[O2] Czy jest możliwe dołożenie komputera pokładowego w Clas

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzanas
    Drive
    • 2008
    • 45

Zamieszczone przez piotrrutk
    problemem może też być sonda Lambda.
    Być może , ale małe szanse , walniętą sondę Lambda odczułbyś na portfelu podczas tankowania :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez mroko
    U mnie był walnięty czujnik Halla i też potrafiła tak zafalować że zgasła
    To faktycznie może być to

Zamieszczone przez piotrrutk
    w trakcie jazdy, po wciśnięciu sprzęgła (szczególnie po hamowaniu silnikiem) zabuja obrotami
    też tak mam (choć u mnie jak zabuja to tylko raz) ale wydaje mi się że bierze się to z faktu iż podczas hamowania silnikiem (lub jazdy na biegu bez wciśniętego gazu ) odcinany jest dopływ paliwa i kiedy wciśniesz sprzęgło to logiczne jest że zanim dostanie paliwka troszkę obrotami zabuja

Najlepiej byłoby jakbyś się gdzieś pod VAG podpiął.
    => NO BASS NO FUN <=
  • elektor
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 135

Ponieważ nie mam w Classicu komputera pokładowego to zastanawiam się czy jest możliwe jego dołożenie "uaktywnienie" podobnie jak tempomat ? Myślę o wymianie manetki spryskiwaczy ....
    Jakoś tak nie zwróciłem uwagi przy kupnie że tego nie ma, a w sumie chciałbym wiedzieć ile pali ... No chyba że to będzie wymagało zmiany licznika i innych drogich części

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

elektor, będzie to kosztowało bo trzeba pogrzebać więc może sie okazać że nie warto inwestować każda dokładka jest kosztowna niż jak jest zamawiana dlatego dobry sprzedawca zastanawia sie z klientem co jest mu potrzebne a co nie

Komentarz

• esjot
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2005
        • 152

Wszystko można zrobić jeżeli ma się dobrego fachowca i wcale nie trzeba na to wydać fortuny.
        Zawsze trzeba wyważyć czy koszt jest adekwatny do użyteczności

PZDR
        Superb - 2 Kombi

Komentarz

• elektor
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2007
          • 135

No że bedzie kosztowało to ja wiem
          Pytanie ile mniej więcej i co trzeba zmienić. Przy tempomacie sprawa jest banalna a tutaj ?

Co do zamawiania... Hmmm Classic z klimą (mint) nie miał możliwości dokupienia komputerka a Ambiente to już nie ta półka ....

Komentarz

• koja86
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 3178

elektor, nie warto lepij kupić auto z komputerem czyli to sprzedać i kupić z kompem
            Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

Pracuję...