A skad sciagacie ? :roll: i czy jest z pigulka?
[O1] Kłopoty z zimnym silnikem 1.6 AEE
Zwiń
X
-
[O1] Kłopoty z zimnym silnikem 1.6 AEE
Witam mam problem każdego ranka auto odpala normalnie kiedy rusze i przejade jakieś 400m auto traci moc nie ciągnie nie chce jechac wysprzęglam to wchodz na obroty normalnie załączam bieg znowu spadek mocy i nie jedzie i taka zabawa aż silnik nie zgaśnie odpale i jest oki w międzyczasie temperatura wzrasta do ok 50st i wszystko ustaje nadmieniam że w kwietni wymieniłem czujnik temperatury silnika . Proszę o porade co ta może być . Acha informuje, że Vag nic nie wykazuje żadnego błędu.
-
-
Sigma_74
cos z paliwem ...w sensie podawania paliwa...
na gazie masz czy nie
objawy takie jakby pompa nie podawała paliwa, robisz reset w sensie odpalenia i luksus ..
tak mi sie wydaje na logikę biorąc.
Komentarz
-
kiedyś w astrze mialem podobny problem (ale była z gazem) że jak nie było mrozów to odpalałem na gazie (miałem manualny przełącznik gaz/benzyna) i zawsze jak załączałem zapłon słychać było jak pompa chodzi i po pewnym nie długim czsie pompa się $$##..iła wymieniłem pompe i po paru tygodniach to samo, pojechałem do magika i on podlączył zasilanie pompy pod przełacznik gaz/benzinka (jak było na gazie to pompa nie chodziła )
No ale wcześniej jak jeszcze nie doszedłem co i jak to jak odpalałem na benzynie to miałem podobnie.
Czyli jeśli masz gaz/s starszej generacji, to może ci to pomoże, choć nie wiem czy dobrym tropem idę.[/scroll]
Komentarz
-
-
Witam! Mam w swojej taki sam silnik i podobne problemy. Podczas odpalenia (np. rano, albo po kilku godz. postoju) silnik ma bardzo niskie obroty - 450 - gdy dodaję gazu - gasnie. Po ponownym odpaleniu - działa. Niewłaściwie wchodzi na obroty podczas jazdy - niezależnie od jego temp. na 1,2,3 biegu. Wysprzęglanie trochę mu pomaga. Najgorsze jest to, że jeszcze pół roku temu silnik chodził bez zarzutu. Komputer pokazuje błędy na przepustnicy. Po usunięciu błędów, samochód chodził przez ok 100 km idealnie, a później znów to samo. Czyszczenie przepustnicy (bez zdejmowania jej) nic nie pomogło. Specjaliści radzą wymianę sondy i przepustnicy. Twierdzą, że po takim przebiegu (160 000) te elementy mogą wariować. Jeszcze tego nie zrobiłem :P. Jest to niemały wydatek a nie wiem czy to pomoże. Poza tym - świece są w dobrym stanie, kable też. Pozdrawiam.
PS. Tylko benzyna - bez gazucool
Komentarz
-
Komentarz