Zamieszczone przez czarna mamba
Tarcze przód
Zwiń
X
-
Tarcze przód
Witam Panowie i Panie
Mam mały problem z tarczami przednimi gdyż już trzy razy byłem w ASO na zmianę gwarancyjną bo tarcze wytrzymują tylko 4-6 kkm taki szmelc teraz zakładają jako oryginał !?.
Mam już serdecznie dosyć tego i jak można zmusić ASO do założenia innych tarcz (nacinanych) lub jakie tarcze za swoje kupić ATE , BREMBO ( nie chodzi mi o sportowe za xxxx zł tylko zwykłe )
Pozdrawiam ArturAHF '01 Elegance Combi
seria 120 KM / 257 Nm
-
-
Zamieszczone przez BigMenWawA czy czasami nie masz założonych jakichś sportowych klocków hamulcowych? :?
sprawdzales jak montowali? moze jest zle zalozone i klocki caly czas stykaja sie z tarcza i ja tra, ale wtedy klocki tez by padly.
podobno ATE najlepsze, ale wiesz roznie bywa raz lepsze raz gorsze. ja mam brembo easy check z kolckami ferodo premier i jest rewelacja. dodam, ze sie nie pogiely. po ok 10kkm wygladaja b. dobrze.
taki zestawik ok 900 a na sama przednia os ok 200-300 zalezy gdzie kupujesz
zawsze mozesz pojsc do szefa salonu i zapytac co wybiera:
albo daje Ci nowe nacinane, albo zapytasz centrale o rade.
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Witam
Dzięki za podpowiedzi
@BigMenWaw - nie mam założonych sportowych klocków tylko oryginał ( cokolwiek to znaczy)
@ewa.saganowska - to napewno wina tarcz bo kolega to zmienia w ASO i mi powiedział że Skoda kupuje je za grosze i dają klientom , mówią szefostwu a oni na to leją
Zamieszczone przez ewa.saganowskazawsze mozesz pojsc do szefa salonu i zapytac co wybiera:
albo daje Ci nowe nacinane, albo zapytasz centrale o rade.
seria 120 KM / 257 Nm
Komentarz
-
-
Moja rada taka...
Podjedż do skoda-serwis w Rumi i spytaj o komplet tarcz ATE PD z klockami ATE. Kupowałem u nich i z tego co pamietam to cena byla niższa niż w najtańszych sklepach internetowych. Zamontują Ci to na miejscu (robią to naprawdę profi) i skończą się problemy z gównianymi tarczami by ASO.
Ja tak zrobiłem i od jakiś 20 kkm zero problemów.usrany pracą po same pachy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicrofthEllo), A jak lekko musniesz hamulec i tak trzymasz to trzepie kierownica minimalnie?? Bo moje ATE PD tak maja od pierwszego dnia po zalozeniu, jak normalnie sie hamuje to nic sie nie dzieje.With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Witam
Ale ludziska się rozpisali :lol:
Dzięki za wypowiedzi po których znowu mam dylemat -- nacinane też problemy :evil:
Napisałem do centrali emila ciekawe co odpowiedzą ? -- dam znać.
Zamieszczone przez hEllo)Podjedż do skoda-serwis w Rumi i spytaj o komplet tarcz ATE PD z klockami ATE
seria 120 KM / 257 Nm
Komentarz
-
-
najlepsze tarcze to oryginaly - najdluzej wytrzymaja i z mojego doswiadczenia wynika ze lepiej hamuja niz te wszystkie g. z nacieciami dziurkami itd. Grunt zeby zalozyl to ktos z glowa - jak beda mialy bicia juz po zalozeniu to dlugo nie pociagna.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Jabar1975, Nie zawsze. Z mojego doświadczenia z Octavii, oryginały przejechały 60tyś.km i były w kształcie 8. Od tamtego czasu mam Zimmerman Sport i nie narzekam choć wadą wierconych tarcz są mikro pęknięcia przy otworach. Niestety prawa fizyki są nie do przeskoczenia.
Oczywiście nadają się już do wymiany ale prawie 100tyś.km bez zwichrowania to jednak coś, przy moim stylu jazdy
Zamieszczone przez ewa.saganowskaa co ma piernik do wiatraka? jak ma klocki sportowe to nic nie powinno byc
to tarcze zjedzą w mgnieniu okaNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
JaroSz
Octavia 1.9 TDI '02 (podobno po chip-tuningu)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBASeryjne u Ulezy, by predko powiedzialy "DOSC
jakkos zimmermany popekaly mi po 20 tys w Roverze - a auto bylo leciutkie a jezdzilem sporo spokojniej niz teraz.
Wydaje mi sie ze dla kolegi ktory pyta najlepsze beda oryginalne tarcze i klocki - (tylko prawdziwe oryginaly a nie podroby) oszczedza mu dziwnych odglosow, problemow z dopasowaniem tarcz do klockow i na odwrot.
co do tych wierconych wynalazkow: jak czesto czyscicie otworki w tarczach - tak zeby spelnialy swoje zadanie?nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA jak lekko musniesz hamulec i tak trzymasz to trzepie kierownica minimalnie??ops: może jak taki grubostopny jestem albo nie wiem co to lekko. Jechałem dzisiaj w trasie i specjalnie, tak przy 100km/h, sprzegło out i macać hamulec i jakoś specjalnie nie szarpało.
usrany pracą po same pachy
Komentarz
-
Komentarz