42% :roll: :/ Pierwszy krok do piekła..
[O1] Zjadlo mi tylny klocek hamulcowy....
Zwiń
X
-
[O1] Zjadlo mi tylny klocek hamulcowy....
Przed wyjazdem na urlop sprawdzalem ogolny stan klockow i tylne klocki byly na oko tak samo zuzyte. Po dojechaniu na miejsce docelowe wypoczynku(2kkm) okazalo sie ze tylnego klocka hamulcowego od strony kierowcy zostalo moze 1mm :roll: Jako ze bylem za granica to wymina klockow na nowe nie wchodzila w gre. Wiec wrucilem do domu na 3 hamulcach, bo z tamtego to zostala juz tylko blacha, a wzasadzie polowa jej. Bylem swiadomy, ze tarcza tez bedzie do wymiany.
Pytanie moje jest takie, dlaczego zjadlo tak szybko klocki z jednej strony, a z drugiej jest spokojnie polowa i nie widac wogole aby po przejechaniu 4500km cos ubylo.
Bede na dniach wymienial tarcze i klocki na nowe i musze wiedziec co moglo byc winowajca takiego przypadku. Aby nowe tarcze i klocki tez tak nie polecialy.
Czy jest mozliwe aby cylinderek sie zapiekl? Jak klocka bylo jeszcze z 1mm, to unioslem auto i krecilem kolem i nic nie obcieralo :roll:
Wszelkie porady i sugestie mile widziane.
-
-
Re: Zjadlo mi tylny klocek hamulcowy....
Zamieszczone przez SamiecBede na dniach wymienial tarcze i klocki na nowe i musze wiedziec co moglo byc winowajca takiego przypadku. Aby nowe tarcze i klocki tez tak nie polecialy.
Czy jest mozliwe aby cylinderek sie zapiekl? Jak klocka bylo jeszcze z 1mm, to unioslem auto i krecilem kolem i nic nie obcieralo :roll:
Wszelkie porady i sugestie mile widziane.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Moglby mi ktos wskazac na zdjeciu ponizej ktore to jest prowadnica? :roll:
LINK
Wyjolem dzisiaj klocki i od strony tloczka na dole klocek byl bardziej starty niz na gorze.
Do tego jak go ruszylem to wypadla okladzina.
Wziolem szczypcami wkrecilem troche tloczek, chcac sprawdzic czy sie zapiekl. Niebylo wsumie duzego oporu, ale nie wiem czy powinno to wchodzic/krecic ciasno czy lekko.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecWziolem szczypcami wkrecilem troche tloczek, chcac sprawdzic czy sie zapiekl. Niebylo wsumie duzego oporu, ale nie wiem czy powinno to wchodzic/krecic ciasno czy lekko.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzuto co zaznaczyles - jak wlozysz klocek to on ma mozliwosc poruszania sie do-od tarczy - jesli jest syf zacisk docisnie go do tarczy ale on juz nie cofnie sie - wez to dokladnie wyczysc -
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecTeraz tylko po zalozeniu nowych tarcz mam wrazenie ze kola lekko bija :roll:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaNie widziałem jak to było robione ale możliwe jest że pod tarcze dostał się jakiś syf :?
Komentarz
-
-
Samiec, jeśli pod tarczą wszystko ok, to odkręć koła i obróć je o 180', znów przykręć i sprawdź czy dalej bije. Ten zabieg pomógł u berniego na nowych felgach i oponach to może i Tobie pomożeNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz