problem z odpaleniem nowej o2 2.0 tdi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arkadiusz72
    Classic
    • 2008
    • 4

Zamieszczone przez giiiienek
    witam a co to dla was jest ze nie chce odpalac ile krecicie i za ktorym razem odpala??
    U mnie odpala na dotyk 155 kkm na cyferblacie, ale nie sprawia mi silnik zadnych doslownie problemow, poza standardowymi, jesli chodzi o eksploatacke
  • gachul
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2007
    • 852

Witam....Jestem tutaj pierwszy raz i mam nadzieje ze moze Wy koledzy bedziecie mi w stanie pomoc....
    Posiadam octawke 2.0 tdi przebie 3800 km...problem polega na tym ze rano samochod nie zapala za pierwszym razem...tzn zapala na chwilke i gasnie... zapala za drugim lub nawet czwartym przekreceniem stacyjki...i rzecz wazna nie zdarza sie to codziennie...
    A jak juz zapali to za samochodem jest chmura niebieskiego dymu.. Bylem juz trzy razy na servisie i lipa.... nie sa w stanie stwierdzic co jest grane..
    Mam zalozonego boxa z Vtechu i myslalem ze to wina tego ale ostatnio zdemontowalem i nic nie pomoglo...
    Jeszcze bym prosil kolegow z okolic Lodzi o dorade czy wogole jezdzic na servis do Zimnego czy lepiej na szczecinska tam ponoc jest inny autoryzowany servis...pozdro i czekam na jaks rade
    gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• karmel
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1363

w łęczycy jest dobry serwis mimo że jestem z krakowa miałem raz tam (nie)przyjemnosc korzystać naprawde wykawlifikowany serwisanci i usuneli i usterke
      TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• Voldemort
        Ambiente
        • 2006
        • 134

A przed założeniem boxu było OK? Hasło box brzmi niepokojąco :?
        Hokus-Pokus i dwumasa

Komentarz

• gachul
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 852

nie wiem jak bylo prze zalozeniem boxu bo zaraz go zlozylem po zakupie.....a box to nic innego jak chip tyle ze w kazdej chwili mozesz go wymontowac....nawet orginalnie w skodzie maja to w ofercie tyl ze kosztuje to 2800 zł a w v-tech 1800 zł
          gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez gachul
            box to nic innego jak chip tyle ze w kazdej chwili mozesz go wymontowac
            no nie do końca, ale tak czy inaczej jednak nie sądzę, żeby w tym przypadku box był problemem, najgorsze jest oczywiście to:
            Zamieszczone przez gachul
            Bylem juz trzy razy na servisie i lipa.... nie sa w stanie stwierdzic co jest grane..
            :?
            nie odpuszczaj im przy tak świeżym aucie :evil:
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• sosna1
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 463
              • Octavia II (1Z3)
              • BGU 1.6 MPI 102 KM

Serwisowi najłatwiej powiedzieć że nie widzą żadnych nieprawidłowości i odesłać gościa z kwitkiem skoro nie wiedzą co jest to niech wymienią ci samochód na taki który nie posiada wad.
              Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• gachul
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 852

powiedzieli mi u zimnego w lodzi zebym jezdzil dopoki nie zapali sie jakas lampka....wtedy zapraszaja.....komputer im wskaze gdzie szukac....normalnie brak slow
                gachul

Komentarz

• yanooshiiik
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 172

a czy mozesz udostepnic na forum wykres momentu po zalozeniu boxa ?
                  Mam nadzieje ze "spece" ktorzy zalozyli boxa na niedotarty woz sprawdzili Ci go na hamowni i wreczyli wykresik ?

Komentarz

• gachul
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 852

boxa montowalem u kolegow w czakramie w tarnowie a oni jeszcze sie hamowni nie dorobili.....ale mam obiecane ze jak bede chcial to bezposrednio w v-techu bede mogl go sprawdzic.....ale powiem ci ze roznica jest kolosalna miedzy boxem a fabryka
                    gachul

Komentarz

• yanooshiiik
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 172

tak sie sklada ze pochodze z Tarnowa i kojarze ze Czakram to jest dobry w gazowaniu bryk, kumpel nawet ostatnio u nich robil sobie gaz.

Natomiast nie rozumie dlaczego zalozyles boxa do niedotartej nowej bryki ?
                      Wiadomym jest ze box to jednak troche droga na okolo i znana jest opinia ze jest to metoda raczej nie najbezpieczniejsza dla silnika.

Wywal to do kosza i jedz do Mastersow (Ali) zrobic chipa. Jak tak Ci brakuje mocy to chrzan gwarancje i rob chipa. Jak cos ci padnie to najwyzej turbina (sa w bkd ponoc slabsze).

Z innej beczki, akurat ostatnio jezdzilem duzo RS'em 170 BMN, a jedrzejm przesiadl sie troche na moje BKD seryjne. I tak Ci powiem, ze fakt roznica jest ale polega ona glownie na tym ze moment trzyma duzo dluzej (przydaje sie jak chcesz wyprzedzic 3,4 auta na raz zamiast 1-2).

Moze mam jakis wyjatkowy seryjny BKD ale w normalnej jezdzie w miescie i w trasie roznica moim zdaniem jest pomijalna.

Tak czy siak za 1.5 roku zrobie chipa jak sie skonczy gwarancja, bo przy pelnym bucie RSem sie fajniej cisnie Ale, tylko przy jezdzie na maxa.

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez yanooshiiik
                        Moze mam jakis wyjatkowy seryjny BKD ale w normalnej jezdzie w miescie i w trasie roznica moim zdaniem jest pomijalna.
                        no to kolego musisz mieć naprawdę wyjatkowe BKD, albo ktoś ci zrobił miły prezent i masz pod maską cos lepszego, sorry, ale przy seryjnym BMNie seryjny BKD stoi w miejscu a po programie jest w stanie jakoś tam być może dotrzymać mu kroku, więc nie piszmy bzdur, albo zmierz swoje auto, jesli masz ze 160KM i 350Nm w serii to trudno mówić o BKD :lol:
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• stachu
                          Classic
                          • 2007
                          • 1

jesli z wydechu idzie niebieski dym I nie pali jak zimna to albo swiece pospraw zaj albo pompe wtryskowa na serwisie poustawiaj.przy 1.9 na starcie komputer ma pokazac 50 0 50
                          Octavian

Komentarz

• dariuspolo
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1168

Zamieszczone przez stachu
                            swiece pospraw zaj
                            ...swiece to moze zima sprawdzac, latem lub przy temperaturach zewnetrzych
                            powyzej +5°C swiece sie nie wlaczaja.

Zamieszczone przez stachu
                            albo pompe wtryskowa
                            ...BKD nie ma pompy wtryskowej to jest PD, moze sprawdzic poprawnosc ustawienia rozrzadu i walka
                            T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
                            SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
                            Zuzycie paliwa

Komentarz

• xekon
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 742

no chyba ze jakis czujnik temp sie zwalil...

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

stachu, Znawco, swiece nie grzeja, a tam nie ma pompy wtryskowej

[ Dodano: Wto 28 Sie, 07 07:27 ]
                                yanooshiiik, Nie wiem czy wiesz, ale duzo aut schodzi z salonu wlasnie z zalozonym boxem przez salon. Tak samo po wyjezdzie z salonu mozna jechac zrobic program, kwestia jak potem bedzie sie docierac silnik i generalnie caly samochod, tak wiec akurat tu nie ma co siac paniki.

Druga sprawa zrobienie programu w nowym aucie wiaze sie jednak z pewnym faktem, a to ze mozna wrocic do serii, oczywiscie ze mozna, ale zmyslny serwisant bedzie wiedzial o co chodzi :roll:
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• yanooshiiik
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 172

szkoda, takie sa moje odczucia z jazdy, musze zmierzyc moze rzeczywiscie mam duzy gift, wybiore sie na hamownie i udostepnie wykres. Ja tylko twierdze ze roznice gklonie widac przy ostrej jezdzie. Max moment (10% mniejszy) jest w bkd i jest tylko przez momencik, a w BMN trzyma baardzo dlugo i jest plaski. I przy ostrym bucie i wyprzedzaniu to widac. Przy jezdzie w miare spokojnej ja przynajmniej nie odczuwam. Podobne odczucia mial jedrzejm, ktory ze swojego rsa wsiadl do mojego bkd.

Ale spoko, zmierzymy zobaczymy. Moze to sila sugestii

Maicroft, hehe, oki, nie wiedzialem. Emida kiedys robila chipa ale teraz SAP sie zaczal czepiac bo lecialy turbiny.

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez yanooshiiik
                                    Podobne odczucia mial jedrzejm, ktory ze swojego rsa wsiadl do mojego bkd.
                                    cholera dziwne, ale mozliwe, może BKD mocna seria albo BMN zamulony, albo i jedno i drugie

[ Dodano: Wto 28 Sie, 07 10:07 ]
                                    oj, sorry za OT ops:
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• yanooshiiik
                                      Ambiente
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 172

Tak czy siak trzeba koledze doradzic.
                                      Ja bym pojechal do ASO i powiedzial ze nie wyjade jak nie zrobia i tyla - to raz.
                                      Dwa - wzial boxa i pojechal do jakiegos porzadnego tunera. Tak czy siak troche bym dal silnikowi pojezdzic na parametrach fabrycznych bez boxa, niech sie dzidzius nie meczy od poczatku.

Gachul, jak bywasz w Tarnowie to do grodu kraka masz godzine jazdy. Wez podjedz do ASO w krakowie i niech ci to zrobia.

Ja serwisuje akurat w emidzie (co pewnie zaraz sie spotka z krytyka ;-)) ,ale zapytaj djczasa do ktorej filii InterAuto podjechac. Tam ci powinni dobrze zrobic.

Komentarz

• djczas
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 9612

yanooshiiik, i dlatego ci radio nie działa i zaczną inne kwiatki wyskakiwać bo emida nie umie naprawiać.
                                        sorry za OT kiedy z Ekipą zawitacie na spota z Jędrzejem i Edvardem

Komentarz

• yanooshiiik
                                          Ambiente
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 172

djczas, wiedzialem, wiedzialem

Myslimy nad wypadem do kroscienka. Ale bede kontynuowal ten watek na watku strefy klubu
                                          (apropo radia to mam soft 22.0.0.0 jade zrobic upgrade na 25.0.0.0)

Komentarz

• gachul
                                            Elegance
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 852

yanooshiiik, dzieki za rade tylko problem polega na tym ze wiekszosc czasu spedzam w łodzi ( tu pracuje) i do malopolski pojade chyba tylko na pazdziernikowe spotkanie....jak sie uda....a co do serwisu to wiesz jak rano zapale to juz potem jest zajebiscie dobrze no i jak ja mam im powiedziec ze jest popsute????? juz raz zostawilem samochod u nich rano.....fakt zauwazyli problem...i na tym koniec
                                            gachul

Komentarz

• dexter
                                              Classic
                                              • 2007
                                              • 32

Gachul zimnego omijac duzym łukiem gdyz ze 3 lata temu przejezdzając przez Łódz chciałem u nich sprawdzić klimę , (a wtedy było zaje.....gorąco ) to podczas napelniania wysiadła malutka uszczelka i w efekcie jechałem w gory w tej gorączce bez klimy(a przyjechałem tylko sprawdzić) bo WIELKI SERWIS KLIMATYZACJI nie mial uszczelki a co najważniejsze za to ,że mi zepsuli kazali sobie zapłacic .
                                              Machudera w Łęczycy jest ok a szczególnie szef serwisu

Komentarz

• karmel
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 1363

Machudera w Łęczycy jest ok a szczególnie szef serwisu
                                                potwierdzam
                                                TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• adeks
                                                  Drive
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 87

Podobne pytanie już zadawałem:

Niestety nikt mi nie pomógł
                                                  Octavia 2.0 BKD

Komentarz

Pracuję...