Zamieszczone przez MisiekWAW
TURBO
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ketome2. i chodzi czy 134000 km przebiegu to jest norma do rozwalenia turbiny
Wszystko zależysz jak użytkujesz samochód , może Ci i po 30 tyś puścić Ci oleji będzie pluło turbo.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketome1. czemu ciśnienie oleju w silniku nie spadło / kontrolka sie nie zapaliła/
Jezeli sprezarka wybuchla w dobra strone, czyli wydechowa i nie zassala do silnika, to od razu nie wypluje wszystkiego w wydech.
Ja przejechalem sporo kilometrow z rzygajaca sprezarka w wydech, zanim przepompowala jedna zmiane oleju."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Dla pewności zdemontuj cały układ dolotowy (węże IC) i wyczyść, wypłukaj z oleju i pozostałości z turbiny.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
a ja miałem taki przypadek.
kiedys byłem szczęśliwym posiadaczem sierry td.
jadę sobie jakieś 150 i nagle zgrzyt i kupa dymu z tyłu.
przekręcam kluczyk - silnik nie gaśnie dopiero piątka i chamulec poskutkowały.
i co ? poszła turbina?
po rozebraniu silnika okazało się że pękł tłok idealnie przy pierścieniu uszczelniającym
i kontrolka oleju też się nie paliła.....................
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wiewioora ja miałem taki przypadek.
kiedys byłem szczęśliwym posiadaczem sierry td.
jadę sobie jakieś 150 i nagle zgrzyt i kupa dymu z tyłu.
przekręcam kluczyk - silnik nie gaśnie dopiero piątka i chamulec poskutkowały.
i co ? poszła turbina?
po rozebraniu silnika okazało się że pękł tłok idealnie przy pierścieniu uszczelniającym
i kontrolka oleju też się nie paliła.....................
Komentarz
-
-
mnie też kiedyś wybuchła turbina w golfie IV (AHF), z wydechu szedł taki biały dym, że jadący za mną nic nie widzieli, ciśnienie oleju też nie spadło ale przejechałem tak około 3 km.
po rozebraniu do naprawy okazało się że olej jest wszędzie, nawet w tłumiku końcowym;
widać trochę tego oleju zabrało
Komentarz
-
Komentarz