justynaaa_, Współczuję z powodu pobitej lampy. mam nadzieję, że to szybko przejdzie. Nie wiem, czy uda mi się dotrzeć dokładnie na 17, więc proszę żebyście poczekali kilka minut jakbym jeszcze nie dojechał punktualnie. A może ktoś ma CBradio? To możemy się nawoływać.
[O1] 90,110,130 km
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Ja miałem ponad 2 latka AGR i też byłem happy teraz mam ASV i też chcę być szczęsliwy ;-)Hołdys Królem jestttt........
----------------------------------------
Octavia 1,9 TDI/ASV/110KM Drive
CB Johny II + Presidet ML-145
Komentarz
-
-
a ja mam TDI 90KM i jest super w porównaniu z 90-konna benzynka to lata jak wsciekła a jest do tego szalenie ekonomiczna. z tego co czytalem w autoswiecie jednostki 90 konne sprawiają bardzo mało problemów, to co jest tez ważne - maja inne koło zamachowe od tych z większa moca, a podobno to jest tez wadliwe. polecam 90KM ale jakby to nie wystarczylo to zawsze mozna jej dolozyc pare koników. poczytaj jeszcze na forum uzywajac szukajki
.
VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08"DD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez john247Szczególnie chodzi mi o ten najmocniejszy silniczek, spalanie, awaryjność, itd. czy może lepiej patrzeć tylko za tymi słabszymi.
awaryjność: jak w słabszych, ja nie narzekam
w ogóle nie szukałbym innego jeśli miałbym pewny egzemplarz ASZ (wybór jest raczej ograniczony w porównaniu do słabszych wersji) i miał na niego kasę - dlatego go zresztą kupiłemOutlander
była OII 4x4 BMM
już nie ma Octa ASZ super fajna była
Komentarz
-
-
ja mam 2.0 AQY poprostu buża
awaryjnosc jak kazdy inny silnik
spalanie 6/100 w trasie 8-9/100 po miescie czasami 10 ale tylko jak traisz na czerwona fale i to z wlaczona klima
a
tak pozatym to nie ma jak dobry bezyniak i to bez zadnego dziadoskiego gazuBYŁA O1 NISTETY ZOSTAŁA ROZBITA
JEST OPEL ZAFIRA 2.0 DTI COMFORT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maj33ja mam 2.0 AQY poprostu buża
Zamieszczone przez szkodaoczywiście jesli tylko jest możliwość to jak najmocniejszy, oszczedza rzeźbienia w kupie, mocna baza to IMHO podstawa.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Mam ASZ (130 KM) i bardzo sobie chwalę. Ma najechane 130 tys km, z czego 10 tys. moje i się nie psuje (i oby tak dalej). Jak kupowałem to nie miałem pewności, czy skrzynia 6 biegowa będzie się sprawdzać, ale teraz już wiem, że to wajny wynalazek.
Nie za dużo Octavii z takim silnikiem jest w ogłoszeniach - ja na swoją trafiłem zupełnie przypadkiem.
Komentarz
-
-
Musisz sobie postawić pytanie:
zależy Ci na oszczędnej jeździe czy na dynamice?
silniki z VP są bardziej oszczędne, a PD bardziej dynamiczne ale więcej spalają.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Ja jestem zwolennikiem rozwiązań optymalnych i jeżdżę ASV 110 KM. Jak dla mnie jest idealna - złoty środek w osiągach i spalaniu. Wiem, że paru znajomych ma 90 i trochę narzeka na osiągi. Ale zawsze można do niej wrzucić chipa. Tak naprawdę to postaw sobie kryterium TDI w dobrym stanie, moc silnika zawsze można podkręcić. Ale jak dla mnie octa tdi to samochód, który nawet przy 90 koniach daje zajebistą frajdę z jazdy.
