[O2] Czy jest możliwe dołożenie komputera pokładowego w Clas
Zamieszczone przez piotrrutk
problemem może też być sonda Lambda.
Być może , ale małe szanse , walniętą sondę Lambda odczułbyś na portfelu podczas tankowania :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez mroko
U mnie był walnięty czujnik Halla i też potrafiła tak zafalować że zgasła
To faktycznie może być to
Zamieszczone przez piotrrutk
w trakcie jazdy, po wciśnięciu sprzęgła (szczególnie po hamowaniu silnikiem) zabuja obrotami
też tak mam (choć u mnie jak zabuja to tylko raz) ale wydaje mi się że bierze się to z faktu iż podczas hamowania silnikiem (lub jazdy na biegu bez wciśniętego gazu ) odcinany jest dopływ paliwa i kiedy wciśniesz sprzęgło to logiczne jest że zanim dostanie paliwka troszkę obrotami zabuja
Najlepiej byłoby jakbyś się gdzieś pod VAG podpiął.
[O2] Czy jest możliwe dołożenie komputera pokładowego w Clas
Ponieważ nie mam w Classicu komputera pokładowego to zastanawiam się czy jest możliwe jego dołożenie "uaktywnienie" podobnie jak tempomat ? Myślę o wymianie manetki spryskiwaczy ....
Jakoś tak nie zwróciłem uwagi przy kupnie że tego nie ma, a w sumie chciałbym wiedzieć ile pali ... No chyba że to będzie wymagało zmiany licznika i innych drogich części
elektor, będzie to kosztowało bo trzeba pogrzebać więc może sie okazać że nie warto inwestować każda dokładka jest kosztowna niż jak jest zamawiana dlatego dobry sprzedawca zastanawia sie z klientem co jest mu potrzebne a co nie
Wszystko można zrobić jeżeli ma się dobrego fachowca i wcale nie trzeba na to wydać fortuny.
Zawsze trzeba wyważyć czy koszt jest adekwatny do użyteczności
Komentarz