Tarcze przód

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Re: Tarcze przód

Zamieszczone przez Bobas122
    Witam Panowie i Panie
    Mam mały problem z tarczami przednimi gdyż już trzy razy byłem w ASO na zmianę gwarancyjną bo tarcze wytrzymują tylko 4-6 kkm taki szmelc teraz zakładają jako oryginał !?.
    Mam już serdecznie dosyć tego i jak można zmusić ASO do założenia innych tarcz (nacinanych) lub jakie tarcze za swoje kupić ATE , BREMBO ( nie chodzi mi o sportowe za xxxx zł tylko zwykłe )

Pozdrawiam Artur
    Moje zdanie jest takie ,ze to nie musi byc wina ori tarcz tylko poprostu dostają z jakiegos innego powodu było to omawiane. Ja mam ori 2 komplet tarcz na starych przejechałem ok 120tys i nie całe 2 komplety kolcków co zmusiło mnie do przełożenia ich do nowych tarcz.
    Wszystkie tarcz są MADE in GERMANY klocki Pagidy nic nie praktycznie nie piszczy i jest ok. Powiem szczerze, ze wszystko najlpiej działało jak na pierwszym komplecie tarcz założyłem nowe klocki (ok 60ty) wtedy też nawet najmniejsze drgania zanikły.
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• BigMenWaw
      Classic
      • 2007
      • 8

[quote="ewa.saganowska"]
      Zamieszczone przez BigMenWaw
      A czy czasami nie masz założonych jakichś sportowych klocków hamulcowych? :?
      a co ma piernik do wiatraka? jak ma klocki sportowe to nic nie powinno byc

Myślę, ze ma ten piernik do wiatraka.
      Do "twardych" klocków nie stosuje sie "zwykłych" oryginalnych tarcz. Występują całkowicie inne wspólczynniki tarcie. cos co jest miękkie szybko się zuzyje. Pozdrawiam :szeroki_usmiech
      http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=8028

Komentarz

• Bobas122
        Ambiente
        • 2005
        • 162

Napisałem tak:
        [2007-09-02 18:44:50] Witam Mam pytanie do Państwa odnośnie tarcz hamulcowych - posiadam Skodę Octavię 1 z 2001 i ma ona 130000 przebiegu , mając 104000 wymieniłem cały komplet tarcz i klocków na nowe "orginalne" . Po 6tkm zostały wymienione przednie ponieważ się zwichrowały , te nowe wytrzymały chyba 6tkm - zwichrowane -wymienione. Te następne nic inaczej 6tkm i krzywe , wymienione a teraz od 2tkm to samo coraz mocniej a jak się pytałem o zmianę w serwisie to otrzymałem odpowiedz iż może być problem !? W jaki sposób mam wyegzekwować od Was założenie tarcz odpowiedniej jakości bym mógł na nich przejechać 60 tkm jak informują różne katalogi a nie 6tkm jak na tych oryginalnych ( chyba z Chin ) co były zakładane dotychczas. Z poważaniem Artur Sikora

A to odpowiedż:
        Odpowiedź ©koda Info
        [2007-09-04 11:33:29] Szanowny Panie. Powody takiego stanu rzeczy mogą być wielorakie. Jedna z możliwych odpowiedzi zawiera się w ostatnim zdaniu Pana zapytania. Nie wiemy dokładnie jakie elementy zostały Panu zamontowane przez (domyślamy się) jednego (być może więcej) z naszych Autoryzowanych Partnerów Serwisowych ©koda Auto. Ponadto powinien Pan być świadomy, że od nas de facto nic Pan raczej nie wyegzekwuje, ponieważ za taki stan rzeczy – jeśli w ogóle – odpowiedzialny jest usługodawca. Zatem prosimy skierować swoje pytanie do Autoryzowanego Partnera Serwisowego ©koda Auto, który wykonywał ostatnią naprawę układu hamulcowego Pana samochodu. Gdyby jego odpowiedź Pana nie satysfakcjonowała, a rzeczywiście wykonawcą tej usługi był jeden z naszych Autoryzowanych Partnerów Serwisowych ©koda Auto, to wówczas mógłby Pan wnieść do ©koda Auto Polska SA reklamację/zapytanie w tej kwestii. Wówczas zwrócilibyśmy się do Partnera z prośbą o złożenie stosownych wyjaśnień. Z wyrazami szacunku Zespół INFO

:roll: i co ja mam z tym teraz zrobić Panowie i Panie ---> jakieś podpowiedzi

Pozdrawiam Artur

PS. W serwisach Plichty ( Gdynia Wejherowo ) odpowiadają tak samo ---> może Pan zapomnieć nie zostanie uznana reklamacja :evil:
        AHF '01 Elegance Combi
        seria 120 KM / 257 Nm

Komentarz

• bubuDE
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 763
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Bobas122, gwarantuje Ci ze to nie koniec nerwow. Zalosne mamy uslugi. Moje nieprzespane noce mialem po umalowaniu mi pokrywy silnika a stluczona byla lampa. Na pokrywie zadnej rysy. Napisalem reklamacje do ASO: ZERO odpowiedzi. Opisalem moj problem do Skoda Auto Polska. Ich odpowiedz: napisz reklamacje do Serwisu tam gdzie byla robiona usluga. OLEWANIE na max. Na gwarancji.
          PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

Pracuję...