugie :yay: :wink:
No właśnie. Ciągle tylko tdi i tdi :wink: /zaraz odezwą się traktorzyści - diesel rulez :wink: albo coś w tym stylu/.
Może jakiś forumowicz w końcu kupi octavię z 1.8TSI i podzieli się wrażeniami a może nawet filmikiem. Tego silnika nie chcą też testować w prasie motoryzacyjnej wydawanej w Polsce. Zamiast tego albo tdi albo benzyna 1.6.
A'propos taka trochę dziwna polityka VW i Skody. W skodzie octavii montują 1.6 FSI "starszy" silnik i 1.8TSI "nowszy silnik". Z kolei w volkswagenie jetta /zbliżone wymiary/ 1.4TSI czyli następcę 1.6 FSI /który już nie jest tam oferowany/ i 2.0FSI /czyli poprzednika 1.8TSI, którego jeszcze :?: nie oferują/.
A'propos taka trochę dziwna polityka VW i Skody. W skodzie octavii montują 1.6 FSI "starszy" silnik i 1.8TSI "nowszy silnik". Z kolei w volkswagenie jetta /zbliżone wymiary/ 1.4TSI czyli następcę 1.6 FSI /który już nie jest tam oferowany/ i 2.0FSI /czyli poprzednika 1.8TSI, którego jeszcze :?: nie oferują/.
Ale tutaj ujwaniw sie głupota Skody i VW..
TSI u VW to nie to samo co TSI u Skody... Jetta jest wyposazona w 1.4TSI czyli silnik z kompresorem i turbo [podwójnie doładowany] i występuje on w 3 wariantach mocy... 122... 140 i 170KM co może byc powodem nie stosowania 1.8TSI a dokładnie 1.8TFSI..
Natomiast w Skodze pod nazwa TSI kryje sie TFSI czyli 1.8 Turbo FSI...
Zreszta silnika 1.8TFSI (TSI :? ) to silnik Audi
pzdr
Jetta jest wyposazona w 1.4TSI czyli silnik z kompresorem i turbo [podwójnie doładowany] i występuje on w 3 wariantach mocy... 122... 140 i 170KM
Najsłabszy 1.4TSI ma tylko turbo /bez kompresora/.
A swoją drogą po co tyle silników o zbliżonych mocach?
Np. 1.4TSI 170 KM, 1.8TSI 160 KM. Osobiście wolałbym 1.8TSI: mniej "wyżyłowany" i prostsza konstrukcja /bez kompresora/. Pewno 1.8 trochę więcej pali niż 1.4, ale różnice nie będą raczej zbyt duże.
1.8TSI wydaje się być bardziej "szlachetny" niż 1.4TSI. Montują go w końcu w topowej marce koncernu: audi. Tym bardziej dziwi mnie, że jest on w skodzie a nie ma volkswagenie. W seacie 1.8TSI też już jest.
przem1978 napisał/a:
nabite dodatkami tylko i wyłącznie pode mnie - coś na wzór zamawiania pizzy tylko z ulubionymi dodatkami
to chyba najgorsza / najgłupsza opcja
Dokładnie szkoda twojej kasy przemyśl to jeszcze raz oblicz itd.
tu nie chodzi tyle o kasę, ale produkt najlepiej dopasowany, posiadajacy to co rzeczywiscie potrzebuje, a nie to co marketingowo podnosi atrakcyjność auta...
nie mniej mam mało czasu na analizowanie, co jeszcze moznaby dołozyc, a co nie, więc zdecyduję się na jakąś propozycję firmy Skoda...
kurde, za niska jest ta RS, ociera jednak (chyba osłoną miski, na pewno to nie nadkola) o koleiny na testowanej trasie gdańsk - iława moja celebrate to pokonuje mniej stresowo...
p.s. za 15 minut jade moją OI na ryby - prawdziwy off-road
Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic
tu nie chodzi tyle o kasę, ale produkt najlepiej dopasowany, posiadajacy to co rzeczywiscie potrzebuje, a nie to co marketingowo podnosi atrakcyjność auta...
wyglada jakbyś właśnie łyknał jakiś marketingowy bulszit
chociaż, może... w L&K te drewienka IMHO są beznadziejne (jak wszystkie wszedzie zresztą IMHO)
[ Dodano: Sob 11 Sie, 07 02:46 ]
Zamieszczone przez przem1978
za 15 minut jade moją OI na ryby
szczerze zazdroszczę...
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz