JETTA 1,9SE Czy Nowa Octavia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Purchawa
    Admin
    S_OCP Member
    • 2004
    • 8007

Kompletnie sie nie znacie! :P

Jetta to Golf, tylko ze z kufrem, ale prawie jak Passat. Czyli to taki Passat dla ubogich.
    To tak jak VW Pheaton. Prawie jak A8, czyli takie Audi dla ubogich.
    A Seat to juz w ogole prawie jak Audi. Prawie, bo ma takie samo podswietlenie.

A Skoda? Skoda jest prawie jak samochod. Robiona jest jak powszechnie wiadomo z materialow trzeciego, lub nawet czwartego sortu. Blachy ma z chinskiej stali, a podzespoly to produkcyjne odpady z VW, czy Seata...
    Generalnie nie jest nawet dla ubogich, tylko dla biedakow. Dlatego tak sie u nas dobrze sprzedaje. W koncu jestesmy, biednym spoleczenstwem.

[ Dodano: Sro 29 Sie, 07 22:18 ]
    Aha i jeszcze jedno! Jak nie chcesz, zeby Cie sasiedzi obsmiali, to kup Jette!!!
    Na znaczek VW, kazdy bedzie patrzyl z podziwem(chyba, ze na codzien jezdzi Mercedesem), a w Skodzie status spoleczny moze spac o kilka oczek. :szeroki_usmiech
    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

Zamieszczone przez krz_p
      co do xenonów i climatronica to faktycznie przy tej cenie powinny być
      ale co do reszty
      - czujnika parkowania nie potrzebuję
      - drzwi tylne, też mi nie są potrzebne
      - podłokietnik z przodu dostałem gratis (oprócz sporego rabatu)
      - radio z MP3 jak najbardziej jest dostępne
      - kontrolka poziomu płynu do spryskiwaczy też nie jest niezbędna
      - podłokietnik z tył jest i nie trzeba za niego dopłacać
      - bagażnik - tyle co woże wchodzi bez problemu
      tylko ze w poprzednim poscie napisales ze GTI ma wiele rzeczy ktorych RS nie ma... wiec ja chetnie przeczytam jakie to rzeczy :idea: :roll:
      dla nas np (mowie o mnie i Dusi, choc glownie o Dusi :zlosnik: ) istotne jest to zeby auto mialo 5 drzwi i mialo kilka pierdolek :wink:

Zamieszczone przez krz_p
      Zamieszczone przez MisiekWAW
      Nie pytam o szeroko pojęty image, bo dla mnie to za mało żeby wywalić na Golfa 20kzł więcej (bo na RSa dostaję rabat a w salonie Volkswagena nikt się mną nie intersuje ).
      a dla mnie image usportowionego auta jest ważny

a poza tym to ma zapie...ć, a te wszystkie gadżety można sobie darować

skoro ma zapierdalac to Golf GTI chyba nie jest najlepsza propozcyja :wink:

Zamieszczone przez krz_p
      Zamieszczone przez MisiekWAW
      Mogą się tez pojawić głosy, że GTI to ma image ale auta dla dresiarza
      no dobra jestem dresiarzem

ja nikogo nie traktuję pogardliwie
      ja tez nie, ale skoro piszesz o image VW to badz swiadomy jacy ludzie jezdza tymi autami w wersji najczesciej III takie zycie :wink:

Zamieszczone przez krz_p
      ja na jego miejscu przeszedłbym się najpierw do jednego potem do drugiego salonu sprawdziłbym ile kosztuje interesująca go wersja z takim wyposażeniem jakiego potrzebuje (bez brania pod uwagę niektórych nieistotnych dla niego dodatków) i przede wszystkim przejechałbym się każdym autem i sprawdził, w którym się lepiej czuje
      no i nie patrzyłbym na oficjlane ceny i rabaty, ale na to za ile faktycznie mu dane auto będą chciali sprzedać.
      w vw dużą różnicę pod względem ceny robi to czy auto jest z tzw. placu czy będzie produkowane na zamówienie (a może stoi idealnie takie jak chcemy w salonie)
      ja utargowałem w sumie ok. 14% co może się wydać niektórym niewiarygodne
      aha trzeba pamiętać o tym że promocje nie zawsze dotyczą też aut produkowanych na zamówienie
      widzisz... roznica miedzy salonami w ktorych bylem jest taka, ze w Volkswagenie pies z kulawa noga sie mna nie zainteresowal... najwyrazniej nie wygladam na godnego posiadania golfa :szeroki_usmiech to taka ironia, zainteresowanych kto jest godzien posiadania np auta marki subaru odsylam do kretynskich wypowiedzi dealera subaru i moderatora na forum subaru ktore tam pisuje...
      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8033
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Generalnie nie jest nawet dla ubogich, tylko dla biedakow.
        - Ciekawa teoria . Octavia II 1.9TDI w wersji Ambiente to wydatek 77tyś wg cennika- jak dla biedaków raczej z kasą.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Purchawa
          Admin
          S_OCP Member
          • 2004
          • 8007