Pozdrawiam,
ŁByły:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lukas81postaw sobie kryterium TDI w dobrym stanie
Zamieszczone przez Lukas81jestem zwolennikiem rozwiązań optymalnych i jeżdżę ASV 110 KM. Jak dla mnie jest idealna - złoty środek w osiągach i spalaniusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanie bardzo się z tym zgodzę, 130ka ma lepsze osiągi i podobne spalenie, więc dla mnie jest lepszym wyborem (jesli mam wybór)
Aczkolwiek niezaprzeczalnym atutem 130ki poza mocą jest 6 biegów i lepszy rozkład mocy na nich (zwłaszcza dłuższa jedynka).Były:
Jest:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lukas81Podobne spalane katalogowo, ale z racji specyfiki silnika 130 konnego ciężko będzie np. mieście typu Warszawa z super korkami zejść ze spalaniem poniżej 7,0 - 7,2. No a 110 na spokojnie schodzi na poziom 6,2-6,4.Outlander
była OII 4x4 BMM
już nie ma Octa ASZ super fajna była
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bendiprzy super korkach to nawet 1.4 TDI zużyje 10l albo i lepiej, więc nie przesadzaj.Były:
Jest:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodadobra panowie, o spalaniu już dosyć :idea:
Takimi nakładami finansowymi jakie poszły w moją suke zrobiłbym z ASZ-ta potwora :wink: i pewnie jeszcze by zostało na kilka kratek browaru.
Jeśli miałbym do wyboru, w takim samym stanie ASZ i powiedzmy ASV to bez wahania wybrałbym ASZ.
Czy tylko ja tu potrafię zrozumieć że przy mocniejszym motorze dostajemy nie tylko lepszy sam motor :twisted: :?: :shock: czy mam wymieniać wszystkie rzeczy które są lepsze w ASZ niż ASV???? chyba jest to bez sensu, jeśli ktoś nie wie to zapraszam do SZUKAJ
Ogólnie 90KM i 110KM to te same silniki natomiast 130-tka to już zupełnie inna bajka. To mniej więcej tak jakby porównywać 2.0TDI tylko że jeden 140KM a drugi 170KMNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaTakimi nakładami finansowymi jakie poszły w moją suke zrobiłbym z ASZ-ta potwora i pewnie jeszcze by zostało na kilka kratek browaru.
Jeśli miałbym do wyboru, w takim samym stanie ASZ i powiedzmy ASV to bez wahania wybrałbym ASZ.
ASV niejest zlym silnikiem ale jak ktos lubi pogonic troche auto lub moze w przyszlosci bedzie lubil to ASZ jest zdecydowanie lepszym wyborem (pod warunkiem ze obydwa sa w jednakowo dobrym stanie).
Darek
Komentarz
-
-
No tak tylko, że dyskusja w ogóle na temat, który jest mocniejszy i bardziej zaawansowany technologicznie. Czytajcie Panowie uważnie posty - rozmawiamy o zaletach i wadach z różnych stron tzn. spalanie, osiągi, awaryjność etc. Nikt nie próbował udowadniać wyższości tech ASV nad ASZ. Twierdziłem jedynie, że przewagą 90 i 110 nad ASZ jest niższe spalanie. I z tym chyba nie ma co dyskutować.
Poza tym jest jeszcze kwestia ceny - ciężko zmieścić w jednej kwocie ASZ i ASV, różnica może nawet przy roczniku 2004 dojść do poziomu 5 tys.Były:
Jest:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lukas81No tak tylko, że dyskusja w ogóle na temat, który jest mocniejszy i bardziej zaawansowany technologicznie.
konkludując, IMHO nie ma istotnych różnic in minus między 130 a słabszymi jednostkami, są tylko in plus (i to nie tylko w motorowni :idea: ).saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Lukas81 pytanie zaczyna sie od zwrotu ktory silnik polecamy, jezeli kogos interesuje spalanie to powinien zerknac na strone www.spritmonitor.de, jezeli interesuja go usterki to mamy funkcje SZUKAJ, a jezeli interesuje go nasze zdanie to dyskusja wywiazuje sie sama.
Poza tym nigdzie nie napisal o ograniczeniach cenowych, albo cos przeoczylem?
Darek
Komentarz
-
-
Cena to akurat mój argument za słabszymi silnikami
Normalne, że dzielimy się na zwolenników szybkiej jazdy nie liczących się ze spalaniem i tych którzy szukają kompromisu pomiędzy V, a ilością paliwa. Ja jestem akurat z tych drugich. Dlatego też właśnie apetyt na ropę podałem jako mój bazowy argument za słabszymi silnikami (zakładający ten post pytał również o spalanie). Ode mnie tyle w tym temacie.
Pozdrowienia (szczególnie dla tych co wolą "pieprzyć o Bachu") :PByły:
Jest:
Komentarz
-
Komentarz