zamówiłem hamulce i ........czekam :(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KzaM
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 56

zamówiłem hamulce i ........czekam :(

Zamieszczone przez Arek
    Fajna furka
    '
    to dawac jakies foty
    No niestety zamiast usuń jedno, zrobiono usuń wszystkie i ze zdjęć
  • JaroSz
    Ambiente
    • 2006
    • 166

zamówiłem hamulce i ........czekam

Kurde, wiem że to nie temat typowo "techniczny" ale muszę się ikomuś wyżalić. Zamówiłem tarcze i klocki (wszystko ATE - chyba dobry wybór ? Tarcze PD) w firmie www.zmax.pl i ........ czekam. Firma wysłała przesyłkę w dniu 06.08.2007 i paczkę wcięło na drodze firma - firma kurierska. Odebrał kurier UPS i tyle widziano paczkę. Hamulce czas wymieniać, a paczka cholera wie gdzie. UPS coś tam od piątku próbuje wyjaśnić, ale ZMAX jakoś się sprawą nie interesuje. Przesłali mi jedynie dowód nadania przesyłki.

I co mam robić ..... ?
    JaroSz
    Octavia 1.9 TDI '02 (podobno po chip-tuningu)

Komentarz

• speedy
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 396

no to wal do siedziby UPS'u z tym dowodem albo z samym numerem listu przewozowego

Komentarz

• JaroSz
        Ambiente
        • 2006
        • 166

Już to zrobiłem, sprawę UPS wyjaśnia w Zielonej Górze od piątku i pomimo obietnic, że zadzwonią - cisza jak w kościele
        JaroSz

Komentarz

• speedy
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 396

łap po telefon rano i dzwon dalej ...

nie popuszczaj bo wiem jak to w kurierach wyglada :twisted:

Komentarz

• scott
            Classic
            • 2006
            • 36

Re: zamówiłem hamulce i ........czekam

Zamieszczone przez JaroSz
            Kurde, wiem że to nie temat typowo "techniczny" ale muszę się ikomuś wyżalić. Zamówiłem tarcze i klocki (wszystko ATE - chyba dobry wybór ? Tarcze PD) w firmie www.zmax.pl i ........ czekam. Firma wysłała przesyłkę w dniu 06.08.2007 i paczkę wcięło na drodze firma - firma kurierska. Odebrał kurier UPS i tyle widziano paczkę. Hamulce czas wymieniać, a paczka cholera wie gdzie. UPS coś tam od piątku próbuje wyjaśnić, ale ZMAX jakoś się sprawą nie interesuje. Przesłali mi jedynie dowód nadania przesyłki.

I co mam robić ..... ?
            Zmax firma dobra, ale stolica ponizej krytyki. Ja na amory czekalem ponad tydzien :evil:
            I niestety w 90% mam podobne jazdy ze stolica :evil:
            P.S
            Zobacz w necie jaki masz status przesylki.

Komentarz

STOLICA jak do mnie jedmzie to juz z uprzedzeniem,, bo zawsze ich zj..bięjak psu burkai zawsze mam paczkę w dou jak ja jestem a nie jak oni pracują ...
              zmax dobra ale sprawdź co przyjdzie zeby nie było pomieszane zamówienie.

Komentarz

• hubert78
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1576

UPS - szkoda gadać !!!!!!!!!!!!!!

Napisz do firmy u której zamówiełś reklamację (bo rozumiem że zapłaciłeś już za towar + za przesyłkę)

Tu masz pkt 3 z ich regulaminu:
                3."Towary dostępne są ciągu od 1 do 5 dni roboczych i wysyłane do Klienta po skompletowaniu zamówienia. O terminie realizacji Klient zostanie poinformowany e-mailem lub telefonicznie"

I jeżeli faktycznie przekroczą termin 5-dni roboczych to złamią swój regulamin i możesz domagać się zwrotu kosztów przesyłki zgodni z pkt 11

"11. Koszty przesyłki są pokrywane przez nabywcę. W określonych przypadkach, o ile dopuszcza je firma, opłata za dostawę zamówionych towarów może być przerzucona na TRANS-MOTO."