Zamieszczone przez AdamB
          Octavia II 1.9TDI w wersji Ambiente to wydatek 77tyś wg cennika- jak dla biedaków raczej z kasą.
          A podobnie wyposazony Golf, prawie 100 tysi. Widac nie bylo Cie stac na Golfa.
          Zeby nie bylo. Mi tez na VW nie starczylo, dlatego jezdze O1. Ale codziennie pocieszam sie tym, ze mam prawie to samo, bo na podzespolach w moim aucie widnieje znaczek VW i nawet Audi. To nic, ze te podzespoly sa napewno wybrakowane, wazne ze znaczek na nich jest.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

Purchawa, :rofl :haha: :haha: widzę że Jabar1975 sie z ciebie robi :wink: nie mogę już chyba zaraz coś puszcze niektórzy chyba przez to w kompleksy wpadną

Komentarz

• Michał Lenart
              Drive
              • 2007
              • 65

Zamieszczone przez Purchawa
              To nic, ze te podzespoly sa napewno wybrakowane, wazne ze znaczek na nich jest.
              ale gdziesh tam!!! nie zgadzam sie!! pracuje na odlewni w VW w poznaniu i z tego co mi wiadomo, a mówie uczciwie, podzespoły , przynajmniej te odlewane, nie sa jakies podrzędne czy drugiego gatunku. Takich herezjiii mi tu prosze nie przedstawiac GAT DEM IT!! :evil:
              tyle w tej sprawie, dziękuje za uwage
              pozdrawiam :wink:
              Planowany zakup CZESŁAWY w diesel'ku....KOMBI ma siem rozumieć.

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

Michał Lenart, czy robicie prześwietlenia odlewu pod względem kontroli jakościowej i segregacje części po wykonaniu odlewu

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8033
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez AdamB
                  Octavia II 1.9TDI w wersji Ambiente to wydatek 77tyś wg cennika- jak dla biedaków raczej z kasą.
                  A podobnie wyposazony Golf, prawie 100 tysi. Widac nie bylo Cie stac na Golfa.
                  Zeby nie bylo. Mi tez na VW nie starczylo, dlatego jezdze O1. Ale codziennie pocieszam sie tym, ze mam prawie to samo, bo na podzespolach w moim aucie widnieje znaczek VW i nawet Audi. To nic, ze te podzespoly sa napewno wybrakowane, wazne ze znaczek na nich jest.
                  Byłem w VW, Fordzie, Hondzie, by ale nie w tym rzecz czy mnie stać na niego czy nie, ale chodzi o to czy mi auto leży czy nie i czy się w nim dobrze czuje. Ford Focus II gold X 1.8TDCI 115KM był w tej samej cenie co OII 1.9TDI Ambiente - rabat w Salonie - ale mi nie leżał. Golf V nie podoba mi się w środku wykończenie-i nawet gdyby był taniszy to bym go nie kupił. OII jest lepiej zrobiona w środku. Poza tym Golfa V musiałbym pilnować aby mi go nie gwizdneli. OII daje więcej spokoju jeśli chodzi o amatorów cudzej własności. Zresztą kupiłem OII bo mi się podobała.

Komentarz

• Purchawa
                    Admin
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 8007

Zamieszczone przez Michał Lenart
                    ale gdziesh tam!!! nie zgadzam sie!! pracuje na odlewni w VW w poznaniu i z tego co mi wiadomo, a mówie uczciwie, podzespoły , przynajmniej te odlewane, nie sa jakies podrzędne czy drugiego gatunku. Takich herezjiii mi tu prosze nie przedstawiac GAT DEM IT!!
                    Kolega jest napewno z ukladu i prawdy nam tu nie powie!
                    Wszedzie sie slyszy, ze to co w VW nie przejdzie testow jakosci, trafia zwykle do Seata, a to czego nawet zlomiarze nie chca odkupic idzie do Skody!

djczas, nie wiem kompletnie o co Ci chodzi? :roll:
                    Tez pewnie chcialbys miec, chociaz Seata, a dorabiasz sobie ideologie do tego, ze jezdzisz Skoda.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

Zamieszczone przez AdamB
                      OII daje więcej spokoju jeśli chodzi o amatorów cudzej własności.
                      według statystyk nie jest już tak różowo ale i tak mniej ich idzie niż vw

Tez pewnie chcialbys miec, chociaz Seata, a dorabiasz sobie ideologie do tego, ze jezdzisz Skoda.
                      w VW potraktowano mnie jak dzieciaka i powiedziano nie wprost ale zabrzmiało to tak abym powiedział tacie aby przyszedł sobie sam wybrać auto
                      w Seacie potraktowano mnie jak bezdomnego

a autem które chciałbym sobie kupić jak mnie będzie stać to Saab ale nie wiem jak to będzie za lat parę (naście) z jakością saaba ale raczej prędzej zostanę przy skodzie pewnie Octavia RS lub coś innego co będzie ze stajni Skody produkowane

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8033
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez djczas
                        Zamieszczone przez AdamB
                        OII daje więcej spokoju jeśli chodzi o amatorów cudzej własności.
                        według statystyk nie jest już tak różowo ale i tak mniej ich idzie niż vw
                        Zgadza się jeśli chodzi o OI , OII jeszcze nie jest tak brana, ale jeszcze trochę.

Komentarz

• Purchawa
                          Admin
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 8007

Zamieszczone przez AdamB
                          Golf V nie podoba mi się w środku wykończenie-i nawet gdyby był taniszy to bym go nie kupił. OII jest lepiej zrobiona w środku.
                          Zamieszczone przez AdamB
                          Zresztą kupiłem OII bo mi się podobała.
                          Dobra, dobra! Kazdy kto chcialby miec VW, a ma Skode tak mowi!

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• MiKruS
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7976

Ludzie z kasą kupują takie auta jak im pasują.
                            Gołodupcy (znaczy tacy, ktorzy chcieliby sprawiac wrazenie, ze mają wiecej niz mają) kupują auta dla źle pojętego tzw. image'u.

To jest moja teoria poparta wieloletnią obserwacją otaczającego mnie swiata.

A bardziej konkretnie.
                            Jetta jest IMO bardzo sympatycznym autem, ktore mi sie osobiscie podoba. Ma klastyczną sylwetkę i "świeże" elementy nadwozia, przez co wyglada jak nowoczesny samochod, ale nie zaden kosmiczny wynalazek.
                            Ja bardzo lubie takie auta.
                            Konstrukcyjnie jest to to samo co O2. Twierdzę tak, gdyz moja mama ma GolfaV, ktorym rowniez bardzo czesto jezdzę, a teraz mam O2 i mniej wiecej potrafie zauwazyc, ze samochody te róźnią się jedynie kosmetyką - czy sie to komus podoba czy nie.

Gdybym byl zainteresowany zakupem auta w wersji sedan, to z pewnoscią mocno zastanawialbym się na Jettą - a pewnie nawet bym sie na taką zdecydował.
                            Poniewaz nie jestem, wiec odapadla zarowno Jetta jak i np. Leon. Zastanawialem sie jeszcze nad Passatem (dosc mocno zresztą), ale stwierdzilem, ze dla 29-cio latka to jeszcze za wczesnie na auto, w ktorym wyglądałbym jakbym pozyczyl go od ojca.

Podsumowując - oba auta to w zasadzie to samo konstrukcyjnie, technicznie, silnikowo, itd.
                            Różnią się wyglądem oraz trochę ceną.

Jesli komus sie bardziej podoba Jetta - powienien kupic Jette - jesli O2, powienien kupic O2.
                            Takie jest moje zdanie.
                            TDI 205PS

Komentarz

• djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

Zamieszczone przez MiKruS
                              Podsumowując - oba auta to w zasadzie to samo konstrukcyjnie, technicznie, silnikowo, itd.
                              Różnią się wyglądem oraz trochę ceną.

Jesli komus sie bardziej podoba Jetta - powienien kupic Jette - jesli O2, powienien kupic O2.
                              i to powinno zakończyć dyskusje

Komentarz

• Purchawa
                                Admin
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 8007

Jetta jest IMO bardzo sympatycznym autem
                                Konstrukcyjnie jest to to samo co O2
                                Michal, Ty tez siebie samego oszukujesz? :roll:

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Michał Lenart
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 65

Zamieszczone przez djczas
                                  Michał Lenart, czy robicie prześwietlenia odlewu pod względem kontroli jakościowej i segregacje części po wykonaniu odlewu
                                  Odlew badany jest pod wzglgledem krzepliwości za pomocą termopar. W trakcie krzepnięcia odlew obserwowany jest przez kamerę termowizyjną. oczywiście nie robi sie tego w każdym odlewie bo to jest niestety nierealne aly ale badania są przeprowadzane dla danych typów głowic czy to kolektorów w miarę sumiennie :hacker

ale równiez zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze temu co podoba sie JETTA to niech se ją kupi, a temu co podoba sie najnowsze wcielenie CZESŁAWY-zapraszam do salonów, czy tam komisów :szeroki_usmiech

