Zamieszczone przez giiiienek
problem z odpaleniem nowej o2 2.0 tdi
Zwiń
X
-
problem z odpaleniem nowej o2 2.0 tdi
Witam....Jestem tutaj pierwszy raz i mam nadzieje ze moze Wy koledzy bedziecie mi w stanie pomoc....
Posiadam octawke 2.0 tdi przebie 3800 km...problem polega na tym ze rano samochod nie zapala za pierwszym razem...tzn zapala na chwilke i gasnie... zapala za drugim lub nawet czwartym przekreceniem stacyjki...i rzecz wazna nie zdarza sie to codziennie...
A jak juz zapali to za samochodem jest chmura niebieskiego dymu.. Bylem juz trzy razy na servisie i lipa.... nie sa w stanie stwierdzic co jest grane..
Mam zalozonego boxa z Vtechu i myslalem ze to wina tego ale ostatnio zdemontowalem i nic nie pomoglo...
Jeszcze bym prosil kolegow z okolic Lodzi o dorade czy wogole jezdzic na servis do Zimnego czy lepiej na szczecinska tam ponoc jest inny autoryzowany servis...pozdro i czekam na jaks radegachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
-
-
nie wiem jak bylo prze zalozeniem boxu bo zaraz go zlozylem po zakupie.....a box to nic innego jak chip tyle ze w kazdej chwili mozesz go wymontowac....nawet orginalnie w skodzie maja to w ofercie tyl ze kosztuje to 2800 zł a w v-tech 1800 złgachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gachulbox to nic innego jak chip tyle ze w kazdej chwili mozesz go wymontowac
Zamieszczone przez gachulBylem juz trzy razy na servisie i lipa.... nie sa w stanie stwierdzic co jest grane..
nie odpuszczaj im przy tak świeżym aucie :evil:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
boxa montowalem u kolegow w czakramie w tarnowie a oni jeszcze sie hamowni nie dorobili.....ale mam obiecane ze jak bede chcial to bezposrednio w v-techu bede mogl go sprawdzic.....ale powiem ci ze roznica jest kolosalna miedzy boxem a fabrykagachul
Komentarz
-
-
tak sie sklada ze pochodze z Tarnowa i kojarze ze Czakram to jest dobry w gazowaniu bryk, kumpel nawet ostatnio u nich robil sobie gaz.
Natomiast nie rozumie dlaczego zalozyles boxa do niedotartej nowej bryki ?
Wiadomym jest ze box to jednak troche droga na okolo i znana jest opinia ze jest to metoda raczej nie najbezpieczniejsza dla silnika.
Wywal to do kosza i jedz do Mastersow (Ali) zrobic chipa. Jak tak Ci brakuje mocy to chrzan gwarancje i rob chipa. Jak cos ci padnie to najwyzej turbina (sa w bkd ponoc slabsze).
Z innej beczki, akurat ostatnio jezdzilem duzo RS'em 170 BMN, a jedrzejm przesiadl sie troche na moje BKD seryjne. I tak Ci powiem, ze fakt roznica jest ale polega ona glownie na tym ze moment trzyma duzo dluzej (przydaje sie jak chcesz wyprzedzic 3,4 auta na raz zamiast 1-2).
Moze mam jakis wyjatkowy seryjny BKD ale w normalnej jezdzie w miescie i w trasie roznica moim zdaniem jest pomijalna.
Tak czy siak za 1.5 roku zrobie chipa jak sie skonczy gwarancja, bo przy pelnym bucie RSem sie fajniej cisnie Ale, tylko przy jezdzie na maxa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yanooshiiikMoze mam jakis wyjatkowy seryjny BKD ale w normalnej jezdzie w miescie i w trasie roznica moim zdaniem jest pomijalna.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stachuswiece pospraw zaj
powyzej +5°C swiece sie nie wlaczaja.
Zamieszczone przez stachualbo pompe wtryskowa
Komentarz
-
-
stachu, Znawco, swiece nie grzeja, a tam nie ma pompy wtryskowej
[ Dodano: Wto 28 Sie, 07 07:27 ]
yanooshiiik, Nie wiem czy wiesz, ale duzo aut schodzi z salonu wlasnie z zalozonym boxem przez salon. Tak samo po wyjezdzie z salonu mozna jechac zrobic program, kwestia jak potem bedzie sie docierac silnik i generalnie caly samochod, tak wiec akurat tu nie ma co siac paniki.
Druga sprawa zrobienie programu w nowym aucie wiaze sie jednak z pewnym faktem, a to ze mozna wrocic do serii, oczywiscie ze mozna, ale zmyslny serwisant bedzie wiedzial o co chodzi :roll:
Komentarz
-
-
szkoda, takie sa moje odczucia z jazdy, musze zmierzyc moze rzeczywiscie mam duzy gift, wybiore sie na hamownie i udostepnie wykres. Ja tylko twierdze ze roznice gklonie widac przy ostrej jezdzie. Max moment (10% mniejszy) jest w bkd i jest tylko przez momencik, a w BMN trzyma baardzo dlugo i jest plaski. I przy ostrym bucie i wyprzedzaniu to widac. Przy jezdzie w miare spokojnej ja przynajmniej nie odczuwam. Podobne odczucia mial jedrzejm, ktory ze swojego rsa wsiadl do mojego bkd.
Ale spoko, zmierzymy zobaczymy. Moze to sila sugestii
Maicroft, hehe, oki, nie wiedzialem. Emida kiedys robila chipa ale teraz SAP sie zaczal czepiac bo lecialy turbiny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yanooshiiikPodobne odczucia mial jedrzejm, ktory ze swojego rsa wsiadl do mojego bkd.
[ Dodano: Wto 28 Sie, 07 10:07 ]
oj, sorry za OT ops:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Tak czy siak trzeba koledze doradzic.
Ja bym pojechal do ASO i powiedzial ze nie wyjade jak nie zrobia i tyla - to raz.
Dwa - wzial boxa i pojechal do jakiegos porzadnego tunera. Tak czy siak troche bym dal silnikowi pojezdzic na parametrach fabrycznych bez boxa, niech sie dzidzius nie meczy od poczatku.
Gachul, jak bywasz w Tarnowie to do grodu kraka masz godzine jazdy. Wez podjedz do ASO w krakowie i niech ci to zrobia.
Ja serwisuje akurat w emidzie (co pewnie zaraz sie spotka z krytyka ;-)) ,ale zapytaj djczasa do ktorej filii InterAuto podjechac. Tam ci powinni dobrze zrobic.
Komentarz
-
-
yanooshiiik, dzieki za rade tylko problem polega na tym ze wiekszosc czasu spedzam w łodzi ( tu pracuje) i do malopolski pojade chyba tylko na pazdziernikowe spotkanie....jak sie uda....a co do serwisu to wiesz jak rano zapale to juz potem jest zajebiscie dobrze no i jak ja mam im powiedziec ze jest popsute????? juz raz zostawilem samochod u nich rano.....fakt zauwazyli problem...i na tym koniecgachul
Komentarz
-
-
Gachul zimnego omijac duzym łukiem gdyz ze 3 lata temu przejezdzając przez Łódz chciałem u nich sprawdzić klimę , (a wtedy było zaje.....gorąco ) to podczas napelniania wysiadła malutka uszczelka i w efekcie jechałem w gory w tej gorączce bez klimy(a przyjechałem tylko sprawdzić) bo WIELKI SERWIS KLIMATYZACJI nie mial uszczelki a co najważniejsze za to ,że mi zepsuli kazali sobie zapłacic .
Machudera w Łęczycy jest ok a szczególnie szef serwisu
Komentarz
-
Komentarz