Generalnie z tego co się orientuję tylko tyle możesz zyskać jako osoba prywatna, chyba że się uprzesz i pójdziesz do rzecznika praw konsumenta ale to duzo zachodu"

PS uważaj bo kurierzy z UPS robią czesto takie numery że wpisują że odbiorcy nie zastano, pomimo tego że nawet nie byli w promieniu 3 km od Ciebie
                Tak jak napisał SCOT sprawdź na necie jaki masz status, bo może się okazać że przesyłka widnieje jako Awizowana a ty o tym nie wiesz (to co pisałem wyżej) i spokojnie zarasta kurzem na magazynie
                poniżej link do sprawdzenia przesyłki

Komentarz

• hEllo)
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 741

Zadzwoń do UPS i poproś o te. do kuriera który pracuje w twoim rejonie. Miałem taki przypadek, że paczka jeździła pięć dni na samochodzie bo kurier nie mógł odszukać adresu...
                  usrany pracą po same pachy

Komentarz

• scott
                    Classic
                    • 2006
                    • 36

Zamieszczone przez hEllo)
                    Zadzwoń do UPS i poproś o te. do kuriera który pracuje w twoim rejonie. Miałem taki przypadek, że paczka jeździła pięć dni na samochodzie bo kurier nie mógł odszukać adresu...
                    Nie podaja numerow do kuriera w stolnicy :evil:

Komentarz

• hEllo)
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 741

Zamieszczone przez scott
                      w stolnicy
                      bo trzeba być mocno przekonującym :wink: znaczy się wkur...onym :szeroki_usmiech

Komentarz

• scott
                        Classic
                        • 2006
                        • 36

Zamieszczone przez hEllo)
                        Zamieszczone przez scott
                        w stolnicy
                        bo trzeba być mocno przekonującym :wink: znaczy się wkur...onym :szeroki_usmiech
                        Ciezko jest, bo nie ma sluzbowych komorek

Komentarz

• hEllo)
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 741

Zamieszczone przez scott
                          bo nie ma sluzbowych komorek
                          prywatnych też nie znają i nie pozwalają nosić :wink:

Komentarz

• JaroSz
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 166

Panowie, najśmieszniejsze jest to, że przesyłka zaginęła w drodze z ZMAX-a do oddziału UPS w Zielonej Górze. Statusu przesyłki nie mogę sprawdzić, bo nie została nadana przez Oddział Zielona Góra .... przesyłka poprostu nie istnieje !!
                            Winy ZMAX-a tutaj nie znajduję żadnej, dupy dało UPS ....
                            JaroSz

Komentarz

ale skoro ZMAX nadał na UPS Zielona góra to musi miec kwit ....nabazie tego kwitu można walczyć o swoje.

Komentarz

• scott
                                Classic
                                • 2006
                                • 36

Zamieszczone przez JaroSz
                                Panowie, najśmieszniejsze jest to, że przesyłka zaginęła w drodze z ZMAX-a do oddziału UPS w Zielonej Górze. Statusu przesyłki nie mogę sprawdzić, bo nie została nadana przez Oddział Zielona Góra .... przesyłka poprostu nie istnieje !!
                                Winy ZMAX-a tutaj nie znajduję żadnej, dupy dało UPS ....
                                Opcje za pobraniem wziales rozumiem? W takim razie olej ta paczke i zamow nowa.

Komentarz

• JaroSz
                                  Ambiente
                                  • 2006
                                  • 166

Zamieszczone przez Sigma_74
                                  ale skoro ZMAX nadał na UPS Zielona góra to musi miec kwit ....nabazie tego kwitu można walczyć o swoje.
                                  Przesłali i z ZMAX-a kopię dowodu nadania i złożyłem dwukrotnie reklamację, wydzwaniałem do Gdańska i Zielonej Góry i jak do tej pory nic się nie dzieje.

Zamieszczone przez scott
                                  Opcje za pobraniem wziales rozumiem? W takim razie olej ta paczke i zamow nowa.
                                  Zamówiłem z opcją za pobraniem, dziwi mnie, że ZMAX jakoś się paczką nie interesuje, wczoraj zamówiłem drugą paczkę, ale będą jaja, jak przyjdą dwie
                                  JaroSz

Komentarz

Pracuję...