Podziwu jestem pełen i szacunku ......

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • t271828
    Elegance
    • 2008
    • 928

Zamieszczone przez bzyq_74
    Z tą żarówką to przesadzacie. Przerabiałem już wymianę 2x i wszystko gładko w 2-3min.
    OIDW Narzekania dotycza O1

Mnie to najbardziej denerwuje wąski wlew płynu do spryskiwacza i jeszcze węższa dziurka u spodu , a że mam pryski to często leje i :klnie:
    Ja tam mam zawsze z samochodzie lejek

Poprzednio miałem Felicje i otwór jak w garze, czyżby tamten projektant poszedł na emeryturę i zatrudnili szczawików po studiach :!: :?: :diabelski_usmiech
    Felicia to jeszcze porzadna czeska konstrukcja

Komentarz

• DorianGray
      Classic
      • 2008
      • 35

W Fabii:
      - wymiana żarówek z lewej strony tylko po zdemontowaniu akumulatora
      - ca za debil wymyślił, że główna wiązka elektryczna od ECU będzie szła rynienką po której spływa woda (między innymi z szyby)
      - kto wpadł na pomysł elektrycznego wspomagania (nawet w dużych silnikach 1.9 TDI bo w małych bęzynowych jeszcze rozumiem) ja chcę takie jak u was (regenerowana elektryczna pompa wspomagania 1400 zł) (
      Skoda Fabia I 1.9 TDI ATD 2003
      Skoda Octavia I 1.9 TDI AXR 2006

Komentarz

• Eidos71
        RS
        • 2011
        • 2050
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mnie to najbardziej denerwuje wąski wlew płynu do spryskiwacza i jeszcze węższa dziurka u spodu , a że mam pryski to często leje i :klnie:
        Poprzednio miałem Felicje i otwór jak w garze, czyżby tamten projektant poszedł na emeryturę i zatrudnili szczawików po studiach :!: :?: :diabelski_usmiech
        Gdy pierwszy raz wlewałem płyn do spryskiwaczy, zaskoczony byłem łątwością, z jaką można to zrobić. W moim poprzednim aucie (Laguna 2) nie było szansy, aby bez lejka nie pozalewać wszystkiego wokół wlewu płynu. A jeszcze w poprzednim aucie (Audi 100) - nie pamiętam, jak było... :| Ale generalnie na Skodę na razie nie narzekam - nawet wymiana żarówek w przednich lampach i w halogenach jest o niebo łatwiejsza i przyjemniejsza, niż w Lagunie...
        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• adamusek
          Rider
          • 2010
          • 331

w setce C4 bylo idealnie - dalem taka bratu 2.3+gaz 1981r nie do zajechania auto ;]
          w Octavii nie jest tak zle ale mogl byc wlew wiekszy...
          Prowadzi NaviExpert Lifetime
          Ostrzega Yanosik
          Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• phoneman
            RS
            • 2008
            • 3374
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

bzyq_74, To wlej płyn do Fiata Seicento. Wlew schowany głęboko w nadkolu bez lejka ani rusz
            .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• conan
              Rider
              • 2011
              • 546

phoneman e tam nie przesadzaj z tym wlewaniem, akurat mam seja jeździ nim moja luba więc po wprawie leje się już bez lejka i tylko pare kropek uroni :wink: .
              Ale pare kur... zawsze leci przy wyciągnięciu korka :lol:
              Moja skodzinka o2
              Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• Skfarek
                RS
                • 2010
                • 4795
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez DorianGray
                W Fabii:
                - wymiana żarówek z lewej strony tylko po zdemontowaniu akumulatora
                - ca za debil wymyślił, że główna wiązka elektryczna od ECU będzie szła rynienką po której spływa woda (między innymi z szyby)
                - kto wpadł na pomysł elektrycznego wspomagania (nawet w dużych silnikach 1.9 TDI bo w małych bęzynowych jeszcze rozumiem) ja chcę takie jak u was (regenerowana elektryczna pompa wspomagania 1400 zł) (

Pan księgowy, jak na wiązkę będzie się lała woda to szlag ją trafi i będziesz musiał ją odpłatnie wymienić po gwarancji, to samo z wspomaganiem elektrycznym - zapłacisz odpowiednio za siłownik/maglownicę/sterownik :diabelski_usmiech

Wracając do żarówek to np. w Chryslerze 300c i BMW 5 poprzednim wymiana żarówki wymaga demontażu zderzaka przedniego :!: W merivie by wymienić żarówkę z prawej strony musisz poluzować mocowanie reflektora i odkręcić dolot powietrza - zrób to wszystko po ciemku w nocy w polu :diabelski_usmiech
                Generalnie z praktyki napiszę że urok starszych aut polega na tym, że operacje tego typu przebiegają bezproblemowo ze względu na multum miejsca i prostą konstrukcję :wink:
                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14885
                  • Octavia IV (NX3)

Znowu przerobiłem wymianę żarówek tablicy.
                  Ale już kilkukrotnie wprawiony - szybko i sam poradziłem sobie z plastikiem klapy

Nie trzyma tylko jedna zapinka - zrobione w 5 minut.
                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• romi-70
                    Elegance
                    • 2008
                    • 920
                    • Volkswagen
                    • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez ruwado
                    Znowu przerobiłem wymianę żarówek tablicy.
                    Ale już kilkukrotnie wprawiony - szybko i sam poradziłem sobie z plastikiem klapy
                    A ja poprawiłem fabrykę i wkleiłem oprawki... Teraz wymiana żarówki normalnie
                    Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

Pracuję...