Komentarz

• AdamB
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 8033
                                    • Octavia IV (NX3)
                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                    Golf V nie podoba mi się w środku wykończenie-i nawet gdyby był taniszy to bym go nie kupił. OII jest lepiej zrobiona w środku.
                                    Zamieszczone przez AdamB
                                    Zresztą kupiłem OII bo mi się podobała.
                                    Dobra, dobra! Kazdy kto chcialby miec VW, a ma Skode tak mowi!
                                    Właśnie tydzień temu wymieniłem Fabię na OII - więc w moim przypadku jak i kolegów kupujących OII w salonie Twoja teoria się nie do końca zgadza. Zresztą sprawdź najnowszą promocję Golfa V w wersji Q-line i porównaj z OII z podobnym wyposażeniem.

Komentarz

• Purchawa
                                      Admin
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 8007

Zamieszczone przez AdamB
                                      Zresztą sprawdź najnowszą promocję Golfa V w wersji Q-line i porównaj z OII z podobnym wyposażeniem.
                                      Promocje sa dla... ubogich.
                                      Co powie rodzina? Co powiedza sasiedzi jak kupisz nawet dobrze wyposazona Skode, zamiast golasa VW?
                                      Znaczek marki to podstawa! Reszta jest malo wazna!

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Michał Lenart
                                        Drive
                                        • 2007
                                        • 65

Kolega jest napewno z ukladu i prawdy nam tu nie powie!
                                        oj ja i układy, w VW to nie przejdzie, tu trza dbac o własny tylek jak sie nie chce liczyc zlotówek do next month
                                        nowe octy maja glowice i kolektory ok. tyle wiem bo widuje krzepnące odlewy codziennie :lol:

Komentarz

• AdamB
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 8033
                                          • Octavia IV (NX3)
                                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                          Zresztą sprawdź najnowszą promocję Golfa V w wersji Q-line i porównaj z OII z podobnym wyposażeniem.
                                          Promocje sa dla... ubogich.
                                          Co powie rodzina? Co powiedza sasiedzi jak kupisz nawet dobrze wyposazona Skode, zamiast golasa VW?
                                          Znaczek marki to podstawa! Reszta jest malo wazna!

Mam to gdzieś co powiedzą sąsiedzi, ja tym autem jeżdżę a nie sąsiedzi. Decyzję o kupnie podjąłem wraz z żoną - reszta rodziny - patrz sąsiedzi. .

A tak to po co kupiłeś Skodę , czemu nie kupiłeś Golfa, Bory, Passata albo Audi A3, A4-tyle jest ich w ogłoszeniach.
                                          Znaczek marki to przecież podstawa :szeroki_usmiech

Komentarz

• Purchawa
                                            Admin
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 8007

Zamieszczone przez AdamB
                                            A tak to po co kupiłeś Skodę , czemu nie kupiłeś Golfa, Bory, Passata albo Audi A3, A4-tyle jest ich w ogłoszeniach.
                                            Bo pewnie nie starczylo na nic po za Skoda.
                                            Ale tak jak napisalem, codzien sie pocieszam, ze mam prawie to samo.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• AdamB
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 8033
                                              • Octavia IV (NX3)
                                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                              Bo pewnie nie starczylo na nic po za Skoda.
                                              Ale tak jak napisalem, codzien sie pocieszam, ze mam prawie to samo.

Komentarz

• Purchawa
                                                Admin
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 8007

Zamieszczone przez AdamB
                                                Widze, ze w koncu kolega zalapal, ze moje wypowiedzi to czysta ironia i zlosliwosc do tego co zostalo w tym watku napisane.
                                                Ci co mnie znaja wiedza, ze jestem fanem Skody, a na marki, znaczki i prestiz leje z gory.
                                                Kupilem Skode swiadomie i z pelna premedytacja.

Jednak konczac juz ten i tak nic nie wnoszacy watek, trzeba przyznac ze Mikrus ujal sedno sprawy w 100% :!:

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• AdamB
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 8033
                                                  • Octavia IV (NX3)
                                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Załapałem w końcu , ale dlaczego nie można podyskutować, może to naprowadzi kupujących na właściwą decyzję.

To fakt, że nie znam Cię.

Komentarz

• QBA
                                                    RS
                                                    • 2004
                                                    • 2646

krz_p, to bylo trzeba kupic EVO, albi STI, a nie gownianego VW :lol:
                                                    Zamieszczone przez krz_p
                                                    a dla mnie image usportowionego auta jest ważny
                                                    :haha: Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...