Komu huczy sprzegło w O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Harnas.22
    Classic
    • 2008
    • 8

Komu huczy sprzegło w O2

Zamieszczone przez behemot2006
    VAG nie pokazuje bledow - stawiam na czujke
    Ale na Vagu przynajmniej sprawdzisz temperature i zobaczysz czy jest taka sama jak na zegarach.
  • zygi
    Classic
    • 2007
    • 14

Komu huczy sprzegło w O2

Jakies 8 tys temu dwa razy cos metalicznie przemieliło przy wciskaniu sprzęgła na zimnym silniku. Teraz coraz głosniej huczy przy jeżdzie, a czasami na zimnym cos trze pare secund. Fachowcy niby nic nie slysza. Miał ktoś taki przypadek. :shock:

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

zygi, masz o2 jesli tak to nie masz silnika 1.9 ALH tylko jesli masz 1.9 to możesz mieć silnik bxe ale to musisz sprawdzić to na początek zgadywania bo nie napisałeś jaki masz silnik z problemem dotyczącym sprzęgła

Komentarz

• zygi
        Classic
        • 2007
        • 14

MASZ RACJE POMILILEM SILNIK

Komentarz

• mariobros
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 551

Przy sprzedaży O2 przy przebiegu 26kkm kupujący zlecił diagnostykę auta przed zakupem. W trakcie ścieżki diagnostycznej zwrócono uwagę na nieprawidłowe odgłosy dochodzące ze skrzyni biegów (!) i zalecali zdjęcie skrzyni celem sprawdzenia o co chodzi... Omal nie spowodowało to anulowania transakcji i kosztowało mnie trochę pieniędzy, które musiałem odpuścić z ceny sprzedaży. Wiem, że do tej pory skrzynia jednak się nie rozleciała, ale i przebieg auta to niecałe 40kkm. Nieoficjalnie doradca serwisowy bąknął przy okazji, że sporadycznie przekazanie napędu w TDI może zastrajkować... Jeśli masz gwarancję, wierć dziurę w brzuchu ASO...
          Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
          Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• hubert78
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1576

Zamieszczone przez zygi
            Miał ktoś taki przypadek.
            Ja mam tak w słuzbowym focusie od 150 kkm teraz jest 230 kkm i śmiga jak trzeba podobno noramlka. (prawdopodobnie słyszysz łożysko przy docisku sprrzęgła jakoś tak to się tam fachowo nazywa) ale jak kolega mariobros, powiedział jeśli masz gwarancję nie odpuszczaj ASO

A tak OT słuchaj głosniej dobrej muzy w aucie i ciesz się jazdą

Komentarz

• onyx73
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 282

mi przy 40 tys zaczelo huczec na zimnym silniku sprzeglo skonczylo sie wymianą gwarancyjną...

Komentarz

• zygi
                Classic
                • 2007
                • 14

A jak ich zmusiłeś, bo mi robią problemy

Komentarz

• mariobros
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 551

Zamieszczone przez zygi
                  A jak ich zmusiłeś, bo mi robią problemy
                  Czasem może pomóc przyciśnięcie ASO i prośba o potwierdzenie na piśmie, że ze sprzęgłem jest wszystko OK. Takie pismo może się potem przydać, gdy np. zaraz po gwarancji rozsypie Ci się sprzęgło. Przedstawiasz wówczas zaświadczenie od nich, z którego wynika, że ze sprzęgłem coś się działo już w czasie gwarancji, ale ASO zastosowało technikę spychologii...
                  Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                  Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

Pracuję...