Zamieszczone przez Arek
zamówiłem hamulce i ........czekam :(
Zwiń
X
-
zamówiłem hamulce i ........czekam
Kurde, wiem że to nie temat typowo "techniczny" ale muszę się ikomuś wyżalić. Zamówiłem tarcze i klocki (wszystko ATE - chyba dobry wybór ? Tarcze PD) w firmie www.zmax.pl i ........ czekam. Firma wysłała przesyłkę w dniu 06.08.2007 i paczkę wcięło na drodze firma - firma kurierska. Odebrał kurier UPS i tyle widziano paczkę. Hamulce czas wymieniać, a paczka cholera wie gdzie. UPS coś tam od piątku próbuje wyjaśnić, ale ZMAX jakoś się sprawą nie interesuje. Przesłali mi jedynie dowód nadania przesyłki.
I co mam robić ..... ?JaroSz
Octavia 1.9 TDI '02 (podobno po chip-tuningu)
-
-
Re: zamówiłem hamulce i ........czekam
Zamieszczone przez JaroSzKurde, wiem że to nie temat typowo "techniczny" ale muszę się ikomuś wyżalić. Zamówiłem tarcze i klocki (wszystko ATE - chyba dobry wybór ? Tarcze PD) w firmie www.zmax.pl i ........ czekam. Firma wysłała przesyłkę w dniu 06.08.2007 i paczkę wcięło na drodze firma - firma kurierska. Odebrał kurier UPS i tyle widziano paczkę. Hamulce czas wymieniać, a paczka cholera wie gdzie. UPS coś tam od piątku próbuje wyjaśnić, ale ZMAX jakoś się sprawą nie interesuje. Przesłali mi jedynie dowód nadania przesyłki.
I co mam robić ..... ?
I niestety w 90% mam podobne jazdy ze stolica :evil:
P.S
Zobacz w necie jaki masz status przesylki.
Komentarz
-
-
Sigma_74
STOLICA jak do mnie jedmzie to juz z uprzedzeniem,, bo zawsze ich zj..bięjak psu burkai zawsze mam paczkę w dou jak ja jestem a nie jak oni pracują ...
zmax dobra ale sprawdź co przyjdzie zeby nie było pomieszane zamówienie.
Komentarz
-
UPS - szkoda gadać !!!!!!!!!!!!!!
Napisz do firmy u której zamówiełś reklamację (bo rozumiem że zapłaciłeś już za towar + za przesyłkę)
Tu masz pkt 3 z ich regulaminu:
3."Towary dostępne są ciągu od 1 do 5 dni roboczych i wysyłane do Klienta po skompletowaniu zamówienia. O terminie realizacji Klient zostanie poinformowany e-mailem lub telefonicznie"
I jeżeli faktycznie przekroczą termin 5-dni roboczych to złamią swój regulamin i możesz domagać się zwrotu kosztów przesyłki zgodni z pkt 11
"11. Koszty przesyłki są pokrywane przez nabywcę. W określonych przypadkach, o ile dopuszcza je firma, opłata za dostawę zamówionych towarów może być przerzucona na TRANS-MOTO."
Generalnie z tego co się orientuję tylko tyle możesz zyskać jako osoba prywatna, chyba że się uprzesz i pójdziesz do rzecznika praw konsumenta ale to duzo zachodu"
PS uważaj bo kurierzy z UPS robią czesto takie numery że wpisują że odbiorcy nie zastano, pomimo tego że nawet nie byli w promieniu 3 km od Ciebie
Tak jak napisał SCOT sprawdź na necie jaki masz status, bo może się okazać że przesyłka widnieje jako Awizowana a ty o tym nie wiesz (to co pisałem wyżej) i spokojnie zarasta kurzem na magazynie
poniżej link do sprawdzenia przesyłki
Komentarz
-
-
Panowie, najśmieszniejsze jest to, że przesyłka zaginęła w drodze z ZMAX-a do oddziału UPS w Zielonej Górze. Statusu przesyłki nie mogę sprawdzić, bo nie została nadana przez Oddział Zielona Góra .... przesyłka poprostu nie istnieje !!
Winy ZMAX-a tutaj nie znajduję żadnej, dupy dało UPS ....JaroSz
Komentarz
-
-
Sigma_74
ale skoro ZMAX nadał na UPS Zielona góra to musi miec kwit ....nabazie tego kwitu można walczyć o swoje.
Komentarz
-
Zamieszczone przez JaroSzPanowie, najśmieszniejsze jest to, że przesyłka zaginęła w drodze z ZMAX-a do oddziału UPS w Zielonej Górze. Statusu przesyłki nie mogę sprawdzić, bo nie została nadana przez Oddział Zielona Góra .... przesyłka poprostu nie istnieje !!
Winy ZMAX-a tutaj nie znajduję żadnej, dupy dało UPS ....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sigma_74ale skoro ZMAX nadał na UPS Zielona góra to musi miec kwit ....nabazie tego kwitu można walczyć o swoje.
Zamieszczone przez scottOpcje za pobraniem wziales rozumiem? W takim razie olej ta paczke i zamow nowa.JaroSz
Komentarz
-
Komentarz