Zamieszczone przez behemot2006
Komu huczy sprzegło w O2
Zwiń
X
-
Przy sprzedaży O2 przy przebiegu 26kkm kupujący zlecił diagnostykę auta przed zakupem. W trakcie ścieżki diagnostycznej zwrócono uwagę na nieprawidłowe odgłosy dochodzące ze skrzyni biegów (!) i zalecali zdjęcie skrzyni celem sprawdzenia o co chodzi... Omal nie spowodowało to anulowania transakcji i kosztowało mnie trochę pieniędzy, które musiałem odpuścić z ceny sprzedaży. Wiem, że do tej pory skrzynia jednak się nie rozleciała, ale i przebieg auta to niecałe 40kkm. Nieoficjalnie doradca serwisowy bąknął przy okazji, że sporadycznie przekazanie napędu w TDI może zastrajkować... Jeśli masz gwarancję, wierć dziurę w brzuchu ASO...Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Ja mam tak w słuzbowym focusie od 150 kkm teraz jest 230 kkm i śmiga jak trzeba podobno noramlka. (prawdopodobnie słyszysz łożysko przy docisku sprrzęgła jakoś tak to się tam fachowo nazywa) ale jak kolega mariobros, powiedział jeśli masz gwarancję nie odpuszczaj ASOZamieszczone przez zygiMiał ktoś taki przypadek.
A tak OT słuchaj głosniej dobrej muzy w aucie i ciesz się jazdą
Komentarz
-
-
Czasem może pomóc przyciśnięcie ASO i prośba o potwierdzenie na piśmie, że ze sprzęgłem jest wszystko OK. Takie pismo może się potem przydać, gdy np. zaraz po gwarancji rozsypie Ci się sprzęgło. Przedstawiasz wówczas zaświadczenie od nich, z którego wynika, że ze sprzęgłem coś się działo już w czasie gwarancji, ale ASO zastosowało technikę spychologii...Zamieszczone przez zygiA jak ich zmusiłeś, bo mi robią problemySkoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
Komentarz