Kinzi, dobre
[O1] Pytanie wydawaloby sie bardzo blache lecz trudne ....
Zwiń
X
-
[O1] Pytanie wydawaloby sie bardzo blache lecz trudne ....
Witam, na wstepie pragne sie przywitac.. Jestem Grzesiek jestem mloda osoba ktora lubi motoryzacje ... Ale przejde do sprawy a wiec chce kupic Skode octavie nowa ale w starej budzie zdecydowalem sie na wersje tour sport i tu problem: Nie wiem ktory kolor wybrac bo sa tylko 3 bardzo mi sie podoba taki grafitowy lecz nie ma go w tour sport .. Czy moglbym prosic o jakies fotki wersji tour sport zebym mogl sie zdecydowac albo doradzcie mi .. Bardzo mi sie podoba czarny ale slyszalem ze ciezko ale to bardzo ciezko go utrzymac.. Srebny natomiast Hmm.. Nie wiem co napisac.. Natomiast nigdy nie widzialem czerwonej octavii .. Bardzo bym prosil o wypowiedzi i przede wszystkim o zdjecia .. Pozdrawiam wszystkich ...
-
-
Mam do wyboru Czarna, srebna i czerwona.. Nie ukrywam ze ta szara wlasnie mi sie podoba i na nia sie nastawilem lecz nie moge :/ Moze macie jakies linki do fotek albo cos w tym stylu ? Bo ja siedze i szukam i nie moge znalezc ..
aha i jaki to jest ten silnik 1.9TDi 101km tzn jakie ma oznaczenie bo wymagalo to ode mnie w rejestracji urzytkownika a nie wiem :/
Komentarz
-
-
no wlasnie najbardziej sie nastawiam na czarna .. Mam nadzieje ze ladnie to bedzie wygladac ;] Wkoncu to bedzie moje 1 nowe auto ;]
Znalazlem link do czarnej.. jest to 1.8t ale rozni sie tylko tym ze nie bede mial koncowki wydechu i spryskiwaczy na zderzaku .. http://www.motoforum.pl/Magazyn/2006...wiasportt.html
Komentarz
-
-
Fajna ta Skoda w artykule. Nieźle wyglądające ksenony no i 20 zaworów na cylinder :lol:
Co do koloru to srebrna jest imho najlepsza, jeśli na przykład nie chcesz się martwić drobnymi zarysowaniami (typu częste wizyty w automatycznej myjni)
Co do silników, tak ogólnie, to tu masz ich spis: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=238
Choć szczerze mówiąc też nie wiem, który tam obecnie montują ops:
No a jeśli chodzi o zdjęcia to naprawdę gorąco polecam google -> zakładka grafika -> wpisz np. "Octavia I"
Ja znalazłem wszystkie wymienione przez Ciebie kolory. Czerwonej jest akurat chyba najwięcej.
No i co na koniec? Niezależnie od decyzji -> dobry wybór.
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Czarna lub srebna jak dlamnie czerwona wyglada jak wóz drabiniasty (straż pożarna) choc powiem jak ma czarne przyciemnione szyby juz owiele lepiej wygląda.
Osobiscie srebrny bardziej praktyczny bo mniej brud widac.
Sory że się wtrącam ale wolałbym dołożyc 5 tyś i kupic OII w Mint 1,9 tdi jeszcze jak bys zagadał z jednym z naszych kolegów pewnie było by taniej. A jak wiemy między OI a O II jest ogomna przepaść technologiczna.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piet-TiaFajna ta Skoda w artykule. Nieźle wyglądające ksenony no i 20 zaworów na cylinder :lol:OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hertzmial koncowki wydechu i spryskiwaczy na zderzaku ..
Zamieszczone przez daneczek76dlamnie czerwona wyglada jak wóz drabiniasty (straż pożarna)
kwestia gustu :szeroki_usmiech
choć ja osobiście wybrałbym czarną perłe :diabelski_usmiech IMHO srebny to trochę nudny i zbyt popularny kolor :roll:Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Hertz, Czarne gabloty pielegnujesz jak kazde inne. Nie sadzasz tylko dziecka pupa na masce w sloneczne dni. Jasna tapicerka w srodku po dwoch latach nadal jest jasna jesli masz dywaniki i odkurzasz. Ja mam tylko na siedzeniu kierowcy nakladke (nie koszulke i nie pokrowiec) bo jezdze nim czasem do i z pracy bez przebierania sie. Przestalem wozic psa z przodu bo b.brudzil. Nie wiem co mogloby sprawic Ci klopot umyc go czasem.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
Zdecydowanie wybrałbym srebrny- miałem srebrnego Hyundaia, to i po pół roku mozna go było nie myć i brud na nim słabo było widac.
Dodatkowo srebrny samochód można umyć praktycznie samą wodą bez dodatkowych zabiegów z węża ogrodowego i wygląda to całkiem nieźle.
Teraz mam ciemno zieloną Octavie i takiegoż Lanosa i praktycznie tylko mycie na profesjonalnej myjni z nabłyszczaniem woskiem daje zadawalajacy skutekTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bogusgZdecydowanie wybrałbym srebrny- miałem srebrnego Hyundaia, to i po pół roku mozna go było nie myć i brud na nim słabo było widac.
Dodatkowo srebrny samochód można umyć praktycznie samą wodą bez dodatkowych zabiegów z węża ogrodowego i wygląda to całkiem nieźle.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76co do czerwonego ten kolor sie nie sprzedaje jako uzywane auto tak jak i biały, przynajmniej z tego co słyszlem.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodazgadza sie, najfajniejsze kolory sie "nie sprzedają", biały i czerwony, ludzie, gdzie wy ma cie oczy![b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Zamieszczone przez szkodazgadza sie, najfajniejsze kolory sie "nie sprzedają", biały i czerwony, ludzie, gdzie wy ma cie oczy!
[ Dodano: Pią 10 Sie, 07 08:06 ]
niestetysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz